Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

osvetlenie nad slnečnou clonou

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
rko76rko

#1 Příspěvek od rko76rko »

Zdar.Mám e39 523i automat r.98 a problém z osvetlením nad slnečnou clonou.Keď odtiahnem kryt toho zrkadielka vypne sa mi rádio zapnú sa mi brzdové svetlá a nefunguje mi MFL a tiež mi to odblokuje a zablokuje riadiacu páku a prestane mi reagovať aj páčka prepínania BC. Neviete niekto čo to môže byť..?
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Víme. Odšoupnutím té clony se obvod ukostří a žárovka by se měla rozsvítit. schéma zapojení je níže. Kdyby byla žárovka zkratovaná, tak shoří pojistka F39. Takže to máš blbě zapojené a tu kostru Ti to dává i někam jinam. Protože třeba brzdová světla se ovládají spínačem na pedálu tak, že se vlastně ukostří. Takže napájení musí být z té pojistky a spínač krytky na kostře. Pravděpodobně tam máš natažený (+) z něčeho jiného - hledej.

Jinak je to skvělá vychytávka, aby auto nejelo, když se blondýna maluje. I světýlka vzadu se rozsvítí :D
Přílohy
E39 Makeup mirror lights.JPG
E39 Makeup mirror lights.JPG (19.3 KiB) Zobrazeno 281 x
rko76rko

#3 Příspěvek od rko76rko »

Pre istotu to zajtra skontrolujem..ale auto mam pol roka..a začalo to robiť až včera..a z času na čas ked odsuniem ten kryt tak sa to svetielko aj rozsvieti..ale večšinou..nesvieti to čo má a prezmenu svieti to čo nemá..ale zajtra na to mrknem a dám vedieť.
rko76rko

#4 Příspěvek od rko76rko »

Tak som to všetko skontroloval..a nevidno že by tam bolo napojene niečo navyše..a všetko na čo som prišiel je to že na poistku 37 až 44 ide len niečo okolo 5 voltov a prívod na tieto poistky je fialový kabel ktorý ide na konektor ku volantu.Takže z času na čas tam je privod prudu taký ako má byť a vtedy všetko svieti ako má..ale večšinou to teda nesvieti..už ste sa s takým niečim stretli?
starML Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Podívej se na to schéma v příloze (úplně dole). Tam najdeš ty Make_Up zrcátka a ta pojistka F39 je napájena fialovým drátem (VI=Violet) z komory (2) konektoru X33, který je na S2. A to S2 je spínací skříňka. Tak se podívej pod volant na ty dráty, co jdou od spínačky. Jinak máš pravdu, že jsou odtud napájeny pojistky 37-44, takže by toho nemuselo fungovat celkem dost.

Obrázek
Přílohy
E39 Sicherung F39.JPG
E39 Sicherung F39.JPG (21.51 KiB) Zobrazeno 258 x
rko76rko

#6 Příspěvek od rko76rko »

Vďaka starML Problém vyriešený...po pár dňoch bezhlavého merania..dostal konektor preplesk s opačnou stranou skrutkovača..a všetko ide ako má....pre istotu som kúpil druhý konektor X33..vymenil..a žiaden problém..a ešte jeden do zásoby.
starML Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Proplesk je sice osvědčená metoda, ale i jiné by teď mohlo zajímat, co bylo příčinou popisovaného stavu. Byly tam nedopíchlé kontakty, nebo to nebylo zajištěné v protikuse, nebo ... ?
rko76rko

#8 Příspěvek od rko76rko »

kontakty boli dopichlé a aj protikus bol zaisteny správne..takže ešte spravím pitvu toho stareho protikusu..a budem mudrejší..ale podľa mňa to tam dávalo špatný kontakt pri otočení kľuča do polohy 1-2 (sa prepojí napájanie na konektore medzi stálym prívodom prúdu a fialovým káblom ktorý ide na vetvu poistiek 37 až 44)..a tým že tam nebol 100% kontakt (protikuse) tak tam nešlo cca 12V ale menej.Takže protikus vymenený všetko fachčí..
Odpovědět