AHoj u E39 teploměr ukazuje -40 když je venku kolem nuly a -18 když je kolem 20 stupňů, za celou zimu ukázal přesně jen jednou, a pak po novém nastartování zase -40C. Máte s tím někdo zkušenosti? A kde mám pod kapotou hledat čidlo s tím drátem
čidlo mám u 530D E39,když si klekneš k pravému kolu a podíváš se zespod na spodní část nárazniku (před kolem) tak ho uvidíš , v mém případě když ukazoval - 40,tak jsem z něj stáhl konektor,a měl jsem ohlý 1 kontakt uvnitř teploměru,narovnal jsem,nasadil konektor a ,,FACHČÍÍÍÍ"
Tak jsem našel místo,kde by mělo čidlo být,koukají tam ale jen 2 drátky,bez koncovky.Chci se zeptat,jestli má to čidlo nějaké + a - ,nebo je jedno,kam který kablík přijde. Budu ho muset sehnat z nějaké bouračky i s konektorem a kusem drátu,abych to mohl napojit , zdálo se mi,že oba drátky mají stejnou barvu.
Já jsem čidlo zprovoznil. Dělalo mi to to samé. Ale mám teď jiný problém, když jedu tak se samo zresetuje. Prostě ukazuje +11 např. a najednou pípne a -40 a začne se kalibrovat a třeba 10-15 minut trvá než začne ukazovat zase správně, jenže po další chvíli to udělá zas......dráty se jeví ok, nasazeno to je správně, problémy to dělá při vytápění, když je venku hezky a ukazuje to správně tak je v autě fajn ale jak se to zresetuje tak to sepne hned vytápění protože si to myslí že je venku kosa a rázem se v autě nedá existovat.....a takhle jak na houpačce pořád.