Tak to si slyšel absolutní krávovinu,zřejmě asi u vás v hospodě.Dvouhmota se třepe hlavně na volnoběh,a pak při přidávání a ubírání plynu a pak o sobě dá slyšet při zhasínání motoru.
fafejta píše:Tak to si slyšel absolutní krávovinu,zřejmě asi u vás v hospodě.Dvouhmota se třepe hlavně na volnoběh,a pak při přidávání a ubírání plynu a pak o sobě dá slyšet při zhasínání motoru.
Říkal mi to Oldaf(také chodí na forum).Tak asi máš pravdu,hlavně že to vim.
Samozřejmě že se dá zavařit ale je problém to pak vyvážit. S tím jsem laboroval začátkem 90-tých let kdy se kromě novýho setrváku nedalo nic jinýho koupit . V dnešní době se s tím nemá cenu babrat. Ale funguje to
oldaf píše:Samozřejmě že se dá zavařit ale je problém to pak vyvážit. S tím jsem laboroval začátkem 90-tých let kdy se kromě novýho setrváku nedalo nic jinýho koupit . V dnešní době se s tím nemá cenu babrat. Ale funguje to
Zajímalo by mne kdes to nechával(na čem) vyvažovat,a pak cos tam dal za lamelu.
Lamelu jsem nechal origo. A vyvážení mi dělal známej v bejvalý Vagonce Česká lípa. Bylo to na 2,4td a já sám jsem s tím najel asi 30tisíc než jsem to prodal. A šlapalo to úplně nornálně. Bylo to zavařený na třech místech asi třícentimetrový sváry. Než se to svaří tak se mezi oba dva kusy musejí vyfrézovat podložky kterýma se to musí zajistit protože by to sváry stáhly
Měl jsem na motoru M50 (vanos) dvouhmotovej setrvák a protože byl špatnej, tak jsem tam dal z jinýho motoru M50 (nevanos) jednohmotovej a nebyl s tím žádnej problém. Takže pokud existuje k Tvýmu motoru jednohmotová varianta, tak bych se nebál do toho jít.
oldaf píše:Lamelu jsem nechal origo. A vyvážení mi dělal známej v bejvalý Vagonce Česká lípa. Bylo to na 2,4td a já sám jsem s tím najel asi 30tisíc než jsem to prodal. A šlapalo to úplně nornálně. Bylo to zavařený na třech místech asi třícentimetrový sváry. Než se to svaří tak se mezi oba dva kusy musejí vyfrézovat podložky kterýma se to musí zajistit protože by to sváry stáhly
No to mi připadá nějaký divný,přeci,když je tam dvouhmota tak má pevnou lamelu,tedy bez tlumiče torzních kmitů(ty pružiny na obvodu),což nahrazuje právě ta dvouhmota,to vzájemné úhlové pootočení.No a když si heftnul ten setrvák,tak tam nic nebylo co by ty rázy tlumilo,čímž si myslím,že to určitě nebylo dobré řešení.
Hlavně to fungovalo. Na E34 535i kde je taky dvouhmota tak na ní jsem dal setrvák z 528i E28 to je jednohmota a neodpruženou lemelu a jezdil jsem s tím pěkně dlouho a nikdy s tím taky nebyl problém. S těma dvouhmotama jsem měl jen problémy. Ted mám TDSo a tam už to taky mlátí při chcípnutí. Ještě jezdím s VW tdi a tam nám jednohmotu a taky neodpruženou lamelu. A překopává to spousta lidí. Není to nic novýho