Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
voda do chladica? aku odporucate? E39 525td
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
-
-
-
- Kontaktovat uživatele:
Nalej tam červenú K12 ( skôr je Ružová ) úprimne Daj Jej tma čo najviac a Najmä do BMW Totižto Má lepšie mazacie Vlastnosti ako Voda a tým lepšie maže Vodnú Pumpu a Hlavne má Oveľa Vyšší Bod VAru !!! Ale Zas ja By som Volil pomer 70 : 30 aby Ti to nezačalo NIekde Tiecť je to o samote dosť Agresívne.
-
- Kontaktovat uživatele:
RedBaron píše:Prosímtě, žádnou vodičku tam necpi, nech chladič spravit nebo ho vyměň a pro chladící směs si dojdi do BMW, cena je srovnatelná s fridexem a je to přesně to, co tam patří.
Vlial som tam tu vodicku na utesnovanie, ale este viac mi to vpredu v motore pod radiatorom tecie, tak idem vymenit cely chladic, lebo je trocha ohnuty. Neviete ako sa vybera radiator? a ako to je zlozite?
-
- Kontaktovat uživatele:
Karl píše:Nalej tam červenú K12 ( skôr je Ružová ) úprimne Daj Jej tma čo najviac a Najmä do BMW Totižto Má lepšie mazacie Vlastnosti ako Voda a tým lepšie maže Vodnú Pumpu a Hlavne má Oveľa Vyšší Bod VAru !!! Ale Zas ja By som Volil pomer 70 : 30 aby Ti to nezačalo NIekde Tiecť je to o samote dosť Agresívne.
OK diky, tu som tam aj predtym, taku jemne ruzovu.
bandaliiiro píše:RedBaron píše:Prosímtě, žádnou vodičku tam necpi, nech chladič spravit nebo ho vyměň a pro chladící směs si dojdi do BMW, cena je srovnatelná s fridexem a je to přesně to, co tam patří.
Vlial som tam tu vodicku na utesnovanie, ale este viac mi to vpredu v motore pod radiatorom tecie, tak idem vymenit cely chladic, lebo je trocha ohnuty. Neviete ako sa vybera radiator? a ako to je zlozite?
Chladic sa nemusi vzdy nutne menit, vo vela pripadoch sa da aj zalepit. Su nato specialne firmy, co to robia. Ja som mal raz na aute 5 dier v chladici na passate V6 TDI, rozsypala sa mi za jazdy vrtula (bola prasknuta uz predtym) a narobila paseku - drobne dierky do chladica. Vodu som momentalne "vylial" na zem... Nakoniec pomohla oprava u jednej firmy - diery v chladici zalepili a oprava stala okolo 600sk oproti novemu chladicu, ktory by vysiel okolo 6000-8000sk. Odvtedy uz ziadne problemy s unikom, spravili to kvalitne.
-
- Kontaktovat uživatele:
airbone píše:bandaliiiro píše:RedBaron píše:Prosímtě, žádnou vodičku tam necpi, nech chladič spravit nebo ho vyměň a pro chladící směs si dojdi do BMW, cena je srovnatelná s fridexem a je to přesně to, co tam patří.
Chladic sa nemusi vzdy nutne menit, vo vela pripadoch sa da aj zalepit. Su nato specialne firmy, co to robia. Ja som mal raz na aute 5 dier v chladici na passate V6 TDI, rozsypala sa mi za jazdy vrtula (bola prasknuta uz predtym) a narobila paseku - drobne dierky do chladica. Vodu som momentalne "vylial" na zem... Nakoniec pomohla oprava u jednej firmy - diery v chladici zalepili a oprava stala okolo 600sk oproti novemu chladicu, ktory by vysiel okolo 6000-8000sk. Odvtedy uz ziadne problemy s unikom, spravili to kvalitne.
OKI dik za radu, ale ja mam ten chladic uz taky ohnuty smerom k motoru, asi naj by bolo kupit novy a vymenit, nema niekdo chladic ?

Ako sa vybera ten chladic? robil to uz niekdo? musim vymontovat predne celo so svetlami hadam? a vytiahnut zo spodu... co myslite?
ajfel píše:kupuju zasadne original chladici kapalinu, jelikoz je co?
nejlepsi (nevim) a nejlevnejsi (kdo neveri, at tam bezi)
micham podle flasky 50:50 ...
petr
Zdravím,v autě mám zelenou chladící kapalinu .Auto jsem přivezl letos v květnu.Otázka : Origo kapalina je zelená ? A kupuješ jí v BMW servisu ?
Dík za odpověď.
PavelP
PavelP píše:ajfel píše:kupuju zasadne original chladici kapalinu, jelikoz je co?
nejlepsi (nevim) a nejlevnejsi (kdo neveri, at tam bezi)
micham podle flasky 50:50 ...
petr
Zdravím,v autě mám zelenou chladící kapalinu .Auto jsem přivezl letos v květnu.Otázka : Origo kapalina je zelená ? A kupuješ jí v BMW servisu ?
Dík za odpověď.
PavelP
origo je zelena, kupuju ji v bmw v ostrave v prodejne dilu, ale budou ji snad mit v kteremkoliv bmw ...
je treba si o ni rict, jinak prodavaji radeji 3x drazsi castrol ...
petr
ps: je to tak o 1/3 levnejsi nez fridex