Zdravím pánové,
kde najdu čidlo venkovní teploty? Jde opravit nebo musím koupit nové? Ukazuje furt -50 a díky tomu nechce chladit klima - v autě je sauna.
Zdravím,najdeš ho přímo před pravým kolem dole v nárazníku v takové jako,by kapse. Je to dost zranitelné místo,protože čidlo je tam jen zacvaknutý a když chytneš za obrubník nebo sněhovou zavěj trochu víc přimrzlou tak se většinou utrhne.Nový origo stojí kolem 700,-kč.Existují nějaké náhrady ale touhle cestou jsem já nešel.Koupil jsem nový.Ale můžou být také jen zoxidované kontakty jako jsem to měl u E34ky.
PP
PavelP píše:Zdravím,najdeš ho přímo před pravým kolem dole v nárazníku v takové jako,by kapse. Je to dost zranitelné místo,protože čidlo je tam jen zacvaknutý a když chytneš za obrubník nebo sněhovou zavěj trochu víc přimrzlou tak se většinou utrhne.Nový origo stojí kolem 700,-kč.Existují nějaké náhrady ale touhle cestou jsem já nešel.Koupil jsem nový.Ale můžou být také jen zoxidované kontakty jako jsem to měl u E34ky.
PP
Nejni zač kámo
Jo a ještě jsem si vzpoměl,že když budeš potřebovat tak u BMW prodávají i origo konektor k tomu,protože se to většinou utrhne i s konektorem.A na otázku jak to mám připojit mě řekli,že to je jedno.Tak jsem to tak udělal,odpojil baterku,za chvíli připojil ,a pak už naskočila správná teplota.
PP
jenom mě tak napadlo, kdyz je na tak debilnim místě, jde přesunout někam jinam? Zkusil to někdo?
Jenom že bych tomu předešel a rovnou ho přesunul na bezpečnější místo.
Pekys píše:jenom mě tak napadlo, kdyz je na tak debilnim místě, jde přesunout někam jinam? Zkusil to někdo?
Jenom že bych tomu předešel a rovnou ho přesunul na bezpečnější místo.
Mě vydrželo třeba 250tkm, takže to asi tak horké nebude... snad...
Klima by měla chladit tak jako tak, asi toho bude v nepořádku víc. Jinak až to vyměníš tak se nelekej že to hned nebude ukazovat správně, u mě to trvalo celou noc než se to srovnalo, nebo mi radili abych auto projel aby se to urychlilo.
mal som problem s cidlom - ukazovalo kraviny (odchylky aj +- 15 stupnov voci skutocnosti) - ked som sa do toho pustil, zistil som ze cidlo je viacmenej ok (v principe sa jedna o termistor, clen ktory nema tendenciu sa pokazit, maximalne sa jeho parametre mozu posunut), spatne boli ale kable - boli poskodene, liezla do toho voda, ktora vyrazne ovplyvnovala meranie - ide tam o hodnoty radovo okolo kiloohmov, voda pri takych hodnotach ma velmi vyrazny vplyv...
po vymene kablov a poriadnom pospajani a zaizolovani uz vsetko funguje ok, bez odchylok...