E60 530D problemek
-
fenix
Ahoj,mám dotaz,při vyšších rychlostech asi cca nad 90km/h možná nad 100km/h se mi stáva že když přidám plyn,tak si auto podřadí na vteřinu brutálně zrychlí a hned upadne dolú.pak musím ubrat na pedálu aby auto znovu přidalo,ale samozřejmě při předjiždění to je problem..jinak pomalým způsobem není problem jet 200km/h.při nižší rychlosti se mi to ještě nestalo..co by to tak asi mohlo být..možností je opravdu spousta,a nevím jestli mi diagnostika poví víc..Děkuji za případné rady..
-
Srandik32
- Klubové ID: 860
-
fenix
Srandik32 píše:fenix píše:.jinak pomalým způsobem není problem jet 200km/h.při nižší rychlosti se mi to ještě nestalo..![]()
toť zvláštní způsob jízdy
Ale napřed si udělej diag.u těchto novějších aut je to skoro nutnost.Třeba se ti ozve někdo z okolí,pak uvidíš co dál.
-
jiriik
No můžu sem hodit můj dotaz? jednalo by se mi o stejný motor 3.0d E60
když jedu a přidávám z volnoběhu(rozjiždím se), tak do 2000ot slyším z pod auta, motoru takové klapaní, cvrkání, jak staréj diesel...Nevím, jak to přesně popsat.Ale jak překročím 2000ot. tak už to má zvuk jak klasíckéj 6-ti válec...Jinak to mám v automatu, ale myslím, že by převodovka takto neklapala... nebo diferenciál... zdá se mi že to jde fakt z motoru...Dřív jsem ten zvuk nezpozoroval...
Díky za Vaše rady...
když jedu a přidávám z volnoběhu(rozjiždím se), tak do 2000ot slyším z pod auta, motoru takové klapaní, cvrkání, jak staréj diesel...Nevím, jak to přesně popsat.Ale jak překročím 2000ot. tak už to má zvuk jak klasíckéj 6-ti válec...Jinak to mám v automatu, ale myslím, že by převodovka takto neklapala... nebo diferenciál... zdá se mi že to jde fakt z motoru...Dřív jsem ten zvuk nezpozoroval...
Díky za Vaše rady...
-
fenix
To by možná mohla být hardy spojka,pokud to slyšíš jakoby odspodu..Ale těžko říct..jiriik píše:No můžu sem hodit můj dotaz? jednalo by se mi o stejný motor 3.0d E60
Díky za Vaše rady...
-
Levrone
- Klubové ID: 3885
-
jiriik
A kde tu hardy spojku najdu na autě ?A měnil někdo olej v diferenciálu ? Jakéj oléj tam patří? Díky mocfenix píše:To by možná mohla být hardy spojka,pokud to slyšíš jakoby odspodu..Ale těžko říct..jiriik píše:No můžu sem hodit můj dotaz? jednalo by se mi o stejný motor 3.0d E60
Díky za Vaše rady...
-
Zdenal
No může to být třeba vadná váha vzduchu. Nebo třeba vadné turbo. Něco podobného se děje na Octavii tdi s turbem s variabilním naklápěním lopatek. Když se jezdí dlouhodobě na spotřebu, tak zatuhnou tyto lopatky. Potom když zabereš při rozjezdu, lopatky se nenaklopí a zkočí do nouzového režimu a rapidně se omezí výkon. Pomůže až vypnutí motoru a znovu nastartovat, což je jedinej rozdíl mezi touto a tvou poruchou. Ty nemusíš motor takto restartovat? Potom se ještě nabízí vada převodovky.... Zkus tu diagnostiku, tam by měl být problém zapsaný.fenix píše:Ahoj,mám dotaz,při vyšších rychlostech asi cca nad 90km/h možná nad 100km/h se mi stáva že když přidám plyn,tak si auto podřadí na vteřinu brutálně zrychlí a hned upadne dolú.pak musím ubrat na pedálu aby auto znovu přidalo,ale samozřejmě při předjiždění to je problem..jinak pomalým způsobem není problem jet 200km/h.při nižší rychlosti se mi to ještě nestalo..co by to tak asi mohlo být..možností je opravdu spousta,a nevím jestli mi diagnostika poví víc..Děkuji za případné rady..
-
Zdenal
jiriik píše:No můžu sem hodit můj dotaz? jednalo by se mi o stejný motor 3.0d E60
Díky za Vaše rady...
Tady bych řekl, že to bude některej ventil. V nišších otáčkách a hlavně studeném motoru jsou slyšet a můžou připomínat jak píšeš starej diesel. Při vyšších otáčkách je to méně slyšet.
Taky to může dělat vadný vstřik. Nemusí být úplně ko, ale jen načatý a už to může dělat neplechu. Zvuky klapání, vybrace, atd.
-
jiriik
No ty vstřiky jsou možný, protože vím že mají své za sebou... nedávno jsem jeden měnil a teď ještě těch 5...Jinak ventil... tak to bych neměl radost.Zdenal píše:jiriik píše:No můžu sem hodit můj dotaz? jednalo by se mi o stejný motor 3.0d E60
Díky za Vaše rady...
Tady bych řekl, že to bude některej ventil. V nišších otáčkách a hlavně studeném motoru jsou slyšet a můžou připomínat jak píšeš starej diesel. Při vyšších otáčkách je to méně slyšet.
Taky to může dělat vadný vstřik. Nemusí být úplně ko, ale jen načatý a už to může dělat neplechu. Zvuky klapání, vybrace, atd.
-
fenix
Jo děkuju,zdá se že jsem už problém vyřešil,vypadá to na váhu...po odpojení jede auto perfektně...tak ji zkusím vičistit,připadně koupím novou..Zdenal píše:No může to být třeba vadná váha vzduchu. Nebo třeba vadné turbo. Něco podobného se děje na Octavii tdi s turbem s variabilním naklápěním lopatek. Když se jezdí dlouhodobě na spotřebu, tak zatuhnou tyto lopatky. Potom když zabereš při rozjezdu, lopatky se nenaklopí a zkočí do nouzového režimu a rapidně se omezí výkon. Pomůže až vypnutí motoru a znovu nastartovat, což je jedinej rozdíl mezi touto a tvou poruchou. Ty nemusíš motor takto restartovat? Potom se ještě nabízí vada převodovky.... Zkus tu diagnostiku, tam by měl být problém zapsaný.fenix píše:Ahoj,mám dotaz,při vyšších rychlostech asi cca nad 90km/h možná nad 100km/h se mi stáva že když přidám plyn,tak si auto podřadí na vteřinu brutálně zrychlí a hned upadne dolú.pak musím ubrat na pedálu aby auto znovu přidalo,ale samozřejmě při předjiždění to je problem..jinak pomalým způsobem není problem jet 200km/h.při nižší rychlosti se mi to ještě nestalo..co by to tak asi mohlo být..možností je opravdu spousta,a nevím jestli mi diagnostika poví víc..Děkuji za případné rady..
-
fenix
Hardy spojka je na kardanu u převodovky...ale to bys fakt musel slyšet jakoby zespodujiriik píše:A kde tu hardy spojku najdu na autě ?A měnil někdo olej v diferenciálu ? Jakéj oléj tam patří? Díky mocfenix píše:To by možná mohla být hardy spojka,pokud to slyšíš jakoby odspodu..Ale těžko říct..jiriik píše:No můžu sem hodit můj dotaz? jednalo by se mi o stejný motor 3.0d E60
Díky za Vaše rady...
-
jiriik
fenix píše:Tak jsem měl zvedlé auto a točil jsem kolama a nic se nehučelo... řekl bych to že to může být ten vstřikjiriik píše:A kde tu hardy spojku najdu na autě ?A měnil někdo olej v diferenciálu ? Jakéj oléj tam patří? Díky mocfenix píše: To by možná mohla být hardy spojka,pokud to slyšíš jakoby odspodu..Ale těžko říct..
Hardy spojka je na kardanu u převodovky...ale to bys fakt musel slyšet jakoby zespodu