Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Výměna kabelů do pátých dveří touring

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mirahejny
Klubové ID: 1266

#1 Příspěvek od Mirahejny »

Ahoj neměnily jste už někdo kabely do pátých dveří nešel my zad stěrač a vyhřívání zjistil jsem že mám ulámané kabely v ohybu u pantů
ajfel
Klubové ID: 321

#2 Příspěvek od ajfel »

tech polamanych bude postupne pribyvat, neboj :)
ja to jenom rozebral, pospojoval a jezdim dal ....
pokud to chces menit, tak podle me sehnat cely novy zvazek ... ale nevim, kde by to slo navazat ....
a pokud jsi videl 5te dvere zevnitr - neni to zadna sranda .. je tam pristup naprd :(
petr
Mirahejny

#3 Příspěvek od Mirahejny »

Tak dnes jsem vyměnil celý svazek koupil jsem 8 žílovej kabel a u zadní lampy jsem to napojil a protáh až do pátých dveří 3 hod práce
dafa

#4 Příspěvek od dafa »

Mirahejny píše:Tak dnes jsem vyměnil celý svazek koupil jsem 8 žílovej kabel a u zadní lampy jsem to napojil a protáh až do pátých dveří 3 hod práce
Jasne,pokud se zlomi jeden drat je dobry vymenit vsechny.Neni to zase tak hrozny,da se to.Pokud se draty opravuji ve spojich naletovanim,tak je to prvni krok k velkemu problemu.Letovany spoj neni ohebny a snadno se zlomy,protrhne izolaci svou a i ostatnich draty a pruser je na svete.Timto zpusobem opravil zlomene draty puvodni majitel a me to pekne zhorelo,komplet zadni dvere.
Do zadnich dveri je vedeno tvrdych 12V,ty dokazou hezkou dobu varit.
ajfel

#5 Příspěvek od ajfel »

Mirahejny píše:Tak dnes jsem vyměnil celý svazek koupil jsem 8 žílovej kabel a u zadní lampy jsem to napojil a protáh až do pátých dveří 3 hod práce
kolik stal kabel a kdes ho napojil na svazek? kupovals ho v BMW?
moc diky
petr
Mirahejny

#6 Příspěvek od Mirahejny »

Koupil jsem normal v elektře 8 žilovej kabel asi 2,5 metru v zádu u lampy jsem ten celej svazek ucvak to samí na dveřích před konektorama a propojil podle barev protáhnul a frčí to bacha na barvy spletl jsem jednu barvu a pořád mi svítila mlhovka a nešel otevřít kufr přehodil a OK .
materiál cca kabel 50kč spojky 50 kč
ajfel

#7 Příspěvek od ajfel »

Mirahejny píše:Koupil jsem normal v elektře 8 žilovej kabel asi 2,5 metru v zádu u lampy jsem ten celej svazek ucvak to samí na dveřích před konektorama a propojil podle barev protáhnul a frčí to bacha na barvy spletl jsem jednu barvu a pořád mi svítila mlhovka a nešel otevřít kufr přehodil a OK .
ja myslel, zes napojoval origo kably bez spojovani dratu ...
jake spojky pouzivas? aby to drzelo nafurt??
porad mi neni jasne, kdes to napojil v aute - rozebrals boky a napojovals to vevnitr sloupku?

8 je tusim vpravo .. vlevo jich je 15 nebokolik :)

nemas nahodou nejake foto?moc dik ...
petr
Mirahejny

#8 Příspěvek od Mirahejny »

ajfel píše:
Mirahejny píše:Koupil jsem normal v elektře 8 žilovej kabel asi 2,5 metru v zádu u lampy jsem ten celej svazek ucvak to samí na dveřích před konektorama a propojil podle barev protáhnul a frčí to bacha na barvy spletl jsem jednu barvu a pořád mi svítila mlhovka a nešel otevřít kufr přehodil a OK .
porad mi neni jasne, kdes to napojil v aute - rozebrals boky a napojovals to vevnitr sloupku?

petr
Rozdělal jsem pravý bok u zadní lampy jak je nádobka na zadní ostřikovač tam vede celej svazek tam jsem ho přeštíp a napojil zkoušel jsem ty spojovací trubičky a ty moc nedržej , tak jsem je k sobě přiletoval a drží to.Na levé staraně jsem měl utrhlej kabel na vyhřívání okna přímo na okně tam jsem ho jen přiletoval.
fortky nemam
dafa

#9 Příspěvek od dafa »

ajfel píše:

petr
Na prave strane je 8 dratu a na leve 13+2 vyhrivani.
Nejlepsi jsou automobilovy konektory s dvojim jistenim,ale v pohode staci konektory z AMP primo na pocet dratu.
Nejlepsi misto pro spoj je primo na bocich,kde kabely nejsou napinany.Delkou vystaci pokud se precvaknou vic do sloupku.
Marten
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Marten »

Taky to budu muset časem řešit, ale vůbec se mi do toho nechce... :?
Odpovědět