Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E39 525 TDS ... kape mi někde nafta

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pavel
Klubové ID: 56

#1 Příspěvek od Pavel »

kluci potřebuju poradit....

nerozumím ropákům....jsem dnes vyjel z garáže a na zemi byla malá loužička nafty...zhruba v prostřed motoru... může mi někdo poradit kde,co a jak ???? děkuji

E39 TDS r.v. 98
M3maniac Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 76

#2 Příspěvek od M3maniac Čestný člen »

Pavel píše:kluci potřebuju poradit....

nerozumím ropákům....jsem dnes vyjel z garáže a na zemi byla malá loužička nafty...zhruba v prostřed motoru... může mi někdo poradit kde,co a jak ???? děkuji

E39 TDS r.v. 98
na 99% máš zteřelé hadičky od nafty...
RuDoSh
Klubové ID: 5
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od RuDoSh »

a startuje to v pohode? Ja jsem mel na TDSu

a) tekl ridic vstrik (v kopci startovalo spatne.... na rovine ok.... taky melo vliv jestli to stalo cumakem do nebo z kopce..... kdy zo nestartovalo uz nevim :-) )
b) netesnilo cerpadlo.... startovalo ok, ale byla pri nastartovanem motoru citit nafta a az to tesneni povolilo jeste vic, bylo to i slyset (sycelo to)

ani jedno nebylo zrovna levne :lol:

kazdopadne, by nemelo byt nijak slozite to odhalit :-)
3rroR

#4 Příspěvek od 3rroR »

mne zasa tiekla prepadova hadicka na vstrekoch...vsade smrdela nafta, vysoka spotreba...hadicka stala cca 100sk a opravil som to za 2minuty pred garazou :lol:
Pavel

#5 Příspěvek od Pavel »

M3maniac píše:
Pavel píše:kluci potřebuju poradit....

E39 TDS r.v. 98
na 99% máš zteřelé hadičky od nafty...

tak otec na to dnes hodil čučku a asi to bylo tou hadičkou...na 6 válci byla mokrá přepadová u vstřiku a pod ní byl flek na spodním krytu...tak ji vyměnil a uvidím...

díky za radu :wink:
Pavel

#6 Příspěvek od Pavel »

3rroR píše:mne zasa tiekla prepadova hadicka na vstrekoch...vsade smrdela nafta, vysoka spotreba...hadicka stala cca 100sk a opravil som to za 2minuty pred garazou :lol:

díky asi to bylo tím...stoupla mě spotřeba...smrděla mi nafta i do kabiny ... a navíc byla jako jediná mokrá,na přepadu u vstřiku na 6 válci...
Player1
Klubové ID: 754
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Player1 »

Když sme u toho prosakování nafty :lol: ...máte někdo zkušenosti s přetěsňováním čerpadla na TDS? Myslím cenu a tak... Když jedu naplno, tak mám orosený čerpadlo a nafta smrdí všude kolem... Díky
Mirahejny
Klubové ID: 1266

#8 Příspěvek od Mirahejny »

Player1 píše:Když sme u toho prosakování nafty :lol: ...máte někdo zkušenosti s přetěsňováním čerpadla na TDS? Myslím cenu a tak... Když jedu naplno, tak mám orosený čerpadlo a nafta smrdí všude kolem... Díky

Mně tekla nafta pod přírubou na pravo za vstřikovacíma trubkama byla tam v prdeli těsnící gumička za opravu jsem dával asi 500kč ne v org.

ale kapalo to jen při vypnutém motoru.
Mirw

#9 Příspěvek od Mirw »

Mirahejny píše:
Player1 píše:Když sme u toho prosakování nafty :lol: ...máte někdo zkušenosti s přetěsňováním čerpadla na TDS? Myslím cenu a tak... Když jedu naplno, tak mám orosený čerpadlo a nafta smrdí všude kolem... Díky

Mně tekla nafta pod přírubou na pravo za vstřikovacíma trubkama byla tam v prdeli těsnící gumička za opravu jsem dával asi 500kč ne v org.

ale kapalo to jen při vypnutém motoru.
Tak tam mi to teklo taky,nakonec novy cerpadlo. Aspon to ted startuje :-)
Tomcat14
Klubové ID: 564

#10 Příspěvek od Tomcat14 »

Taky jsem zacítil naftu. Otevřel kapotu a někde kolem čerpadla. Je to v servisu a modlím se aby to byla hadička nebo těsnění. Na výkonu ani startování jsem nic nepoznal a tak se uklidňuji, že chycené čerpadlo by se projevilo ve výkonu.
Odpovědět