Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

4 roury na e39 528i - JAK NA TO ????

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
patriot
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od patriot »

Poradte, chci na e39 dokončit Mpaket na zadku, chci dokoupit M zadní nárazník, lampy a hlavně ty 4 roury, co se mi moc líbí ... Slyšel jsem ale, že to dost pracné... a asi i nákladné.

Dělal to někdo na e39 ?? Má někdo nějaké zkušenosti??? Uvítám každou radu a postřeh... A i klidně fotky ze zástavby, prostě vše.

Díky moc :wink:
eric
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od eric »

patriot píše:Poradte, chci na e39 dokončit Mpaket na zadku, chci dokoupit M zadní nárazník, lampy a hlavně ty 4 roury, co se mi moc líbí ... Slyšel jsem ale, že to dost pracné... a asi i nákladné.

Dělal to někdo na e39 ?? Má někdo nějaké zkušenosti??? Uvítám každou radu a postřeh... A i klidně fotky ze zástavby, prostě vše.

Díky moc :wink:

Nákladné je to podle toho,jak si to chceš nechat udělat.Zas tak pracný to není,je tam na to místo akorát pod tím nárazníkem na přivedení roury na druhou stranu.Já si nechal udělat komplet novej zadní díl z nerezu tím,že vzadu jsou dva vývody z tlumiče,z kterých se to pak ještě dvakrát rozdvojuje,aby vznikly 4 koncovky.Akorát si to nech udělat od někoho,kdo už někdy něco takovýho dělal a ví,jaký průměry rour použít.Mě to stálo 13litrů,ale je to tam nadosmrti a zvuk myslím good.
eric
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od eric »

Obrázek
Obrázek
eric
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od eric »

Obrázek
Obrázek
eric
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od eric »

Obrázek
Obrázek
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Nejsou čtyři roury málo? Co takhle šest - přímo od každého válce jednu. Nebo dvanáct? Od každého ventilu jednu?
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
patriot
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od patriot »

for Eric

Díky moc, takhle si představuji kvalitní odpověď, podtrženou fotodokumentací. Těch 13 tis bylo i s prací ??? Nebo jen za materiál ?? Kolik stály ty koncovky a jaký mají průměr???

No jinak to máš moc pěkný a hlavně super motorizace, závidím. To se nedivím, že je super zvuk, V8 a 286 PS udělá své. Jen bych tam dal ještě tu odtrhovou lištu na víko kufru, já ji tam mám a je to pěkné. Nepřemýšlel si o tom ??? :wink:

for Francis

Co máš proti 4 výfukum ?? :roll: :roll: :roll: Jo a ventilů mám 24, né 12 :wink:
patriot
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od patriot »

for Eric

Číhni, tohle je ta moje plíseň :wink: Předek by tak nějak byl, na zadku je třeba ještě zapracovat .... :cry:

Obrázek

Obrázek
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

patriot píše:Co máš proti 4 výfukum ?? :roll: :roll: :roll: Jo a ventilů mám 24, né 12 :wink:

8O Ty bys dělal výfuk od sacích ventilů? Tím se vysvětluje, proč potřebuješ vzadu čtyři roury :roll:
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
eric
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od eric »

patriot píše:for Eric

Díky moc, takhle si představuji kvalitní odpověď, podtrženou fotodokumentací. Těch 13 tis bylo i s prací ??? Nebo jen za materiál ?? Kolik stály ty koncovky a jaký mají průměr???

No jinak to máš moc pěkný a hlavně super motorizace, závidím. To se nedivím, že je super zvuk, V8 a 286 PS udělá své. Jen bych tam dal ještě tu odtrhovou lištu na víko kufru, já ji tam mám a je to pěkné. Nepřemýšlel si o tom ??? :wink:

for Francis

Co máš proti 4 výfukum ?? :roll: :roll: :roll: Jo a ventilů mám 24, né 12 :wink:

13 to stálo komplet se vším.Průměr ti čoveče neřeknu,to si už nepamatuju,jediný,co si pamatuju je,že by měl být zachován stejný průměr,jaký jde od svodů vepředu.Jinak na tý liště se pracuje,to je jasný,ale ještě tam mám pár jiných spíše tech. nedovychytávek(nový přední tlumiče a 1x přední ložisko v kole) a až pak příjde na řadu kosmetika,potřebuju nalakovat přední haupnu a tak,dyť to znáš,furt něco :lol: Jsem zvědavej,jestli budu někdy fakt spokojenej,že si řejnu "tak a te´d je to 100%",ale bojím se,že se to nikdy nestane :cry: Auto je prostě začarovanej kruh,furt něco.Jestli chceš,pošlu ti video se zvukem těch laufů,musíš akorát omluvit komentáře mě s mladoumusím pak v létě natočit lepší :lol:
eric
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od eric »

Jinak máš to pěkný,až ta bude ten M-kovej zadní,tak to bude komplet,to to rozhodně chce.Akorát bych se ještě přimlouval za sundání toho nápisu M5 resp. stačí tý 5-tky,ale proti gustu... :lol:
eric
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od eric »

Francis píše:Nejsou čtyři roury málo? Co takhle šest - přímo od každého válce jednu. Nebo dvanáct? Od každého ventilu jednu?

Jóó,von se najde vždycky nějakej debil,co má akorát pindy a hlavně né k věci,viď :mad: Máš něco k tématu,nebo ti rezne akorát vejfuk?! :lol:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#13 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Vejfuk vypadá řemeslně zvládnutej excelentně. Akorát škoda toho domorobo difuzoru.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
patriot
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od patriot »

for Eric

Díky. No já to s tím nápisem už koupil, nějak to pořeším. Dám ti mail, pošli zvuk, ať mám nad čím doma onanovat. Jinak věř mi, že nikdy nebudeš spokojený se stavem, je to nekonečná studna peněz, to ale asi víš. Pořád budeš objevovat nové a nové chyby, závady, vylepšení ... atd. Musím letět, budu tu až večer. Jo a Francis to asi tak nemyslel, se upsal :wink:
Mail mám hora13@seznam.cz Dík
eric
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od eric »

Vlasta píše:Vejfuk vypadá řemeslně zvládnutej excelentně. Akorát škoda toho domorobo difuzoru.

To je origoš,žádný domorobo,akorát že se mi to nahoře trochu odchlíplo asi tím teplem,mám to omotaný takovým spešl hadrem tu rouru pod tím,co se dává na vejfuky,ale stejně no.Na jaře to plánuju líp spasovat,případně přilepit,aby to sedělo :lol:
jurasis

#16 Příspěvek od jurasis »

eric píše:
Vlasta píše:Vejfuk vypadá řemeslně zvládnutej excelentně. Akorát škoda toho domorobo difuzoru.

To je origoš,žádný domorobo,akorát že se mi to nahoře trochu odchlíplo asi tím teplem,mám to omotaný takovým spešl hadrem tu rouru pod tím,co se dává na vejfuky,ale stejně no.Na jaře to plánuju líp spasovat,případně přilepit,aby to sedělo :lol:

Tak tak, vypadá moc dobře... A plast většinou přílišné teplo nevydrží :lol:
Chce to ( ideálně chtělo před tím...) dát mezi kus plechu, jako štít...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
eric
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od eric »

jurasis píše:
eric píše:

Tak tak, vypadá moc dobře... A plast většinou přílišné teplo nevydrží :lol:
Chce to ( ideálně chtělo před tím...) dát mezi kus plechu, jako štít...

No vono tam právě na to není už vůbec žádný místo,víš,jinak se to omotává takovou spešl vatou okolo tý roury,aby to pohlcovalo teplo,ale prostě to místo,je to těsnotka.No jó,na tý M5 věděli.proč tam nedávat rezervu :lol: Ale na jaře to muím fakticky pořešit,teď jak na to koukám,tak to jde vidět a taky mě to se...e
jurasis

#18 Příspěvek od jurasis »

Ono stačí, když tam bude minimální mezera mezi trubkou a štítem a štítem a plastem. Pokud možno směrem k trubce vyleštěno.
Za tím plechem se teplota rapidně sníží...
Horší bude vyrovnat ten plast, když už je zkroucenej...
.
Proč většinou zvítězí hloupá myšlenka? Protože moudřejší přece vždycky ustoupí...
.
eric
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od eric »

jurasis píše:Ono stačí, když tam bude minimální mezera mezi trubkou a štítem a štítem a plastem. Pokud možno směrem k trubce vyleštěno.
Za tím plechem se teplota rapidně sníží...
Horší bude vyrovnat ten plast, když už je zkroucenej...

No já spíš přemejšlím,že bych si nechal udělat trochu jiný difuzor posazenej trochu více ven,než je ten původní,prozatím to jen asi přilepím v tom cvočku nahoře,jak to má držet./plně nejvíc by se mi líbilo tohle provedení,jako je na obrázku,no jó,ale kde to sehnat a hlavně za rozumnou... :roll:

Obrázek
Obrázek
patriot
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od patriot »

4 Eric

Krásná M5 8) Jinak díky za klip, ten zvuk V8 přes ty 4 koncovky je super, brrrr, až jde mráz po zádech :wink: ( a skvělé tvoje komentáře, koho si posadil za volant ?) :lol:

Jinak to asi nebude prdel, to zastavět :wink:
Odpovědět