Jo, hadici jsem taky odpojil, ale s tim magnetem jsem ani nehnul. Je tam 6ti hran 32mm (na magnetu) byl jsem do toho zapřený celou svou vahou a že zrovna lehký nejsem a ani jsem stím nehl...
Mě to šlo taktéž povolit v pohodě... Nezbývá než prostě víc zabrat, pomoct si tyčí nebo zkusit do klíče opatrně praštit palicí a třeba se uvolní, ale bacha na poškození hran. Visí to na kousku závitu...
VYŘEŠENO! Po výměně snímače polohy vačkového hřídele má auto tak o 50% výkonu navíc. Dokonce i starty jsou lepší než byly - i když startovalo dobře... Investice 1700kč, opraveno za 15 minut.
Jen mě to zajimalo. Já objednával taky Hellu a přišel mi Siemens v krabici s nápisem HELLA a ještě měl na sobě logo BMW přeškrtlý pájkou. Mam na něm najeto 16 tis. a zatim v pohodě.
Něco podobného jsem už taky viděl.... Jednalo se taky o nějaký snímač. Krabice byla SWAG a uvnitř byl snímač FEBI s vybroušeným číslem i značkou - ta byla ještě čitelná.
Ahoj. Mám podobný problém na 2.8i double vanos, občas musim déle točit, než chytne a pak se mi zdá, že nejede uplně tak jak má (projevuje se tak 2x do týdne) Dvě diagnostiky nehlásili nic, a jedna hlásí pouze snímač otáček. Ale jde mi o to který, já mam podezření na čidlo na klice? Chci se zeptat, při startu si bere motor jako první hodnoty z čidla na klice? a když jsou špatné,tak si bere záložní z vaček? nebo je to obráceně?:-) Asi to budu muset vyměnit jako pokus/omyl. A ještě mě zajímá, double vanos má dvě čidla na vačku, to se mění vždy obě dvě?
Díky
Snímač otáček to vypadá na kliku. Na vačce diagnostika hlásila snímač ,,polohy" vačkoveho hřídele. Diagnostika by to měla najit, nebo ho odpojit a proměřit ohmetrem.