V sobotu jsem jel z Brna a musel zastavit na benzínce. Po nastartování mi začalo cvakat nějaké relé u spolujezdce v palubní přihrádce současně s převodovkou. Zobrazil se mi náhradní režim převodovky a po zařazení auto cukalo (nedalo se s tím vůbec jet) jakoby pořád sepínal a rozepínal měnič.
Už jsem začal obvolávat kamarády co mají odtahovku...
Pak jsem ještě jednou nastartoval (relé furt cvakalo a svítil náhradní režim) zařadil jsem D a pak jsem dal páku na 2. Nejdřív to furt cukalo, ale jak jsem dal tu dvojku tak to přestalo kopat a dalo se jet na náhradní režim.
Po pár kilometrech jsem zastavil, vypnul motor a počkal. Po nastartová bylo vše v pořádku a automat se choval jako dřív.
Čím to bylo?? Je v řídící jednotce automatu nějaká paměť závad??
Nechci aby se to opakovalo....
Na diagnostice v Brně se zjistilo, že automatická převodovka jela na nouzový režim (což jsem samozřejmě věděl). Samotná diagnostika trvala asi 5 minut a stála 500 Kč. Bohužel něměla žádný přínos...
Marten píše:Na diagnostice v Brně se zjistilo, že automatická převodovka jela na nouzový režim (což jsem samozřejmě věděl). Samotná diagnostika trvala asi 5 minut a stála 500 Kč. Bohužel něměla žádný přínos...
Kedze to prislo z nicoho nic a aj samo odislo, tak by som tipoval na nejaky problem v elektrike, nejaky blby kontakt, zoxidovany kabel apod....
Mal som link kde borec popisoval opravu relatka u TCM, vznikol mu tam studeny (vlastne odpaleny) spoj, rele nezaplo TCM a tym padom siel automat na nudzovy rezim. Mozno je to aj tvoj problem....ale v nudzovom rezime je zaradena trojka, ine rychlosti nejdu, jedine N a R. Auto v pohode jazdi (akurat ta spotreba a maximalka...)
EDIT: http://ow.no/index.php?option=com_conte ... &Itemid=13
No me se stalo to same. Kdyz jsem volal do servisu Jiriho Savky, jen jsem mu rekl, ze auto jede na nouzovy rezim a on presne popsal co se stalo predtim. Poradil, ze prevodovka musi ven, pry i kdyby tam jen nebyl olej nebo to bylo neco s elektronikou, nejmene lamely se musi vymenit. Nevim treba ze me jenom chteji vytahnout vic penez, ale udajne je fer.
vitekk píše:No me se stalo to same. Kdyz jsem volal do servisu Jiriho Savky, jen jsem mu rekl, ze auto jede na nouzovy rezim a on presne popsal co se stalo predtim. Poradil, ze prevodovka musi ven, pry i kdyby tam jen nebyl olej nebo to bylo neco s elektronikou, nejmene lamely se musi vymenit. Nevim treba ze me jenom nechteji vytahnout vic penez, ale udajne je fer.
Ne že bych panu Savkovi nevěřil, ale automat řadí dobře takže dokud se nevysype tak lamely měnit nebudu. Zapoměl jsem napsat že jezdím na plyn a když přepnu na benzín tak je to v pohodě. Jen na ten plyn to zlobí. Musím ho nechat seřídit...