Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
plyn. vzpěry zadních dveří-demontáž
proč proboha tepecír dolu?
stačí sundat plastový kryt pantu zadních dveří a potom vycvaknout plast kolem vstupu pantu do karoserie a už vidíš šroub plynové vzpěry, ten povolíš (pozor ať ti vpěra nevyrazí zuby nebo dveře nepraští do hlavy !!!) a uvolníš vzpěru, potom pod ni vsuneš páčidlo a lehce zapáčíš nahoru (pozor ať si neuděláš důlek ve střeše a pozor na gumu 5 dveří) vzpěra ti vycvakne s pantíku uvnitř, vysuneš ji, nasuneš novou a stejným páčidlem ji opatrně nacvakneš na pantík (žádný problém, na pantík se bez problémů strefíš) a potom musíš vzpěru lehce stlačit aby jsi mohl opět prostrčit šroub (kamarád mi na to použil oříšek od goly) a ve finále už jen vrátíš zpět plastovou krytku pantu a plast kolem vstupu pantu - práce asi na 30 minut.
pokud nemáš hydraulické otevírání zádě, tak tě čeká ještě druhá plynová vzpěra

stačí sundat plastový kryt pantu zadních dveří a potom vycvaknout plast kolem vstupu pantu do karoserie a už vidíš šroub plynové vzpěry, ten povolíš (pozor ať ti vpěra nevyrazí zuby nebo dveře nepraští do hlavy !!!) a uvolníš vzpěru, potom pod ni vsuneš páčidlo a lehce zapáčíš nahoru (pozor ať si neuděláš důlek ve střeše a pozor na gumu 5 dveří) vzpěra ti vycvakne s pantíku uvnitř, vysuneš ji, nasuneš novou a stejným páčidlem ji opatrně nacvakneš na pantík (žádný problém, na pantík se bez problémů strefíš) a potom musíš vzpěru lehce stlačit aby jsi mohl opět prostrčit šroub (kamarád mi na to použil oříšek od goly) a ve finále už jen vrátíš zpět plastovou krytku pantu a plast kolem vstupu pantu - práce asi na 30 minut.
pokud nemáš hydraulické otevírání zádě, tak tě čeká ještě druhá plynová vzpěra

- Přílohy
-
- vzpera.jpg (33.03 KiB) Zobrazeno 831 x
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
u faceliftu už vzpěry nejsoumajor píše:Ne voe, zvedá to přitažlivost měsíce. Při zatmění to pak jde blbě nahoru a při úplňku ti to vyrazí dolní zubyRuDoSh píše:tam jsou nekde vzpery?.

Kdyby je někdo potřeboval tak mám doma 2ks tlumičů a 1ks pružinu... jedna praskla ale zákazník si přál obě nové... origo prodávají jen v sadě... jinak bez demontáže čalounění je to riskantní práce vzhledem k možnosti poškození střechy.

-
- Klubové ID: 5
- Kontaktovat uživatele:
super.... me to okno jde blbe otevirat a je trochu sikmo.... tak uz vim cim to je... nevis kolik to tak stoji? Dikmajor píše:Pro otevírání okna je, myslím že v pravo, jedna menší plyn. vzpěra.RuDoSh píše:a kolik jich tam je? Jak funguje otevirani okna?major píše:Ne voe, zvedá to přitažlivost měsíce. Při zatmění to pak jde blbě nahoru a při úplňku ti to vyrazí dolní zuby.

tak nevím, mám rok 2002 a když jsem vzpěru vyndal, dveře mi padaly na hlavu, tak tam asi je vzpěra,Huska píše:u faceliftu už vzpěry nejsoumajor píše:Ne voe, zvedá to přitažlivost měsíce. Při zatmění to pak jde blbě nahoru a při úplňku ti to vyrazí dolní zubyRuDoSh píše:tam jsou nekde vzpery?.
, ale jsou tam pružiny a tlumiče který brzdí
![]()
Kdyby je někdo potřeboval tak mám doma 2ks tlumičů a 1ks pružinu... jedna praskla ale zákazník si přál obě nové... origo prodávají jen v sadě... jinak bez demontáže čalounění je to riskantní práce vzhledem k možnosti poškození střechy.
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
jak budu doma tak ti je vyfotím... auto 530daT 10/2001.... měnili jsme je a sám jsem se divil že tam není vzpěra ale tlumič který má přímo na sobě pružinu..... po sundání praklé pružiny tlumič chodí z tuha oběma směry ... tudíš plynový .... v ETK popisují jen plynovou vzpěru tak nevímRSak píše:[tak nevím, mám rok 2002 a když jsem vzpěru vyndal, dveře mi padaly na hlavu, tak tam asi je vzpěra,