Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

nereálná venkovní teplota u e39 528i - asi čidlo v řiti

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
patriot
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od patriot »

Ještě jsem se k tomu nedostal, ukazuje mi to pořád o těch cca 10st. více :wink: Ale určo s tím něco udělám 8)
landys
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od landys »

Mě ukazuje teploměr vždy o cca 7°C míň, než je skutečnost. Není v BC s navi+tv taky nějaké skryté menu, kde se to dá přecejchovat?
JED55CZ

#23 Příspěvek od JED55CZ »

landys píše:Mě ukazuje teploměr vždy o cca 7°C míň, než je skutečnost. Není v BC s navi+tv taky nějaké skryté menu, kde se to dá přecejchovat?

Neco tam je, ale +-3 stupne tusim...7 je moc :!:
jurasis

#24 Příspěvek od jurasis »

JED55CZ píše:
landys píše:Mě ukazuje teploměr vždy o cca 7°C míň, než je skutečnost. Není v BC s navi+tv taky nějaké skryté menu, kde se to dá přecejchovat?

Nic takového jsem nenašel. Jediná korekce je spotřeby. Kde to je?
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
JED55CZ

#25 Příspěvek od JED55CZ »

jurasis píše:
JED55CZ píše:

Nic takového jsem nenašel. Jediná korekce je spotřeby. Kde to je?

Cece, ted se Ti to snazim najit a taky z toho nejsem zrovna chytrej, nevim, zda to bylo primo v menu navi (MK II), ale fakt uz jsem koukal na nejaky servisni manual k BC, kde mimo jine byla i korekce teploty.. Je to uz nejaky patek a kde jsem na to natrefil vzpominam marne..zkus to tady prohledat
jurasis

#26 Příspěvek od jurasis »

JED55CZ píše:Cece, ted se Ti to snazim najit a taky z toho nejsem zrovna chytrej, nevim, zda to bylo primo v menu navi (MK II), ale fakt uz jsem koukal na nejaky servisni manual k BC, kde mimo jine byla i korekce teploty.. Je to uz nejaky patek a kde jsem na to natrefil vzpominam marne..zkus to tady prohledat

Já mám hledat argumenty pro Tvé zbrklé tvrzení? Zajímavý přístup...
Právě že mám BC s navi MKII hodně prolezlou :wink: .
Navíc logika přítomnosti této korekce v navigaci je zajímavá. Mimochodem je to poslední jednotka, která by venkovní teplotu potřebovala znát (jakože třeba HKL ji používá :wink: )...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
JED55CZ

#27 Příspěvek od JED55CZ »

jurasis píše:
JED55CZ píše:Cece, ted se Ti to snazim najit a taky z toho nejsem zrovna chytrej, nevim, zda to bylo primo v menu navi (MK II), ale fakt uz jsem koukal na nejaky servisni manual k BC, kde mimo jine byla i korekce teploty.. Je to uz nejaky patek a kde jsem na to natrefil vzpominam marne..zkus to tady prohledat

Já mám hledat argumenty pro Tvé zbrklé tvrzení? Zajímavý přístup...
Právě že mám BC s navi MKII hodně prolezlou :wink: .
Navíc logika přítomnosti této korekce v navigaci je zajímavá. Mimochodem je to poslední jednotka, která by venkovní teplotu potřebovala znát (jakože třeba HKL ji používá :wink: )...

Prr kamarade, asi jsme se nepochopili... argumenty hledat nemusis, nechtel jsem Te ohromit svoji ne/znalosti, ale prispet svoji zkusenosti k reseni Tveho problemu :wink:
Pravda je, ze jsem to nekde videl a melo to co do cineni s MK II, sam jsem na to koukal. Nicmene pokud si dobre pamatuju byla to korekce +-3 stupne...jestli to bylo primo v menu (at uz superskryte) si vazne netroufam tvrdit, proto v mem prvnim prispevku vise je uzito slovo "tusim"..

Ted by to chtelo nekoho, kdo to upresni, cely :wink:
landys
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od landys »

V E34 jsem měl korekci spotřeby a já nevím čeho všeho taky ve velkém BC, ale samozřejmě v servisním menu. Nevím ani, jak se do něj v MK II dostat. Poradíš, když víš?
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od ZaK »

Zajímavý poznatek. Alespoň u e34 se středním BC. Když jsem čidlo nahradil tím termistorem 4K7, jelikož jsem tam neměl vůbec žádné, ukazovalo to teplotu téměř okamžitě. Nedávno jsem schrastil origo. Když jsem ho připojil, tak BC ukazoval -29,5. Říkal jsem si že je v ř*ti ale přece jen jsem ho zkoušel změřit a hodnota se motala kolem 4600 ohm. Tak jsem ho vrazil zpět a nechal to stát. Asi za čtyři hoďky jsem někam jel a ukazoval -24. Postupně se teplota zvyšovala ale byl to tak stupeň za hodinu. Nepomohlo ani nahřát v teplé vodě, prostě nic. na druhý den už to ukazovalo normální teplotu.
Čím pak to, že neorigo zbastlenec frčí hned a origo (sice ne nové) se srovnává tak dlouho?
radokrno

#30 Příspěvek od radokrno »

takže poprosil bych o umístění venkovního čidla..a chci se zeptat zdali je normální že mi to občas ukazuje rozdíl o 3-4 stupně...sednu ukazuje normálně po chvilce jízdy a stání na místě teplota rozdílná o 3 stupně vyšší.mám to brát za normální?
E-34 kombi
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od alpineman »

Klekni u pravýho světla a mrkni pod čumák. Nedá se přehlédnout...
Přílohy
čidlo teploty.JPG
čidlo teploty.JPG (32.38 KiB) Zobrazeno 281 x
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od ZaK »

Když stojíš, působí na něj teplo z motoru a teplota auta .Jakmile se rozjedeš tak ho začne obtékat vzduch, takže se teplota změní ...
radokrno

#33 Příspěvek od radokrno »

dá se to nějak ,jakoby resetovat...přijdu a teplota bude -3,,resetovat na aktuální opět tedy -3,pomocí BC,,podržením A-temp třeba na 10 vteřin?asi ne což?
radokrno

#34 Příspěvek od radokrno »

a cenu nového plus kde ho objednat ,,třeba info z elitu či autokelly,,nemohu ho tam najít,,jen informativně do předu a hlavně jak vypadá.díky moc
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od alpineman »

Brátn Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Brátn Moderátor »

neblázni, nové čidlo teploty stojí přesně 9Kč najdeš ho tady http://www.gme.cz/cz/k164nk004-7-p118-009.html jedno jak ho zapojíš jen připájej ke starýmu a nebo přímo na dráty a hotovo, nenačte se hned, nech to přes noc a pojede úplně stejně jako originál za 900Kč
E36 325i Convertible | E39 528i LPG pracant | E61 545i LPG dailycar | E86 Z4 3.0si #0Z4C0UPE | K1100LT Cafe Brat Racer #builtnotbought

Obrázek Obrázek
radokrno

#37 Příspěvek od radokrno »

takže čidlo je klasicky na bavoráckou patici samec, samice, ?
a je samec ,nebo samice shodná i se všemi ostatními E-34 paticemi,např ke světlům.
seženu termistor napájím libovolně na kabely od patice,vložim do patice a šikovno chytnu k vozu.
musí být ten termistor tak holý jak vypadá nebo ho mohu do něčeho schovat,aby se hned nezničil něčim náhodným?jde i o teplotu(bude pracovat s minimálním rozdílem)
z tohohle nevim jak je tam připojen na kabeláž,nevidim zda je tam patice či nikoli http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/T ... struments/

a ten termistor vypadá takto ?http://www.tme.eu/html/EN/epcos-ntc-thermistors/ramka_2212_EN_pelny.html nebo tedy podobně ?
ptám se jako blbec ,ale nejsem lektrikár,ale zároven to chci udělat tak aby se to dalo znova odpojit nebo připojit,prostě na patici.nebo tam vrátit to původní,a když tam dám termistor aby tam jen tak nevysel.
ZaK
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od ZaK »

Polarita nehraje roli, je to jen proměnný odpor. Vypadá tak jak na tom odkazu, jen se bude lišit barvou . Dá se sehnat i v kovovém pouzdře , ale samozřejmě bude o hodně dražší.
Když si seženeš konektor tak to na něj jen nabastlíš a uchytíš a je to. V případě že se ti teplota liší jen o tři stupně před a při jízdě, a neukazuje ti to vyloženě -30 nebo +30 , tak bych to pak neřešil a nechal bych to být tebou tak.
alpineman
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od alpineman »

Dal sis teda načas, žes upravil svůj příspěvek a uvedl, že jde o e34...
Tam je čidlo vedle pravé mlhovky, za tím odnímatelným plastem (měl by v tom plastu být malý otvor a z něho malinko vykukovat konec čidla).
radokrno

#40 Příspěvek od radokrno »

alpineman píše:Dal sis teda načas, žes upravil svůj příspěvek a uvedl, že jde o e34...
Tam je čidlo vedle pravé mlhovky, za tím odnímatelným plastem (měl by v tom plastu být malý otvor a z něho malinko vykukovat konec čidla).

neh toho ... než jsi mi tam poslal schéma tak už to bylo. :P
Odpovědět