Já dokážu naftu udělat v pohodě i za 13 - 14 l na sto,když se chci opravdu projet (předjíždění čehokoliv,brzda-plyn,rozjezdy od semaforu na horký gumy,škádlení ochcábek a passatů...),ovšem beru za dvacet kč,tak není co řešit. Mít v ruce velkej šestihrnec a koukat,aby to nepapalo a jezdit kloboučníka,tak je asi 530 a 540 zbytečný,ne?
kim píše:Naftu beru za 21.00 Kč a papá mi to cca 6.5l/100km tzn. E39 530D
Je mi jeno kde bereš naftu za tyhle prachy ale jen mě zajímá, jestli jí přelejváš z kanistru nebo jestli je normálně z pumpy, protože já sem na kanistrovku dost doplatil... prej to naftě nedělá dobře když se přelejvá a přichází o kvalitu.... jak je to?
Není ani tak důležité odkud kam naftu přelíváš, spíše jde o to, aby to byla nafta!
Pravda je ale ta, že s naftou je to u nás velmi neuspokojivé, jako u všeho, kde se dá pohodlně šidit, podvádět a krást. Češi , jó to je galérka!!!!!!!!!!!
DirtyHarry píše:Já dokážu naftu udělat v pohodě i za 13 - 14 l na sto,když se chci opravdu projet (předjíždění čehokoliv,brzda-plyn,rozjezdy od semaforu na horký gumy,škádlení ochcábek a passatů...),ovšem beru za dvacet kč,tak není co řešit. Mít v ruce velkej šestihrnec a koukat,aby to nepapalo a jezdit kloboučníka,tak je asi 530 a 540 zbytečný,ne?
tuhle spotřebu ti nevěřim...mám naftu 2,5 a jezdim celkem rozumne(trochu nad předpisy) za 6,3L prumer a když sem fakt lítal a udělal nádrž za 2-3dny tak sem tam měl max 7,6l...18" 245...
Čau ve spolek, tak jak tady čtu tak teda jen tiše závidím mám 34tds a jezdím jenom město a mam co dělat abych se dostal pod 10l.A to jedu opravdu tak že vím že tu spotřebu měřím,to si nedovedu představit kdybych na to občas šlápnul.Je pravda že mam,asi nakoplý čerpadlo protože mi nějak pomalu padá s otáček,možná je tím i větší spotřeba,ale to už jsem tady řešil.
pepicek píše:mimochodem jak to že některý TDSo má 2 vejfuky a některý jevom 1
Cau cau. Myslis ale dva vyfuky na jedne strane ze??? Vlevo je jedna roura nebo dve roury. Nevim kamos kupoval vyfuk u BMW a mel jednu rouru. Dalsi kupoval smejda v Polsku a mel dve roury. Jestli to souvisi s timhle nevim ale zkusim to u borcu pres BMW zjistit. To by me taky zajimalo.
pepicek píše:No jasne na jedne straně 1 nebo 2 roury z tlumiče.Uz jsme to s klukama taky právě řešili a na nic kloudnýho jsme nepřišli.
poptam a dam vedet ale vzhledem k tomu ze v narazniku je i takova priprava na 2 roury (s jednou rourou je kolem te roury takovy plast navic,kdyz tam das tlumic se 2 rourami ten plast musis dat pryc) tak to nejaky vyznam musi mit kdyz je to uz z originalu takhle nachystane takze zkusim se optat a uvidime.
StepanMatl píše:Fakt je tam tak obrovská spotřeba? Já jezdím s 530d za 6 - 8 litrů...
Cau. Vseobecne konstrukce ctyrdoby benzinovy motor ma vzdy ve stejnem obsahu vetsi spotrebu!!! Kdysi byl benzin benzin a diesel traktor ale dnes jednoznacne diesel je lepsi a ve stejnem obsahu i skoro silnejsi. Kdysi to neexistovalo!!!!!!!!!!!
Kdysi jsem vlastnil E34 525TDS a mel jsem tam jen jednu tu rouru. Kamarad tam mel 2. Ale az po vymene v servisu ale nebyl to servis BMW. Jo E34 bylo dobre auto mel jsem 95 najeto 200tis,manual. Absolutne bez problemu!!!!!!!!!!! Trosku linejsi to bylo z nizkych otacek ale pak to slo jak se tomu nalozilo!!!! Prvni slusny diesel od BMW.