nicméně dal sem na vaše rady a stalo se to, čemu sem se chtěl vyvarovat - z 10l sem vypustil pouze 4l
ještě jsem volal do Liberce a prosil o radu, a neřekli nic nového, jenom že by to tak mělo být. Dříve se rozpojovali hadice nebo se povolil navíc vypouštěcí šroub v bloku motoru, dnes jsem tedy moc neuspěl, všechno jsem zasral a výsledek 50%. Potřebuju přesný návod jak postupovat...
Jen nevím jek si přišel na to že je tam 10 litrů?Nevím teda co máš za motor,ale bmw má kolem 7 litrů.Voda se vypouští výpuštákem na chladiči a na motoru popřípadně rozpojením hadic.
Nazdar chlapi, jenom upřesňuju, jedná se o E 39, 530i - tzn. benzín r.v. 2002, v manuálu píšou, že náplň je 10,2 l. Fakt jsem z toho pouze otevřením výpustné plastové zátky v dolní části chladiče vypustil pouze 4 l. Měl jsem předem topení otevření na max., nevím jestli s tím nesouvisí taky zapnutá klimatizace. Je mi jasný, že tam něco musí zůstat v systému, ale 4 l je fakt dost málo na avízované množství.
mike píše:Nazdar chlapi, jenom upřesňuju, jedná se o E 39, 530i - tzn. benzín r.v. 2002, v manuálu píšou, že náplň je 10,2 l. Fakt jsem z toho pouze otevřením výpustné plastové zátky v dolní části chladiče vypustil pouze 4 l. Měl jsem předem topení otevření na max., nevím jestli s tím nesouvisí taky zapnutá klimatizace. Je mi jasný, že tam něco musí zůstat v systému, ale 4 l je fakt dost málo na avízované množství.
Musíš ještě vypustit chlad. kamalinu z motoru. Tos nevěděl ?
...hele, prosím ještě jednou pro debily, teda pro mě !!! E39 528i T 1997 - vypouštěcí "šroub" chladící kapaliny mám hledat
zvrchu pod kapotou nebo pod motorem?
Vypousteci srouby musi byt vzdy co nejniz...voda ti nahoru nepotece...mozna by stacilo jenom zapnout mozek Vypoustak musi byt pod urovni alespon chladice...ja bych tipoval ze bude ve spodni casti a ze zespoda k nemu bude lepsi pristup nez z vrchu....ale je to jenom tip...
Tickerow píše:Vypousteci srouby musi byt vzdy co nejniz... ...ja bych tipoval ze bude ve spodni casti ...
... jo, nějaké základy ze školy, že součet úhlů v trojúhelníku jsou vždycky tři, a že voda teče dolů, si pamatuju.
já jen, jestli konstruktéři něco nevymysleli, co se nahoře ovládá a dole to funguje...
prosím vás kolik kapaliny se vejde do E-34 TDSkombi,a v čem by mohlbýt problém při vypouštění,,,měl jsem v plánu povolit spodní hadici chladiče ,po sléze zpět nasadit a dolít 1:1 G-48 .díky moc
radokrno píše:prosím vás kolik kapaliny se vejde do E-34 TDSkombi,a v čem by mohlbýt problém při vypouštění,,,měl jsem v plánu povolit spodní hadici chladiče ,po sléze zpět nasadit a dolít 1:1 G-48 .díky moc
je mi jasný že bude nejníž ,ale co je to za šroub a na kterým místě a zda-li neni lepší ta hadice či se musí i něco jiného povoli krom víčka expansky?