Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Vyhnuté kolo.Co vyměnit?
Ahoj chlapy.
Včera mi nedala jedna ženská na křižovatce přednost a nabourala mě do levého zadního boku. Plechy jsou v pořádku protože skoro celý náraz pobralo zadní kolo. Problém je že se mi zadní kolo nezdálo,tak jsem jel na geometrii. Tam zjistily že má kolo trošku špatný odklon,ale hlavně je 4,5mm vytočené. Jako kdyby trochu zatáčelo do leva. Jsem s toho hotovej, jedna kráva a zničí mi auto. Co se mohlo ohnout? Co vyměnit? Jedná se o E34.Díky za radu.
Včera mi nedala jedna ženská na křižovatce přednost a nabourala mě do levého zadního boku. Plechy jsou v pořádku protože skoro celý náraz pobralo zadní kolo. Problém je že se mi zadní kolo nezdálo,tak jsem jel na geometrii. Tam zjistily že má kolo trošku špatný odklon,ale hlavně je 4,5mm vytočené. Jako kdyby trochu zatáčelo do leva. Jsem s toho hotovej, jedna kráva a zničí mi auto. Co se mohlo ohnout? Co vyměnit? Jedná se o E34.Díky za radu.
To je mi jasný,ale není tam přeci jenom rameno. Nevěřim že se tak velký a masivní rameno ohne. Jsou tam různý silembloky,pouzdra a mnoho dalšího. Může být v prdeli náboj z ložiskem atd.libovka píše:Co by se asi tak mohlo ohnout?Asi alternátor,ne?Co drží kolo?Rameno.To je na E34 na každé straně pouze jedno,takže vyměn rameno.
-
- Klubové ID: 1613
- Kontaktovat uživatele:
já bych se podíval i na tlumič. stalo se mi to na mondeu, rychle jsem musel jezdit a koupil jsem na vrakáču tlumič. od pohledu s ním nic nebylo ale pak jsem ho usadil do těhlice a jaksi na křivo, když jsem ho pořádně prohlídl a změřil tak byl po raně a na křivo...
ale je to jen tip, začal bych ramenem
ale je to jen tip, začal bych ramenem
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
počítej s ohnutým ramenem... už jsme řešili ohnuté na e36 i e30 a taky jsou masivní

-
- Kontaktovat uživatele:
BMW má vzadu těhlici? každopádně když bude mněnit ramno tak koupí většinou rameno s poloosou,ložiskem atd..jinak já osobně bych to viděl na to rameno v uložení ramene jsou dva silentbloky pak na nápravnici je takovej vlekej silentblok kterej pokud byl natrženej se mohl utrhnout.. a ještě tam je takovej stabilizační malej kloub ten by to teoreticky taky mohl odsrat.Kail píše:Mno tak hoši neviděl bych to tak jednoznačně!Samozřejmně to může být rameno,ale stejně tak třeba celá těhlice,nebo držáky ramene na těhlici.Hlavně na to těžko přijdeš...
těhlice??? vzadu?? když jsem blbej tak radši neradim a pokud neumim číst tak radši taky ne..
bude ohnutý rameno, pokud by byly utržený silentbloky, bude tam vůle v pohybu a to zjistíš při zvednutym autě když vemeš za kolo.. Silentbloky ale, pokud nejsou buhví jak starý a zpuchřelý takovej náraz poberou. Poloosa bude taky v poho bych řekl, a tu výměnu ložiska bych preventivně udělal určitě.
TZN.: rameno a ložisko.. a určitě na vyvažovačce zkontroluj rávek estli neni jen křivej..
bude ohnutý rameno, pokud by byly utržený silentbloky, bude tam vůle v pohybu a to zjistíš při zvednutym autě když vemeš za kolo.. Silentbloky ale, pokud nejsou buhví jak starý a zpuchřelý takovej náraz poberou. Poloosa bude taky v poho bych řekl, a tu výměnu ložiska bych preventivně udělal určitě.
TZN.: rameno a ložisko.. a určitě na vyvažovačce zkontroluj rávek estli neni jen křivej..