Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

lambda BMW e34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
ko_stepan

#1 Příspěvek od ko_stepan »

zdravim, chtěl bych se zeptat ohledně mého BMW e34 525i 192Hp. Jelikož auto hrozně kouří, je cítit nespálený benzín a žere cca o 2 litry více, tak jsem se spokojil s tím, že asi odešla lambda...včera jsem vlez pod auto a viděl jsem kolem lambda sondy navařenou další část výfuku, nějaký kloub. Je to originální nebo to tam někdo přidal.?
ko_stepan

#2 Příspěvek od ko_stepan »

:?: jsem zoufalej, prosim o radu
ThatsMe

#3 Příspěvek od ThatsMe »

Buď to líp popiš nebo se rovnou koukni do ETK, jak to má vypadat. Netuším, co myslíš tím kloubem, ale lambáda je našroubovaná v matici přivařené ke stěně svodů.
Nejdřív si ale zajeď na diagnostiku, bohatá směs může mít víc příčin, nemusí to být nutně lambda. Pokus-omyl se tady ale může dost zkomplikovat, lambda bývá často tak zarezlá, že to odnesou i svody. Pak to chce buď nové nebo aspoň vyvařit tu matku a znovu vyřezat závit, měl by být stejný jako na svíčce.
A jestli přeci jen budeš lambdu kupovat, a máš-li čtyřdrátovou vyhřívanou, kup na Felicii a vyměň konektor. Ušetříš hodně! :)
ko_stepan

#4 Příspěvek od ko_stepan »

to kolem zapojení lambdy do výfuku je kloub (nějak prasácky zavařenej), kterej tu lambdu obíhá. Nepochopil jsem jestli to tak má být nebo ne.
ThatsMe

#5 Příspěvek od ThatsMe »

Vypadá to takhle nějak? http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... _silencer/

Je možné, že ti třeba někdo vykuchal kat, nebo tam navařoval jiný, nebo něco. Bez fotky nebo lepšího popisu ale asi fakt neporadím... :?
ko_stepan

#6 Příspěvek od ko_stepan »

Zítra pod to vlezu a vyfotím. Předpokládám, že to je varianta, kdy někomu vadil katalyzátor..
Perunwit

#7 Příspěvek od Perunwit »

....
Odpovědět