Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Záhada snad vyřešená

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
milonovo
Klubové ID: 842

#1 Příspěvek od milonovo »

Tak mám snad konečně vyřešený,to moje kouření,netáhnutí a spotřebu(to ještě nevím ale nekouří to,tak to snad nebude ani žrát)No a byly to...silentbloky na motoru.Vím že hned zkraje mi někdo radil skontrolovat podtlaky,byly OK.Po výměně vstřiků (ta by mě ale čekala stejně) váhy a několika návštěvách BMW celkem banalita.Věděl jsem že min. jeden nebude úplně OK,ale nechával jsem tyhle věci jako brzdy a tlumiče až to pojede,nějak mi to nedocvaklo.Takže hurá snad jsem vyřešenej,třeba to někomu kdo taky bádá pomůže,protože v BMW ač to asi nebude nic neobvyklýho evidentně nepomůžou.
Bajzik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Bajzik »

tenhle motor neznám ale jakej maj vliv silentbloky na kouření? vím že jsou nějak řízeny při vypnutí motoru proti chvění ale osvětli mi to plese :)
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#3 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já měl v haj*lu ten silentblok se vzduchem, ale projevovalo se to jen při couvání a plným rejdu.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
milonovo

#4 Příspěvek od milonovo »

Bajzik píše:tenhle motor neznám ale jakej maj vliv silentbloky na kouření? vím že jsou nějak řízeny při vypnutí motoru proti chvění ale osvětli mi to plese :)
Do těch silentbloků jde podtlak a když jsou v prdeli tak to zkresluje údaje o podtlaku/tlaku v sání a má to pak vliv na řízení motoru.(podle mě)Na diagnostice to ukazovalo váhu vzduchu.
Richardos

#5 Příspěvek od Richardos »

Cože? Bavíme se o silentbloku, na kterym drží motor? Že by se nějak změnil od dob, co jsem je viděl na Golfu? To nechápu:( :D
Bajzik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Bajzik »

Richardos píše:Cože? Bavíme se o silentbloku, na kterym drží motor? Že by se nějak změnil od dob, co jsem je viděl na Golfu? To nechápu:( :D
jj je to tak :) zase o možnost poruchy víc
Peter
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Peter »

milonovo píše: Do těch silentbloků jde podtlak a když jsou v prdeli tak to zkresluje údaje o podtlaku/tlaku v sání a má to pak vliv na řízení motoru.(podle mě)Na diagnostice to ukazovalo váhu vzduchu.
:idea: mne vyhadzuje na diag. nižšie údaje o tlaku sania ako majú byť, snimač je OK, váha je OK, regulátor podtlaku tiež, v BMW povedali že turbo, ale aj to je OK, tak skúsim ešte toto. Záhadou ale je že pri odpojenej váhe je podtlak v poriadku a auto už ide, len zadymí ked mu viac zošlapnem. Že by dávalo väčší podtlak do tých hadičiek ked sa odpojí váha :?:
milonovo

#8 Příspěvek od milonovo »

Musíš zkoušet,já jel včera s tím svým a pořád to není ono,takže jdu na katalyzátory.Pokaždý když s tím něco udělám se mi to zdá o malinko lepší,ale pořád tomu něco chybí.Už mě to celkem přestává bavit,nemám čas na to se v tom hrabat a ani náladu,na hrabání mám jiný auto.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 148

#9 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já měl v haj*lu ten silentblok s podtlakem a kromě klepání při couvání s kolama v rejdu to u mně na nic jinýho vliv nemělo.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Odpovědět