Zdravim kazdeho. Mam taky problem z 524td , ze netaha viac ako 130kmh a na kazdej rychlosti toci max 3000 otacok . A vzdy ked mu aj jemne zoslapnem plyn tak sa mi rozsvieti kontrolka Trisiek /regulacia elektronickej vstrekovacej supravy/ . Vopred dakujem za vsetky rady
Inac teraz je motor komplet po go aj turbo menene , komplet vyfuk , vsetko premerane a neukazuje ziadnu chybu. A este ked sa dostane do tych 3000otacok tak ako keby zacalo brzdit motor , alebo sa skor zapne obmedzovac. Do tych 3000 otacok ide uplne normalne a potom sa zastavi. Este co mi napadlo je : povodne tam bolo vacsie turbo s gumenou hadicou a teraz tam dali mensie , ale tiez z tohto motora a ma namiesto tej hadice ruru s dvoma vyvodmi , no ten mensi vyvod je len upchaty a nikde nieje napojeny . Alebo nemoze byt zle nastaveny plniaci tlak a moc preplnuje turbo ? Mozno je to blbost . dakujem za odpovede
Vyriesene : ked robili generalku tak vymenili elektronicke vstrekovacie cerpadlo za mechanicke a chyba nastala tam , ze pri elektronickom je 5 trisiek mechanickych a 1 elektronicka a ked dali mechanicke cerpadlo , tak tam zabudli vymenit tu elektronicku trisku za mechanicku . Ani sa mi tomu verit nechcelo . Vsetkym dakujem za rady
Měnil jsem už několik el. čerpadel za mechaniku a vždy to jezdilo mormálně i bez výměny řidícího vstřiku. Mechanickýmu čerpadlu je jedno jestli tam je el. řídící vstřik
to jsem netusil ze jsou 2 typy cerpadel. A jde to i u 525td zamenit co tam je za mechanicke?? A co spotreba po vymene za mechanicke? Sice vice kouri ale i spotreba vzrostla ci zustala???
Hookins má 2,4td tam je mechanický i elektrický. Na 2,5 TD a TDS jsou jen elektrický. Asi by se dalo použít mechanický čerpadlo z 2,4 na TDS . Chtělo by je to porovnat vedle sebe jaký maj rozměry a jestli jsou stejný hřídele od kol.