Za dva měsíce mne čeká technická kontrola, koukal jsem se do výsledků té předchozí, ktererou ještě dělal původní majitel, v lehkých závadách je napsáno "převodovka řízení". Nevíte někdo, jak by se tahle závada mohla projevovat a případně, jak ji efektivně odstranit ? Díky moc. (snad to není někde ve FAQ, abych nebyl za vola )
Čau,nějde jsem tu slyšel že se převodka řízení šteluje ,asi vůle ve šneku. taky by mě to docela zajímalo,ramena silentbloky ,čepy prostě vše new a porát to nějak naháním po silnici.. jo geometrii jsem dělal taky
hmm, taky to tak nějak honím a mám strach jezdit rychleji, prostě to auto nemám jakoby v ruce, dost špatnej pocit na BMW Dostal jsem rady, ať vyměním olej v té převodovce nebo co a taky ať vyměním úplně všechno na přední nápravě...
berkelay píše:hmm, taky to tak nějak honím a mám strach jezdit rychleji, prostě to auto nemám jakoby v ruce, dost špatnej pocit na BMW Dostal jsem rady, ať vyměním olej v té převodovce nebo co a taky ať vyměním úplně všechno na přední nápravě...
berkelay píše:hmm, taky to tak nějak honím a mám strach jezdit rychleji, prostě to auto nemám jakoby v ruce, dost špatnej pocit na BMW Dostal jsem rady, ať vyměním olej v té převodovce nebo co a taky ať vyměním úplně všechno na přední nápravě...
čus kámo, mam přesně to samé auto co ty a měl jsem taky velkou vůli v převodce...... zjisti o kolik otočíš volantem když jsou kola rovné naprázdno......vůle by neměla bejt větší než 1 centimetr po obvodu volantu. Pokud je velká tak ji můžeš zkusit jednoduše přitahnout. Stačí k tomu šroubovák a 17 klíč. Povolíš kontramatku a zlehka pootočíš šroubovákem doprava. Je k tomu dobrej přístup zhora od motoru se krásně na ten šroub dostaneš a anui se moc neumažeš:) Nesmíš to ale utahnout moc jinak by ti šlo řízaní stuha. Já osobně jsem to udělal tak že jsem to dotahnul víc, ale s citem a když už šlo řízení za jízdy stuha tak jsem to povolil o kousek a vůli nemam skoro žádnou. Jestli jde stuha poznáš jen za jízdy......... Jinak mě čaká taky výměna předních ramen a tlumičů. Všechno se projevuje nějak jinak.
Když otevřeš kapotu,tak když se mrkneš na tyč od volantu,tak tá jde do takový kovový skřínky (převodovka řízení) a zvrchu je vidět matku ve které je šroub.Uvolníš matku,trochu dotáhneš šroub a dotáhneš matku.Je lepší když to dělaj 2,aby to jeden tu vůli otáčením toho šroubu vymezoval a druhý skoušel volant.Ale uděláš to i sám.Nic složitýho.
díky za postup, vyzkouším to, akorát jsem se tady někde na fóru nebo na e30.cz dočetl, že pokud má volant vůli a ty to dotáhneš tím šroubem tak za nějaký čas se to stejně povolí a vůle volantu bude ještě větší, tak nevím, co je na tom pravdy
berkelay píše:díky za postup, vyzkouším to, akorát jsem se tady někde na fóru nebo na e30.cz dočetl, že pokud má volant vůli a ty to dotáhneš tím šroubem tak za nějaký čas se to stejně povolí a vůle volantu bude ještě větší, tak nevím, co je na tom pravdy
To je nesmysl! Vůle ze bude dál zvětšovat úměrně najetým kilometrům. Bude to trvat třeba 50000 km a pak se zase trochu přitahne.......pokud samozřejmě ta převodka již ted neni nadměrně opotřebená......vůle by pak nešla zmenšit vůbec.
berkelay píše:díky za postup, vyzkouším to, akorát jsem se tady někde na fóru nebo na e30.cz dočetl, že pokud má volant vůli a ty to dotáhneš tím šroubem tak za nějaký čas se to stejně povolí a vůle volantu bude ještě větší, tak nevím, co je na tom pravdy
To je nesmysl! Vůle ze bude dál zvětšovat úměrně najetým kilometrům. Bude to trvat třeba 50000 km a pak se zase trochu přitahne.......pokud samozřejmě ta převodka již ted neni nadměrně opotřebená......vůle by pak nešla zmenšit vůbec.
tak to jsem rád, mám tam vůli kolem toho jednoho centimetru, jak se zdá, tak tohle by to mohlo elegantně vyřešit a bez problémů na dlouhou dobu
Skus sa pozret na volantovu tyc, je z dvoch casti a je spojena maticou asi 32 mm. Zohni sa pod volant a uvidis. Ja som mal volu aj tam a dotiahol som to. Je to zatial ok.