Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Pořád topí
-
- Klubové ID: 1992
- Kontaktovat uživatele:
I při vypnutým topení mě auto pořád topí, ale teplej vzduch jde jen z těch bočních horních výdechů na přístrojový desce, ze všech ostatních jde vzduch studenej (pokud teda nezapnu topení). Ví někdo čím by to mohlo bejt? Topí to docela dost a mě už nebaví pořád klimatizovat.
Mám e34 525i 24V, r.v. 91
Mám e34 525i 24V, r.v. 91
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 659
Podívej se na :
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... =kole%E8ko
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... =kole%E8ko
-
- Klubové ID: 1992
- Kontaktovat uživatele:
To kolečko funguje, ale jen na prostřední výdechy na přístrojovce, ty boční topí pořád.RuDoSh píše:a funguje to kolecko?miloshm píše:Díky za radu, ale tohle není můj případ. Mám na přístrojovce u prostředních výdechů ventilace kolečko, kterým můžu nastavovat teplej nebo studenej vzduch, ale i když to mám na studenej, tak z krajních výdechů jde teplej.

-
- Klubové ID: 570
- Kontaktovat uživatele:
Takže vychazejme z toho že s klimou to nemá nic společného
Hmmm takže popořade tudíž tam musí jít teplá voda pořád - což by značilo vadné kohouty topení - bud zasekle, uhnilé drátky popř tesnící gumičky KO. Jestli jsou KO gumičky tak bud bastl oprava, ale raději nové, pouze origo druhovýroba není a z vrakače nená smysl.
A mohlo by to souviset s tím, že je KO nějákej motorek na ovládáná klapek na topení - pouští bud studenej či teplej vzduch ( viz kolečko uprostřed ) ale nevím jestli má vliv u klima a kolečko uprostřed na ty vydechy na okna. U auta bez klima tam jde jen teplej vzduch
Hmmm takže popořade tudíž tam musí jít teplá voda pořád - což by značilo vadné kohouty topení - bud zasekle, uhnilé drátky popř tesnící gumičky KO. Jestli jsou KO gumičky tak bud bastl oprava, ale raději nové, pouze origo druhovýroba není a z vrakače nená smysl.
A mohlo by to souviset s tím, že je KO nějákej motorek na ovládáná klapek na topení - pouští bud studenej či teplej vzduch ( viz kolečko uprostřed ) ale nevím jestli má vliv u klima a kolečko uprostřed na ty vydechy na okna. U auta bez klima tam jde jen teplej vzduch
-
- Klubové ID: 989
Jestli máš elektronické přepínání klapek na tlačítko, bývají 4x nahoru/doprostřed/dolu a Auto tak zkus nastavit teplotu na málo a zmačkni pouze jediný z těch tlačítek nahoru/doprostřed/dolu. Tím vyzkoušíš jestli to přestane topit tzn jestli zavírají ty klapky a kohouty. Nedávej Auto protože ta automatika obvykle reguluje stylem na okna=i na ta boční(nahoru) a na nohy(dolu) většinou topí a uprostřed chladí. Tolik moje zkušenost.miloshm píše:Topí obě strany, jen boční výdechy, na sklo ne. Mám klimu, poloklima nevím co je. Topí to pořád - bez ohledu na to jestli je klima zapnutá nebo není.Pivson píše:A topí obě strany?
Topí to i na sklo?
Máš klima, poloklima?
Topí to jen když je vypla klima?
PS: tohle se vztahuje na Automatickou klimu. Úplně přesně jsem nepochopil jakou tam vlastně máš.
-
- Kontaktovat uživatele:
jak jsem psal, z vrakače malokdy funkční je to o náhodě.mike525 píše:V motorovem prostoru nad posilovacem rizeni... vedle pojitkove skrine, drzi to cele na 3 malinkych silentblocich, matka na 10ku klíč...
Je to vlevé části motoru, u levého podběhu. Takovy dva valečky, jdou do toho 3 hadice. Pokud je u toho ještě takovej černej válec, je to pomocné čerpadlo
díl číslo 15
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18
-
- Kontaktovat uživatele:
Jj, presne tak, jedna hadice jde z hlavy a 2 hadice jsou do topeni...Pivson píše:jak jsem psal, z vrakače malokdy funkční je to o náhodě.mike525 píše:V motorovem prostoru nad posilovacem rizeni... vedle pojitkove skrine, drzi to cele na 3 malinkych silentblocich, matka na 10ku klíč...
Je to vlevé části motoru, u levého podběhu. Takovy dva valečky, jdou do toho 3 hadice. Pokud je u toho ještě takovej černej válec, je to pomocné čerpadlo
díl číslo 15
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18
Pripadny vetsi cerny "valec" naspod je pomocne cerpadlo.
Jednu nahradni sadu funkcnich "valecku" mam, ale pouze na pujceni, kdyby Miloshm byl nekde z ostravska..
-
- Kontaktovat uživatele:
no ja ho rozebral, opatrně to jde. Je to pohaněný elektromagnetem a ten reguluje spouštění zátky. U tý zátky je tesnění a to časem odejde. Zave to tenkrát opravoval, že na tyčku v elektromagnetu dal jiný tesnění někde od instaleteramiloshm píše:Z Ostravska bohužel nejsu, takže vyzkoušení padá. Ještě bych se rád zeptal jestli se ten ventil dá demontovat a opravit. Než vydám přes 4 tisíce za novej, tak bych to chtěl aspoň zkusit opravit.

ahoj mě to dělalo naprosto to samé už sem byl stoho naprosto zufalí měl sme nové kohouty a dělalo to stále a měl sem to i v autecu a taky nic. jediný co mě řekli at používám klimu no na houby. já mám tu auto klimatizacimiloshm píše:Díky za rady. Zkusím to demontovat a pokud se to nepodaří opravit, tak si holt budu muset koupit novej.
vyřešil sme to tak že se mě dostal do ruky jiný ovládací panel vyměnil sem ho a už to funguje jak má a už to netopí. tak třeba zkus todel ale být to tím nemusí nevím u mě to pomohlo na 100%