Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

topení e34

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jerrykx

#1 Příspěvek od jerrykx »

Čau, mam tu zase jeden vroubek, kterej mi nedá spát :D Mam v e34 automaticko klimu/topení. Když topení pustim na levé i pravé straně na plný koule, tak z levého výdechu na středovém panelu fouká studený vzduch a z pravého normálně teplý, z výdechů pro zadní cestujcí fouká jen studený z ostatních výdechůnormálně teplý. Nevíte někdo čím to může být? nebo to je normální?nějaké to temperování vzduchu?

Díky :wink:
jerrykx

#2 Příspěvek od jerrykx »

No tak pánové :lol: :?:
typhoonmk2

#3 Příspěvek od typhoonmk2 »

¨bu´d je chyba v ovladači nebo v motorku ovládajícím klapky směrování vzduchu. popř by mohl být v pr..eli ventily topení ale to je méně pravděpodobné.
Tendr520i

#4 Příspěvek od Tendr520i »

No mám E34 teprve krátce, ale co jsem zatím vypozoroval je, že se mi to chová upe stejně s tím rozdílem, že mi ze středu jde studený vzduch z pravého i levého výdechu. Nejvíc to fouká na nohy, a po dlouhém topení se mi zdálo, že jde teplý vzduch i z toho středu, tak možná i tohle má nějakou svojí automatiku, nevím... Nicméně auto to krásně vytopilo na nejpomalejší točky větráku takže jsem to dál nějak neřešil. Taky mám autoklima.
jerrykx

#5 Příspěvek od jerrykx »

hmm.. nu ovladačem to není ten už sem měnil a těma motorkama?nevim no, ty neovlivňují teplotu vzduchu né? jenom kam ten vzduch bude proudit-nohy, hlava, sklo....nebo máš na mysli jiné?
typhoonmk2

#6 Příspěvek od typhoonmk2 »

měli by být i ty které určují směr proudění.
jerrykx

#7 Příspěvek od jerrykx »

typhoonmk2 píše:měli by být i ty které určují směr proudění.

jo vlastně to máč pravdu, dyť je tam to temperování vzduchu.Nevíte tedy nikdo jaké motorky to jsou?
jerrykx

#8 Příspěvek od jerrykx »

:?: fňuk
jerrykx

#9 Příspěvek od jerrykx »

nu tak pánové :?: to tu není nějaká zkušená hlava :?: :lol:
Milosss

#10 Příspěvek od Milosss »

Na tie predne vyduchy ti nic nepoviem ale zo zadnych ti teply vzduch nepojde vobec, iba z vonku cerstvy alebo ochladeny klimatizaciou. Tak je to holt spravene od vyroby. Az e39 mohla mat vzadu kolecko za priplatok ktore malo cervene a modre pole, tam dokazal ist teply vzduch aj vzadu ale tiez to nebolo vo vybave.
jerrykx

#11 Příspěvek od jerrykx »

Milosss píše:Na tie predne vyduchy ti nic nepoviem ale zo zadnych ti teply vzduch nepojde vobec, iba z vonku cerstvy alebo ochladeny klimatizaciou. Tak je to holt spravene od vyroby. Az e39 mohla mat vzadu kolecko za priplatok ktore malo cervene a modre pole, tam dokazal ist teply vzduch aj vzadu ale tiez to nebolo vo vybave.

Fakt jo?to je teda pěkně divný, takže když v zimě když bude kosa,zapnu topení, tak těm vzadu bude do xichtu foukat studenej vzduch?
Pivson
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pivson »

pravděpodobně je někde v čudu motorek co ovládá klapku.
Mě to zase zlobí obráceně - pravá teplo, levá studeno

Pokud se jedná o střed výdech nad rádiem, měl bys tam mít koleko zde se dá regulovat teplej či studenej vzduch - co z tohodle výdechu bude foukat.
No a jelikož jeden motorek na topení nefachá, tak jede jen studenej.

žádná sranda to měnit :-(
jerrykx

#13 Příspěvek od jerrykx »

Neměls byste nikdo obrázek, kde u automatického topení(klimy) je ten krokový motůrek horního levého výdechu?už mě to fak mr* když zprava jde horkej vzduch a zleva ledovej, kord teď v mrazech.

Dík moc
Odpovědět