Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Čidlo venkovní teploty - výměna/oprava - e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
fidzi
Klubové ID: 1461
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od fidzi »

Zdravím pánové,
kde najdu čidlo venkovní teploty? Jde opravit nebo musím koupit nové? Ukazuje furt -50 a díky tomu nechce chladit klima - v autě je sauna.

Díky.
PavelP

#2 Příspěvek od PavelP »

Zdravím,najdeš ho přímo před pravým kolem dole v nárazníku v takové jako,by kapse. Je to dost zranitelné místo,protože čidlo je tam jen zacvaknutý a když chytneš za obrubník nebo sněhovou zavěj trochu víc přimrzlou tak se většinou utrhne.Nový origo stojí kolem 700,-kč.Existují nějaké náhrady ale touhle cestou jsem já nešel.Koupil jsem nový.Ale můžou být také jen zoxidované kontakty jako jsem to měl u E34ky.
PP
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od fidzi »

PavelP píše:Zdravím,najdeš ho přímo před pravým kolem dole v nárazníku v takové jako,by kapse. Je to dost zranitelné místo,protože čidlo je tam jen zacvaknutý a když chytneš za obrubník nebo sněhovou zavěj trochu víc přimrzlou tak se většinou utrhne.Nový origo stojí kolem 700,-kč.Existují nějaké náhrady ale touhle cestou jsem já nešel.Koupil jsem nový.Ale můžou být také jen zoxidované kontakty jako jsem to měl u E34ky.
PP
Díky kámo :cool2:
PavelP

#4 Příspěvek od PavelP »

Nejni zač kámo :wink:
Jo a ještě jsem si vzpoměl,že když budeš potřebovat tak u BMW prodávají i origo konektor k tomu,protože se to většinou utrhne i s konektorem.A na otázku jak to mám připojit mě řekli,že to je jedno.Tak jsem to tak udělal,odpojil baterku,za chvíli připojil ,a pak už naskočila správná teplota.
PP
Pekys

#5 Příspěvek od Pekys »

jenom mě tak napadlo, kdyz je na tak debilnim místě, jde přesunout někam jinam? Zkusil to někdo?
Jenom že bych tomu předešel a rovnou ho přesunul na bezpečnější místo.
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od fidzi »

Pekys píše:jenom mě tak napadlo, kdyz je na tak debilnim místě, jde přesunout někam jinam? Zkusil to někdo?
Jenom že bych tomu předešel a rovnou ho přesunul na bezpečnější místo.
Mě vydrželo třeba 250tkm, takže to asi tak horké nebude... snad...
Pekys

#7 Příspěvek od Pekys »

jj, zatím s tím taky problém nemám, ale proč tomu nepředcházet :wink:
pindour
Klubové ID: 3690
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od pindour »

Toto čidlo je ale jen pro info o teplotě. Čidlo pro klimu je umístěné z motorového prostoru na chladiči je to takova černá krabička.
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od fidzi »

pindour píše:Toto čidlo je ale jen pro info o teplotě. Čidlo pro klimu je umístěné z motorového prostoru na chladiči je to takova černá krabička.
Aha, tak na to se budu muset mrknout, díky...
Birkoff
Klubové ID: 989

#10 Příspěvek od Birkoff »

Klima by měla chladit tak jako tak, asi toho bude v nepořádku víc. Jinak až to vyměníš tak se nelekej že to hned nebude ukazovat správně, u mě to trvalo celou noc než se to srovnalo, nebo mi radili abych auto projel aby se to urychlilo.
Butch5
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Butch5 »

Cus Fidzi, to cislo dela FEBI za 850,- kc , za 700,- ho u me muzes mit :wink:
ras11

#12 Příspěvek od ras11 »

mal som problem s cidlom - ukazovalo kraviny (odchylky aj +- 15 stupnov voci skutocnosti) - ked som sa do toho pustil, zistil som ze cidlo je viacmenej ok (v principe sa jedna o termistor, clen ktory nema tendenciu sa pokazit, maximalne sa jeho parametre mozu posunut), spatne boli ale kable - boli poskodene, liezla do toho voda, ktora vyrazne ovplyvnovala meranie - ide tam o hodnoty radovo okolo kiloohmov, voda pri takych hodnotach ma velmi vyrazny vplyv...
po vymene kablov a poriadnom pospajani a zaizolovani uz vsetko funguje ok, bez odchylok...
P-J

#13 Příspěvek od P-J »

pindour píše:Toto čidlo je ale jen pro info o teplotě. Čidlo pro klimu je umístěné z motorového prostoru na chladiči je to takova černá krabička.
Ta krabička není teplotní čidlo a to čidlo v tom podběhu dává info o teplotě i klimě......
fidzi
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od fidzi »

Butch5> Díky za nabídku, kdybych měl zájem, tak ti řeknu. Je ještě možný, že je dead větrák.
Odpovědět