no, mrknete na bestmotoring kde srovnavaj jagra s novou m5 a cls 55 amg. na sprintech mu mercek naklada jak chce, u bava ta prevodovka radi nejak prapodivne az si z toho delaj legraci. ale na silnici je to kotel, to sem cumel jak puk...
Mad Max píše:Podle mě je to jedno automat/manuál. At si každý vybere co mu líp vyhovuje. !
mám stejný názor
V poslední době jezdím se všemi třemi typy..manuál/automat obyč./steptronic..... osobně preferuji manuál, ale steptroniku bych se nebránil..... obyč bych už nebral.
je to individuální a budeš muset se rohodnout sám
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
tak soráč, že som tu rozvíril debatu troška mimo. jasne že sa to nedá porovnáva? automat tam a tu. ale osobne si myslím, že akýkoľvek prvok, čo zjednoduší ovládanie čohokoľvek, by mal by? štandart. a poruchovos? - aký pán, taký krám. ja som videl tupcov, čo rozbili a zadreli manuál...
A inak, vozil som sa so SMARTom, a pre mňa to radenie bolo nepríjemné. Na 535 (1999) a 530 (2002) to nemalo chybu, ale na tom smartovy (2001) som to nemohol počúva?, ten spôsob radenia.
ja se ho docela bojim A je uz tam moc elektroniky a kdyz ma car vic jak 150tis km tak uz to nebude moc zpolehlivy a bude docela draha oprava tak si asi koupim manual lip se stim jezdi min to zere a lip to jede A je jenom na pohodu nic vic
Perla (OT) - měl jsem tu čest řídit přenosový vůz ČT, značka Likino, podvozek ZIL, s automatem. Jednou nám odmítl couvat. Už jsme byli zoufalí, protože jsme již byli opřeni o zeď (vážilo to 18 tun) a pořád to chtělo jet dopředu. Pak jsme na to přišli - prostě to hodně papalo olej, a když hladina klesla pod minimum, tak to neřadilo Ale to asi nebude to stejné
mengi píše:Perla (OT) - měl jsem tu čest řídit přenosový vůz ČT, značka Likino, podvozek ZIL, s automatem. Jednou nám odmítl couvat. Už jsme byli zoufalí, protože jsme již byli opřeni o zeď (vážilo to 18 tun) a pořád to chtělo jet dopředu. Pak jsme na to přišli - prostě to hodně papalo olej, a když hladina klesla pod minimum, tak to neřadilo Ale to asi nebude to stejné
18 tun je hodně? Možná jak na co. Pokud to vozidlo bylo stavěno na tuto tonáž, tak by neměl být problém. Zcela jistě je srovnatelná převodovka z vozidla Likino s podvozkem Zil s BMW. To bude ono. Automat je na pohodu. Manuál může někoho otravovat. Mě otravuje "nudí" automat. I když máš manuál, musíš vypnout všechnu elektroniku (když si chceš zablbnout), jinak se ani s manuálem nechytáš.
Mám manuál. Pokud mi nezůstane řadička v ruce, jsem v poho..
Bulda píše:ja se ho docela bojim A je uz tam moc elektroniky a kdyz ma car vic jak 150tis km tak uz to nebude moc zpolehlivy a bude docela draha oprava tak si asi koupim manual lip se stim jezdi min to zere a lip to jede A je jenom na pohodu nic vic
Moje zkušenost: 528 Steptronic, kupoval jsem se 153tis. na tachometru (kdoví kolik ve skutečnosti) - momentálně mám 240tis. a jezdím z 99% na režim automatu a neměl jsem s tím jedinej problém a nepozoruju, že by za těch skoro 90 tis. km něco měnilo k horšímu. A ke spotřebě - v TP je průměrná spotřeba psaná 11l/100l. Dlouhodobou za celý rok 2005 mám 10,3l/km a když jedu dálnici Jihlava-Praha a zpět tak se vejdu do 9,5l/100km (při rychlosti 140-150). A ta pohoda je k nezaplacení - zejména při popojíždění po Praze.