Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

zahřát auto na volnoběh nebo hned vyject?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od JaraX »

Zdenal píše:a mě to voní ..... :D

a stejně si myslim, že je chvilka nutnost a nemyslim si že motor trpí ba naopak...

tak si zapoj do auta tlakoměr oleje, a změř si tlak na volnoběh a pak na 1500otáček
Zdenal

#42 Příspěvek od Zdenal »

A to všechno je jen o tlaku oleje ??

Já myslel, že jde o to, aby se motor ohřál alespoň o pár stupínků a nevytáčel jsem ho úplně ledovej..

A co turbo??

Jak říkám 30s až minutu probublat a jedu.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Snejk »

JaraX píše:tak si zapoj do auta tlakoměr oleje, a změř si tlak na volnoběh a pak na 1500otáček

a co jako? hhh :lol: tlak oleje je takovy jaky je ktery to auto potrebuje na dane otacky... pokud by tlak oleje byl nedostatecny/nebezpecny tak sviti maznicka...
varis z vody... na volnobeh se auto neohriva protoze nevykonava zadnou praci... zadnou zatez... jede naprazdno... a tak ani nejsou tak vysoke naroky na mazani a taky nevydava moc tepla... ono kdybys ho na miste turoval naprazdno tak se taky moc neohreje... zahriva se az zatezi... az zacne produkovat nejakej vykon... tak bude produkovat i nejake teplo :)

vezmi si zavodni auta.... treba presne pro priklad znamy ma corvetu z06 s tlakovym mazanim (auto nema vanu na olej ale primo rozvod co maze kazdou komponentu zvlast a tlakem to tam proste nejak elektrickym kompresorem rozstrikuje po dilech... )
na volnobeh ten tlak je prakticky nulovy... mozna 1-2kpa... protoze nepotrebuje... a jak tomu nalozis tak tlak roste stonasobne...
takze tak....
mam vladni kraxnu... verim ze se k ni nikdo nikdy nechoval hezky spis naopak.... a dlouhe stani a cekani a topeni si v zime na volnobeh si podle me uzila vic nez dost.. nepocitam ze se stridalo 50 policajtu ktery s tim litali vsude na hrane a davali tomu kour jako svine....
ted sem mel sundane vanu vika atd... ve vackach neni po 350 000 ani nepatrna hranka vevnitr je to jak novy vsechno...krasne cisty a nic neopotrebeny.... neverim ze ten motor dokazu ja znicit tim ze ho rano necham 5 minut bezet na volnobeh... klidne 10 .. klidne hodinu...
ani nevim o nikom komu se to podarilo...
a reknu ti skoro kazdej tejden na texacu je kosa jak v pici tak bud u auta stojime nebo v nem kecame a nastartovano a z ledoveho motoru az do vytopeni auta uplne bezne... klidne hodinu tam vrci.. jebat...
kurva ja mam auta rad ale co je moc to je moc... jako neni to auto za dva miliony a nebo ze bych mu ublizoval nejakym turovanim gumovanim bla bla ... ale tohle... dopici auto ma topit.. a ma mi slouzit. .. jestli ho to sere at de dohajzlu... nejsem zadnej otrok a nebudu mrznout jen kuli nejakym kecum :lol: az budu vedet ze se kolem me posralo par motoru ze stani na volnobeh v zime a bude to nejake oficialni stanovisko a bude se to vedet / vyucovat na ucnaku na mechanika . bude to v priruckach atd... tak s tim nemam problem... ale takhle to jsou jen reci a uvahy a dedukce...
ridsi olej ma vyznam urcite... rozhodne zkrati dobu kdy to jede naprazdno...
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Snejk »

hele ... proc mi nevim co... nahradilo slovo k*rva... nejakym... "modry kocour" ???? :lol:
schvalne kurva kurva kurva
arkadiel

#45 Příspěvek od arkadiel »

modrý kocour

opačně to nefunguje :)
jakdojinej

#46 Příspěvek od jakdojinej »

Axel píše:
jakdojinej píše:jj, maly BC je to s tim autickem :D

tam si myslim, ze fakt zadyn skryty menu nebude, leda ze by me nekdo opravil a mile prekvapil :wink:

Ale jestli je i ve velkem BC (bez auticka :P ) jen voda tak je to stejne pasé

Male BC obsahuje submenu, ve kterem se da zjistit par uzitecnych informaci. Do submenu se dostanes dlouhym stisknutim tlacitka na vynulovani najetych km. Dalsi postup sem pak muzu hodit.

mohl bych poprosit o nejaky ten navod na tyto skryté funkce? Sice se do toho menu dostanu, ale vim prd co co znamena...

diky
caknakis

#47 Příspěvek od caknakis »

Snejk píše:hele ... proc mi nevim co... nahradilo slovo k*rva... nejakym... "modry kocour" ???? :lol:
schvalne modrý kocour modrý kocour modrý kocour

jj, asi nějáká new vychytávka fóra....funguje to i na jiné slova, třeba k.okot - kokot, kunda je pořád kunda a p.ica je píča
caknakis

#48 Příspěvek od caknakis »

....[/img]
Skopek

#49 Příspěvek od Skopek »

No ja jsem u M3 vypozoroval spíše to, že zatímco teplota vody už ukazovala na 90C, tak teplota oleje byla pořád pod 50C. Byla to jen chvilka, ale raději to do omezovače hned jak je tam 90C vody netočte. :wink:
Jinak pokud vím, tak Castrol psal u oleje Magnatec, že zrychluje počáteční promazání, kdy jde kov na kov z asi 1,5min. u minerálního oleje na několik málo vteřin (cca 10?). Takže myslím, že min. lepší nastartovat a pak až se připoutat, vynulovat BC, zapnout rádio, přepudrovat nos a vyjet! :D
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Velvetek »

Skopek píše:No ja jsem u M3 vypozoroval spíše to, že zatímco teplota vody už ukazovala na 90C, tak teplota oleje byla pořád pod 50C. Byla to jen chvilka, ale raději to do omezovače hned jak je tam 90C vody netočte. :wink:
Jinak pokud vím, tak Castrol psal u oleje Magnatec, že zrychluje počáteční promazání, kdy jde kov na kov z asi 1,5min. u minerálního oleje na několik málo vteřin (cca 10?). Takže myslím, že min. lepší nastartovat a pak až se připoutat, vynulovat BC, zapnout rádio, přepudrovat nos a vyjet! :D

...zapomněl jsi namalovat pusu :wink:
Odpovědět