Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nádržka ostřikovače

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
aphex
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od aphex »

Mám problém s nádržkou ostřikovače. Když ji naplnim, tak začne ukrutnou rychlostí mizet voda. Resp. vytéká kdesi spodem, jakoby pod sedadlem spolujezdce. Nevíte co je špatně, a jak se k ní dostanu? Od hrdla vede hadička kamsi za přední kolo.
Díky za rady.
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od lenoch »

aphex píše:Mám problém s nádržkou ostřikovače. Když ji naplnim, tak začne ukrutnou rychlostí mizet voda. Resp. vytéká kdesi spodem, jakoby pod sedadlem spolujezdce. Nevíte co je špatně, a jak se k ní dostanu? Od hrdla vede hadička kamsi za přední kolo.
Díky za rady.

Musíš prostě vystopovat kam to vede... má to vést dopředu, kolem předního světla ke stěračům... Nebo že by jsi měl combi a němci by tahali vodu zepředu dozadu? Tak to bylo u golfů...
aphex
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od aphex »

lenoch píše:
aphex píše:Mám problém s nádržkou ostřikovače. Když ji naplnim, tak začne ukrutnou rychlostí mizet voda. Resp. vytéká kdesi spodem, jakoby pod sedadlem spolujezdce. Nevíte co je špatně, a jak se k ní dostanu? Od hrdla vede hadička kamsi za přední kolo.
Díky za rady.

Musíš prostě vystopovat kam to vede... má to vést dopředu, kolem předního světla ke stěračům... Nebo že by jsi měl combi a němci by tahali vodu zepředu dozadu? Tak to bylo u golfů...

To já to vystopuju, ale spíš jsem chtěl vědět kde co a jak, jestli někdo nemá nějakou zkušenost dřív než se do toho pustim. Dopředu to ale určitě nevede, jak už jsem napsal, vede to za přední kolo...
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od lenoch »

aphex píše:
lenoch píše:
Díky za rady.

To já to vystopuju, ale spíš jsem chtěl vědět kde co a jak, jestli někdo nemá nějakou zkušenost dřív než se do toho pustim. Dopředu to ale určitě nevede, jak už jsem napsal, vede to za přední kolo...

Tak to nevím co má znamenat... že by někdo prohodil hadičky přepadu a odtoku... foto by pomohlo...
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RuDoSh »

nadrzka ostrikovacu je za PP kolem.... problemu muze byt X :-) hadicky nikdo prehodit nemohl, protoze privod je to plastove hrdlo a odvzdusnovaci je fakt jen hadicka....
aphex
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od aphex »

RuDoSh píše:nadrzka ostrikovacu je za PP kolem.... problemu muze byt X :-) hadicky nikdo prehodit nemohl, protoze privod je to plastove hrdlo a odvzdusnovaci je fakt jen hadicka....

Jj, takže sundat kolo, podběh a pak už tu nádrž uvidím? Nebo tam je ještě nějaká čihošť?
PavelP

#7 Příspěvek od PavelP »

Zdar ,když naplním nádržku ostřikovače až po hrdlo tak mě taky voda ubývá a ze spodu pod autem teče voda.Ale červená značka ukazuje plnou nádržku.Usoudil jsem ,že je tam asi přepad tak jsem to dál neřešil.
PavelP

E 39 540i
aphex
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od aphex »

PavelP píše:Zdar ,když naplním nádržku ostřikovače až po hrdlo tak mě taky voda ubývá a ze spodu pod autem teče voda.Ale červená značka ukazuje plnou nádržku.Usoudil jsem ,že je tam asi přepad tak jsem to dál neřešil.
PavelP

E 39 540i

ale mě to asi vyteče moc, protože když nastartuju tak mi to hodi chybový hlášení na palubce a na chvíli se rozsvítí ostřikovač. O vídkendu tam vlezu a bude...
aphex
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od aphex »

Tak jsem to rozdělal a vyřešil. Zjistil jsem že někdo! (asi milá mladá) najel na cosi, a to cosi ohnulo plech pod nádržkou, který ji následně zespoda prorazil. Tak jsem to vymontil a opravil. :wink:

Takhle to nějak vypadá
Obrázek

Obrázek
PavelP

#10 Příspěvek od PavelP »

Zdravím,šikovnej aphex .A tam nahoře na tom druhým obrázku je vidět ten přepad jak jsem psal nebo tam má být nějaká hadice ?
Dík za odpověď
PavelP
aphex
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od aphex »

PavelP píše:Zdravím,šikovnej aphex .A tam nahoře na tom druhým obrázku je vidět ten přepad jak jsem psal nebo tam má být nějaká hadice ?
Dík za odpověď
PavelP

Je to přepad, žádná hadice k tomu nevedla. Naplnil jsem ji úplně celou a už ani kapka.
Jinak to čerpadlo víc ven, je na světla, a to druhý na sklo. Čidlo je úplně to vpravo dole.
lenoch
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od lenoch »

aphex píše:
PavelP píše:Zdravím,šikovnej aphex .A tam nahoře na tom druhým obrázku je vidět ten přepad jak jsem psal nebo tam má být nějaká hadice ?
Dík za odpověď
PavelP

Je to přepad, žádná hadice k tomu nevedla. Naplnil jsem ji úplně celou a už ani kapka.
Jinak to čerpadlo víc ven, je na světla, a to druhý na sklo. Čidlo je úplně to vpravo dole.

Tykrásko... ty máš nádržku tady... co tam máš za motor že se to nevejde dovnitř????:))
Pavel H

#13 Příspěvek od Pavel H »

lenoch píše:
aphex píše:
Dík za odpověď
PavelP

Tykrásko... ty máš nádržku tady... co tam máš za motor že se to nevejde dovnitř????:))

Tam ji má snad každá e39
Maxiczech

#14 Příspěvek od Maxiczech »

[quote="Pavel H"][quote="lenoch"][quote="aphex"][quote="PavelP"]Zdravím,šikovnej aphex .A tam nahoře na tom druhým obrázku je vidět ten přepad jak jsem psal nebo tam má být nějaká hadice ?
Dík za odpověď
PavelP[/quote]

Jinak to čerpadlo víc ven, je na světla, a to druhý na sklo. Čidlo je úplně to vpravo dole.[/quote]
Tykrásko... ty máš nádržku tady... co tam máš za motor že se to nevejde dovnitř????:))[/quote]

Tam ji má snad každá e39[/quote]
Milý Pavlíku H. Každá jí tam nemá ;)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od RuDoSh »

a ktere e39 ji tam nemaji?
PavelP

#16 Příspěvek od PavelP »

Zdravím,když už se bavíme o ostřikovači,jak má správně fungovat intenzivní ostřikovač ? Na páčce mačkam čudlík - je to tlačítko 6 (automatické intenzivní ostřikování ),pořád zkúšam a nádržku,myslím tu malou v motorovým prostoru, mám pořád plnou.Pff

PavelP

E 39 540 iA
Pavel H

#17 Příspěvek od Pavel H »

Maxiczech píše:
Pavel H píše:
lenoch píše:[quote="aphex"][quote="PavelP"]Zdravím,šikovnej aphex .A tam nahoře na tom druhým obrázku je vidět ten přepad jak jsem psal nebo tam má být nějaká hadice ?
Dík za odpověď
PavelP

Milý Pavlíku H. Každá jí tam nemá ;)[/quote]

Take by me zajimalo ktera ji tam nema. Mozna ten tvuj model 1:18...
Pavel H

#18 Příspěvek od Pavel H »

Maxiczech píše:
Pavel H píše:
lenoch píše:[quote="aphex"][quote="PavelP"]Zdravím,šikovnej aphex .A tam nahoře na tom druhým obrázku je vidět ten přepad jak jsem psal nebo tam má být nějaká hadice ?
Dík za odpověď
PavelP

Milý Pavlíku H. Každá jí tam nemá ;)[/quote]

Tak co chytrolíne, už jsi mi zjistil, která jí tam nemá?
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od RuDoSh »

:lol:
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

PavelP píše:Zdravím,když už se bavíme o ostřikovači,jak má správně fungovat intenzivní ostřikovač ? Na páčce mačkam čudlík - je to tlačítko 6 (automatické intenzivní ostřikování ),pořád zkúšam a nádržku,myslím tu malou v motorovým prostoru, mám pořád plnou.Pff

PavelP

E 39 540 iA

Tak to já ji měl jeden čas pořád prázdnou, až se zjistili, že je prasklý čerpadlo. Zřejmě se ti netočí motorek nebo je čerpadlo jinak v haj*lu.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Odpovědět