Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
neznámá kontrolka E39 - a docházení nafty v cca 15l nádrže
mám takový dotaz na palubní desce se mi rožnula kontrolka a které nemám ani páru. Je to červený vykřičník v závorkách. Je to umístěno dole v pravo. (ruční brzda to není), kdyby byl někde popis všech kontrolek taky by to nebylo špatné ....
jo a ještě mám takovou malou závadu a to když mám v nádrži cca 15litrů nafty tak se auto zastaví - dojde nafta. palivoměr ukazuje dobře. jakmile doliju naftu zase jedu dál. Předpokládám že tak bude nějaké čerpadlo???
jo a ještě mám takovou malou závadu a to když mám v nádrži cca 15litrů nafty tak se auto zastaví - dojde nafta. palivoměr ukazuje dobře. jakmile doliju naftu zase jedu dál. Předpokládám že tak bude nějaké čerpadlo???
-
Ta kontrolka vykřičník v závorkách může signalizovat víc věcí.Například sjtetý brzdový destičky, brzdová kapalina na minimu, pak v kombinaci s kontrolkou ruční brzdy nebo abs. Každopádně to souvisí s brzdovym systémem. ... K tý naftě. Čerpadlo ne, to bys asi nejezdil vůbec, zkus palivovej filtr zkontrolovat kuli tlaku,jinak stou naftou ma nic nenapada
-
Tak jako nademnou, bude to souviset s brzdama, jinak nádobku je když se postaviš před auto tak po pravé ruce, v pravém horním rohu, je taková plastová krabice, je i na druhé straně. Tak tu musíš rozebrat, bude v ní kabinový filtr až to celé dáš dolů, pod tím je ta nádobka na brzdovku. Sám jsem to kdysi hledal jak ocas 

- Přílohy
-
- 2bf65e945b43d2cf00955ebc6b175af5.jpg (24.08 KiB) Zobrazeno 852 x
-
- Klubové ID: 1759
- Kontaktovat uživatele:
Doporucuji zkouknout nadrz pomoci servisnich otvoru pod zadni sedackou.
Jelikoz je nadrz v pulce castecne rozdelena, aby byl prostor pod autem na kardan a vyfuk, tak se palivo musi mezi levou a pravou stranou "precerpavat"
U me E39 je hlavni cerpadlo na prave strane, a do leve casti nadrze vede jen hadice zakoncena nastavcem se sitkem.
Mnozstvi 15l paliva odpovida presne tomu, co se vejde do leve pulky nadrze, nez to zacne samo prepadavat pres hranu uprostred nadrze.
Doporucuji zkouknout, jestli jsou jak cerpadlo vpravo, tak podavaci hadice vlevo dobre usazene v uchytech, a take jestli treba nemas zaseknutej jeden z plovaku, a treba diky tomu jen blbe neukazuje palivomer...
Kdysi jsem resil take problem okolo nadrze, ale nakonec to byl jen spatny kontakt v konektoru u vika praveho servisniho otvoru nadrze - prestavala jit stava do cerpadla, ale to asi nebude Tvuj problem.
Jelikoz je nadrz v pulce castecne rozdelena, aby byl prostor pod autem na kardan a vyfuk, tak se palivo musi mezi levou a pravou stranou "precerpavat"
U me E39 je hlavni cerpadlo na prave strane, a do leve casti nadrze vede jen hadice zakoncena nastavcem se sitkem.
Mnozstvi 15l paliva odpovida presne tomu, co se vejde do leve pulky nadrze, nez to zacne samo prepadavat pres hranu uprostred nadrze.
Doporucuji zkouknout, jestli jsou jak cerpadlo vpravo, tak podavaci hadice vlevo dobre usazene v uchytech, a take jestli treba nemas zaseknutej jeden z plovaku, a treba diky tomu jen blbe neukazuje palivomer...
Kdysi jsem resil take problem okolo nadrze, ale nakonec to byl jen spatny kontakt v konektoru u vika praveho servisniho otvoru nadrze - prestavala jit stava do cerpadla, ale to asi nebude Tvuj problem.
-
- Klubové ID: 1640
podívej se na : http://www.e-cat.cz/c-55/bmw.html
-
-
- Klubové ID: 2303
myslíš toto? : http://www.bimmerboard.com/forums/posts/129948milo píše:na palubce se pomoci nejake kombinace tlacitek daji zobrazit servisni informace (navod budes muset pohledat, pripadne nekdo jestli ho mate, sem s nim). urcite to tam ukazuje samostatne mnozstvi paliva v prave a leve nadrzi, co si pamatuju.
-
- Klubové ID: 1712
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, to má fakt logiku...Warrior_Jouda píše:Sjetý zadní destičky .... (jen rada) kup obyčejný bez čidel ... jsou o dost levnější a drátky k čidlům spoj k sobě .. vymaže se ti to z CC. já to udělal a teď si je akorát musim hlídat sám.
Desky stojí kolem "litru" a čidlo opořebení asi 3 "kila". Přeci nebude lézt po nějaké době furt do podběhu a vejrat na desky, zda jsou ještě OK, jen aby ušetřil pár stovek???