heled je to jenom mechanika.., osobne bych sindal vicko cerpadla, odsal naftu, vizuelne kouk jestli je vse poskladane jak ma, kouk jestli se mi cerpadlo toci s motorem, odsrouboval ten stredovy sroub mezi vyvody na trubky, zjistil pomoci hodinkovyho indikatoru(nebo opatrne treba druhou stranou asi 3 nebo 4 mm vrtaku jestli se ti zdviha pistek spolecne s otacenim motoru a hlavne, jestli ti pistek i klesa!! kdyz montujes na cerpadlo rozdelovaci hlavu s pistkem a musis tam spravne naladit ty dve silny pruziny co pistek vracej do DÚ, je to docela porod ve sveraku, kdyz si muzes dat vse svisle, natoz na aute, kdyz to mas horizontalne a ty pruziny vcetne voditek prizin ti chtej furt padat.. Kdyz by tohle bylo vsechno dobry, zkus prstem, jestli ti teda ten prostredni otvor(nad pistek mezi trubkama) udela tlak nafty ze ho prstem neudrzis., mak mas castecne vyhrano

pak uz jen jestli jsi nasadil tu vacku spravne a nebudez to mit na rozvodech jakoby o tech jiz zminovanych 180stupnu a jedes

mnoho zdaru a nezapomen, poreferovat.
jinak mimochodem, na starym jednickovym golfu 1.5D jsem mel taky za mlada cerpadlo venku, rozdelal ho do sroubku, skladal a autu davalo naftu a ze nechatne

) opatrne jsem ho roztah, chytlo, bylo liny, takovej divnej zvuk, ale reagovalo na plyn, kdyz chytlo, lano jsem odvazal, dojel s nim normalne domu, zdech a zas nic. nedalo mi to, sel jsem zkoumat rozdelany jiny cerpadlo a zjistil, ze jde ta vacka nasadit o 180:) povolil jsem rozvodak, zakolikoval kolo cerpadla o pulku na druhou starnu, natah remen a auto chytalo na okul. kdyz jsem nad tim premyslel, strikal jsem za chodu motoru naftu ne do HU komprese, ale STRIIHU!! kde asi logicky nemuze byt snad temer zadny tlak stlaceneho vzduchu ale motor se proste tocil, do dneska to nepochopim, kdyz diesel je tak nachylnej na tlaky se spal prostoru..