Chlapi nechapu co furt resite kdyz nevis co srotuje jestli lozisko v kole nebo dif.tak vysroubuj par srubu z a odpoj jednu poloosu zatoc unasecem pripadne odpoj kardan.Delate z diferincialu kosmickou lod .Jo a jestli je to v difu tak radsi sezen nejaky druhy opravovat na kolene to nema cenu
kosmickou loď z toho neděláme, jen se ptáme znalejších co se na těch diferákách kazí a případně jak to opravit. ale koukám že to tady za chvíli bude fungovat jako v autorizovaným servisu BMW.....vyměníme uvidíme, nemá cenu opravovat, vyměníme uvidíme.
to je potom fórum, kde by si lidi měli navzájem poradit, k ničemu.
to: cabatomas : ne myslel jsem ložiska v diferáku.
neboť jiný difer víde asi hodně draho, nebo se mýlím?
jinak měl jsem to oddělaný a jde to z diferáku ten zvuk.
To se nedájí ty vnitřnosti někde sehnat?
to nikdo neřešil opravou?
koupím starší a může to bejt za chvíli to samý, to bych teda rozhodně nechtěl.
Psal sem pár lidem a novej diferák tak 4000kč,to neni zase tak moc,ale jak řikáš,zachvilku to muže být to samý...Já teda ještě nevim,jestli mi to dělá přímo diferák,ale nepoznamenal sem žádný změny hučení v zatáčkách,ted sem navíc obul letní 18ctky a hučí to ještě víc....
cabatomas píše:já ho měnil,dával sem ta přímo bmw,ten co sem vypustil,ale vypadal dobře.Má najeto tak 250tisíc.
Olej z difu nebude nikdy cerny jak z motoru max nejaka emulze pokud se ti tam dostala voda.Casem ten olej ztraci viskozitu to urcite na barve oleje nepoznas.
SAF-XJ je pro samosvory. Ten tam nemáš pokud si ho tam někdo dodatečně nenamontoval z nějakého Mka
Pro všechny ostatní je v Castrolu SAF-XO 75W-90
nebo jakýkoliv jiný GL-5 olej s touhle viskozitou.
Ale tím SAF-XJ asi nic nepokazíš, opačně by to byl problém, kdyby si dal obyč olej bez přísad pro lamelové samosvory do samosvoru.
samozřejmě že ne.
Syntetický převodový olej SAE 75W-140, API GL-5 vyvinutý speciálně pro zadní nápravy vozů s diferenciály s nebo bez omezené svornosti.
je pro oba...jak samosvor tak normál.... viz:
někde se mi v pc dokonce válí prohlášení BMW, že z nesvorného do svorného nikdy ne, ale ze svorného do nesvorného kdykoliv a bez obav, takže já kupuju pořád ten svorný a liju to všude i do mýho nesvorného, tak bráchovi do svorného atd