Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

voda do chladica? aku odporucate? E39 525td

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od bandaliiiro »

Cavte, presakuje mi chladic, idem tam vliat tu vodicku na utesnovanie prasklin v chladici a hned na to vymenit celu chaldiacu kvapalinu. AKu tam mam vliat, poradte. dik. :idea:
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od bandaliiiro »

poradte plis
Mountainbiker

#3 Příspěvek od Mountainbiker »

Normální destilku ředěnou s antifreezem, nebo fridexem (podle toho co se u vás prodává) v takovém poměru, jaké jsou u vás mrazy ne?
Mountainbiker

#4 Příspěvek od Mountainbiker »

V příručce píšou poměr ředění 50:50, mělo by to zajistit ochranu do - 37 stupňů...
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od bandaliiiro »

ok, ale akej farby pripadne zlozenia? viem ze na hlinikove bloky je ina a na odliatky ina, neviete poradit presne aka by tam mala ist? cervena? modra? ake oznacenie?
bmwfil

#6 Příspěvek od bmwfil »

Já tam mám XT Antifreeze B bez ředění vodou...
Karl

#7 Příspěvek od Karl »

Nalej tam červenú K12 ( skôr je Ružová ) úprimne Daj Jej tma čo najviac a Najmä do BMW Totižto Má lepšie mazacie Vlastnosti ako Voda a tým lepšie maže Vodnú Pumpu a Hlavne má Oveľa Vyšší Bod VAru !!! Ale Zas ja By som Volil pomer 70 : 30 aby Ti to nezačalo NIekde Tiecť je to o samote dosť Agresívne.
ajfel

#8 Příspěvek od ajfel »

kupuju zasadne original chladici kapalinu, jelikoz je co?
nejlepsi (nevim) a nejlevnejsi (kdo neveri, at tam bezi) :)

micham podle flasky 50:50 ...

petr
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RedBaron »

Prosímtě, žádnou vodičku tam necpi, nech chladič spravit nebo ho vyměň a pro chladící směs si dojdi do BMW, cena je srovnatelná s fridexem a je to přesně to, co tam patří.
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od bandaliiiro »

RedBaron píše:Prosímtě, žádnou vodičku tam necpi, nech chladič spravit nebo ho vyměň a pro chladící směs si dojdi do BMW, cena je srovnatelná s fridexem a je to přesně to, co tam patří.

Vlial som tam tu vodicku na utesnovanie, ale este viac mi to vpredu v motore pod radiatorom tecie, tak idem vymenit cely chladic, lebo je trocha ohnuty. Neviete ako sa vybera radiator? a ako to je zlozite?
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od bandaliiiro »

Karl píše:Nalej tam červenú K12 ( skôr je Ružová ) úprimne Daj Jej tma čo najviac a Najmä do BMW Totižto Má lepšie mazacie Vlastnosti ako Voda a tým lepšie maže Vodnú Pumpu a Hlavne má Oveľa Vyšší Bod VAru !!! Ale Zas ja By som Volil pomer 70 : 30 aby Ti to nezačalo NIekde Tiecť je to o samote dosť Agresívne.

OK diky, tu som tam aj predtym, taku jemne ruzovu.
airbone

#12 Příspěvek od airbone »

bandaliiiro píše:
RedBaron píše:Prosímtě, žádnou vodičku tam necpi, nech chladič spravit nebo ho vyměň a pro chladící směs si dojdi do BMW, cena je srovnatelná s fridexem a je to přesně to, co tam patří.

Vlial som tam tu vodicku na utesnovanie, ale este viac mi to vpredu v motore pod radiatorom tecie, tak idem vymenit cely chladic, lebo je trocha ohnuty. Neviete ako sa vybera radiator? a ako to je zlozite?

Chladic sa nemusi vzdy nutne menit, vo vela pripadoch sa da aj zalepit. Su nato specialne firmy, co to robia. Ja som mal raz na aute 5 dier v chladici na passate V6 TDI, rozsypala sa mi za jazdy vrtula (bola prasknuta uz predtym) a narobila paseku - drobne dierky do chladica. Vodu som momentalne "vylial" na zem... Nakoniec pomohla oprava u jednej firmy - diery v chladici zalepili a oprava stala okolo 600sk oproti novemu chladicu, ktory by vysiel okolo 6000-8000sk. Odvtedy uz ziadne problemy s unikom, spravili to kvalitne.
bandaliiiro
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od bandaliiiro »

airbone píše:
bandaliiiro píše:

Chladic sa nemusi vzdy nutne menit, vo vela pripadoch sa da aj zalepit. Su nato specialne firmy, co to robia. Ja som mal raz na aute 5 dier v chladici na passate V6 TDI, rozsypala sa mi za jazdy vrtula (bola prasknuta uz predtym) a narobila paseku - drobne dierky do chladica. Vodu som momentalne "vylial" na zem... Nakoniec pomohla oprava u jednej firmy - diery v chladici zalepili a oprava stala okolo 600sk oproti novemu chladicu, ktory by vysiel okolo 6000-8000sk. Odvtedy uz ziadne problemy s unikom, spravili to kvalitne.

OKI dik za radu, ale ja mam ten chladic uz taky ohnuty smerom k motoru, asi naj by bolo kupit novy a vymenit, nema niekdo chladic ? :)
Ako sa vybera ten chladic? robil to uz niekdo? musim vymontovat predne celo so svetlami hadam? a vytiahnut zo spodu... co myslite?
PavelP

#14 Příspěvek od PavelP »

ajfel píše:kupuju zasadne original chladici kapalinu, jelikoz je co?

petr

Zdravím,v autě mám zelenou chladící kapalinu .Auto jsem přivezl letos v květnu.Otázka : Origo kapalina je zelená ? A kupuješ jí v BMW servisu ?
Dík za odpověď.
PavelP
ajfel

#15 Příspěvek od ajfel »

PavelP píše:
ajfel píše:kupuju zasadne original chladici kapalinu, jelikoz je co?

petr

Zdravím,v autě mám zelenou chladící kapalinu .Auto jsem přivezl letos v květnu.Otázka : Origo kapalina je zelená ? A kupuješ jí v BMW servisu ?
Dík za odpověď.
PavelP

origo je zelena, kupuju ji v bmw v ostrave v prodejne dilu, ale budou ji snad mit v kteremkoliv bmw ...
je treba si o ni rict, jinak prodavaji radeji 3x drazsi castrol ...

petr

ps: je to tak o 1/3 levnejsi nez fridex :)
PavelP

#16 Příspěvek od PavelP »

origo je zelena, kupuju ji v bmw v ostrave v prodejne dilu, ale budou ji snad mit v kteremkoliv bmw ...
je treba si o ni rict, jinak prodavaji radeji 3x drazsi castrol ...

petr

ps: je to tak o 1/3 levnejsi nez fridex :)[/quote]

Volal jsem do Inveltu Plzeň - cena 94,- Kč / litr
ajfel

#17 Příspěvek od ajfel »

PavelP píše:Volal jsem do Inveltu Plzeň - cena 94,- Kč / litr

divna cena (za litr) ...
prodava se origo zavrena ve flaskach po 1,5l :)
PavelP

#18 Příspěvek od PavelP »

ajfel píše:
PavelP píše:Volal jsem do Inveltu Plzeň - cena 94,- Kč / litr

divna cena (za litr) ...
prodava se origo zavrena ve flaskach po 1,5l :)

Natočili mě ji do PETky - je stáčená ze sudu - cena 91,70 Kč
Dnes jsem pro ni jel.Kdo nevěří ať tam běží :wink:
PavelP
Odpovědět