Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
lambda BMW e34
zdravim, chtěl bych se zeptat ohledně mého BMW e34 525i 192Hp. Jelikož auto hrozně kouří, je cítit nespálený benzín a žere cca o 2 litry více, tak jsem se spokojil s tím, že asi odešla lambda...včera jsem vlez pod auto a viděl jsem kolem lambda sondy navařenou další část výfuku, nějaký kloub. Je to originální nebo to tam někdo přidal.?
Buď to líp popiš nebo se rovnou koukni do ETK, jak to má vypadat. Netuším, co myslíš tím kloubem, ale lambáda je našroubovaná v matici přivařené ke stěně svodů.
Nejdřív si ale zajeď na diagnostiku, bohatá směs může mít víc příčin, nemusí to být nutně lambda. Pokus-omyl se tady ale může dost zkomplikovat, lambda bývá často tak zarezlá, že to odnesou i svody. Pak to chce buď nové nebo aspoň vyvařit tu matku a znovu vyřezat závit, měl by být stejný jako na svíčce.
A jestli přeci jen budeš lambdu kupovat, a máš-li čtyřdrátovou vyhřívanou, kup na Felicii a vyměň konektor. Ušetříš hodně!
Nejdřív si ale zajeď na diagnostiku, bohatá směs může mít víc příčin, nemusí to být nutně lambda. Pokus-omyl se tady ale může dost zkomplikovat, lambda bývá často tak zarezlá, že to odnesou i svody. Pak to chce buď nové nebo aspoň vyvařit tu matku a znovu vyřezat závit, měl by být stejný jako na svíčce.
A jestli přeci jen budeš lambdu kupovat, a máš-li čtyřdrátovou vyhřívanou, kup na Felicii a vyměň konektor. Ušetříš hodně!

Vypadá to takhle nějak? http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... _silencer/
Je možné, že ti třeba někdo vykuchal kat, nebo tam navařoval jiný, nebo něco. Bez fotky nebo lepšího popisu ale asi fakt neporadím...
Je možné, že ti třeba někdo vykuchal kat, nebo tam navařoval jiný, nebo něco. Bez fotky nebo lepšího popisu ale asi fakt neporadím...