nereálná venkovní teplota u e39 528i - asi čidlo v řiti
-
patriot
- Klubové ID: 1556
-
landys
-
JED55CZ
- Klubové ID: 1725
-
jurasis
- Klubové ID: 775
Nic takového jsem nenašel. Jediná korekce je spotřeby. Kde to je?JED55CZ píše:Neco tam je, ale +-3 stupne tusim...7 je moclandys píše:Mě ukazuje teploměr vždy o cca 7°C míň, než je skutečnost. Není v BC s navi+tv taky nějaké skryté menu, kde se to dá přecejchovat?
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
-
JED55CZ
Cece, ted se Ti to snazim najit a taky z toho nejsem zrovna chytrej, nevim, zda to bylo primo v menu navi (MK II), ale fakt uz jsem koukal na nejaky servisni manual k BC, kde mimo jine byla i korekce teploty.. Je to uz nejaky patek a kde jsem na to natrefil vzpominam marne..zkus to tady prohledatjurasis píše:Nic takového jsem nenašel. Jediná korekce je spotřeby. Kde to je?JED55CZ píše:Neco tam je, ale +-3 stupne tusim...7 je moclandys píše:Mě ukazuje teploměr vždy o cca 7°C míň, než je skutečnost. Není v BC s navi+tv taky nějaké skryté menu, kde se to dá přecejchovat?
-
jurasis
- Klubové ID: 775
Já mám hledat argumenty pro Tvé zbrklé tvrzení? Zajímavý přístup...JED55CZ píše: Cece, ted se Ti to snazim najit a taky z toho nejsem zrovna chytrej, nevim, zda to bylo primo v menu navi (MK II), ale fakt uz jsem koukal na nejaky servisni manual k BC, kde mimo jine byla i korekce teploty.. Je to uz nejaky patek a kde jsem na to natrefil vzpominam marne..zkus to tady prohledat
Právě že mám BC s navi MKII hodně prolezlou
Navíc logika přítomnosti této korekce v navigaci je zajímavá. Mimochodem je to poslední jednotka, která by venkovní teplotu potřebovala znát (jakože třeba HKL ji používá
.
.
.
-
JED55CZ
Prr kamarade, asi jsme se nepochopili... argumenty hledat nemusis, nechtel jsem Te ohromit svoji ne/znalosti, ale prispet svoji zkusenosti k reseni Tveho problemujurasis píše:Já mám hledat argumenty pro Tvé zbrklé tvrzení? Zajímavý přístup...JED55CZ píše: Cece, ted se Ti to snazim najit a taky z toho nejsem zrovna chytrej, nevim, zda to bylo primo v menu navi (MK II), ale fakt uz jsem koukal na nejaky servisni manual k BC, kde mimo jine byla i korekce teploty.. Je to uz nejaky patek a kde jsem na to natrefil vzpominam marne..zkus to tady prohledat
Právě že mám BC s navi MKII hodně prolezlou.
Navíc logika přítomnosti této korekce v navigaci je zajímavá. Mimochodem je to poslední jednotka, která by venkovní teplotu potřebovala znát (jakože třeba HKL ji používá)...
Pravda je, ze jsem to nekde videl a melo to co do cineni s MK II, sam jsem na to koukal. Nicmene pokud si dobre pamatuju byla to korekce +-3 stupne...jestli to bylo primo v menu (at uz superskryte) si vazne netroufam tvrdit, proto v mem prvnim prispevku vise je uzito slovo "tusim"..
Ted by to chtelo nekoho, kdo to upresni, cely
-
landys
-
ZaK
- Klubové ID: 1843
Zajímavý poznatek. Alespoň u e34 se středním BC. Když jsem čidlo nahradil tím termistorem 4K7, jelikož jsem tam neměl vůbec žádné, ukazovalo to teplotu téměř okamžitě. Nedávno jsem schrastil origo. Když jsem ho připojil, tak BC ukazoval -29,5. Říkal jsem si že je v ř*ti ale přece jen jsem ho zkoušel změřit a hodnota se motala kolem 4600 ohm. Tak jsem ho vrazil zpět a nechal to stát. Asi za čtyři hoďky jsem někam jel a ukazoval -24. Postupně se teplota zvyšovala ale byl to tak stupeň za hodinu. Nepomohlo ani nahřát v teplé vodě, prostě nic. na druhý den už to ukazovalo normální teplotu.
Čím pak to, že neorigo zbastlenec frčí hned a origo (sice ne nové) se srovnává tak dlouho?
Čím pak to, že neorigo zbastlenec frčí hned a origo (sice ne nové) se srovnává tak dlouho?
-
radokrno
-
alpineman
- Klubové ID: 1712
-
ZaK
-
radokrno
-
radokrno
-
alpineman
http://de.bmwfans.info/parts/catalog/E3 ... re_sensor/
V SRN vyjde asi na 30€ (+/-). Spíš bych počítal nějaké to € navíc...
V SRN vyjde asi na 30€ (+/-). Spíš bych počítal nějaké to € navíc...
-
Brátn
- Moderátor
- Klubové ID: 1860
neblázni, nové čidlo teploty stojí přesně 9Kč najdeš ho tady http://www.gme.cz/cz/k164nk004-7-p118-009.html jedno jak ho zapojíš jen připájej ke starýmu a nebo přímo na dráty a hotovo, nenačte se hned, nech to přes noc a pojede úplně stejně jako originál za 900Kč
-
radokrno
takže čidlo je klasicky na bavoráckou patici samec, samice, ?
a je samec ,nebo samice shodná i se všemi ostatními E-34 paticemi,např ke světlům.
seženu termistor napájím libovolně na kabely od patice,vložim do patice a šikovno chytnu k vozu.
musí být ten termistor tak holý jak vypadá nebo ho mohu do něčeho schovat,aby se hned nezničil něčim náhodným?jde i o teplotu(bude pracovat s minimálním rozdílem)
z tohohle nevim jak je tam připojen na kabeláž,nevidim zda je tam patice či nikoli http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/T ... struments/
a ten termistor vypadá takto ?http://www.tme.eu/html/EN/epcos-ntc-the ... pelny.html nebo tedy podobně ?
ptám se jako blbec ,ale nejsem lektrikár,ale zároven to chci udělat tak aby se to dalo znova odpojit nebo připojit,prostě na patici.nebo tam vrátit to původní,a když tam dám termistor aby tam jen tak nevysel.
a je samec ,nebo samice shodná i se všemi ostatními E-34 paticemi,např ke světlům.
seženu termistor napájím libovolně na kabely od patice,vložim do patice a šikovno chytnu k vozu.
musí být ten termistor tak holý jak vypadá nebo ho mohu do něčeho schovat,aby se hned nezničil něčim náhodným?jde i o teplotu(bude pracovat s minimálním rozdílem)
z tohohle nevim jak je tam připojen na kabeláž,nevidim zda je tam patice či nikoli http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/T ... struments/
a ten termistor vypadá takto ?http://www.tme.eu/html/EN/epcos-ntc-the ... pelny.html nebo tedy podobně ?
ptám se jako blbec ,ale nejsem lektrikár,ale zároven to chci udělat tak aby se to dalo znova odpojit nebo připojit,prostě na patici.nebo tam vrátit to původní,a když tam dám termistor aby tam jen tak nevysel.
-
ZaK
Polarita nehraje roli, je to jen proměnný odpor. Vypadá tak jak na tom odkazu, jen se bude lišit barvou . Dá se sehnat i v kovovém pouzdře , ale samozřejmě bude o hodně dražší.
Když si seženeš konektor tak to na něj jen nabastlíš a uchytíš a je to. V případě že se ti teplota liší jen o tři stupně před a při jízdě, a neukazuje ti to vyloženě -30 nebo +30 , tak bych to pak neřešil a nechal bych to být tebou tak.
Když si seženeš konektor tak to na něj jen nabastlíš a uchytíš a je to. V případě že se ti teplota liší jen o tři stupně před a při jízdě, a neukazuje ti to vyloženě -30 nebo +30 , tak bych to pak neřešil a nechal bych to být tebou tak.
-
alpineman
-
radokrno