Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Alarm v autě

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Mad Max
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Mad Max »

Podle tohoto popisu by měla dioda LED na horní ploše přístrojové desky svítit po zamčení auta. Mě ale bliká!!!
Dálkovým auto zamknu, dioda bliká. Při pokusu otevřít auto klasicky klíčem, ihned začne houkat a blikají blikače.

Alarm funguje.

Proč mi tedy ta dioda po uzamknutí bliká, když by měla trvale svítit?
Přílohy
strana 057x.jpg
strana 057x.jpg (60.75 KiB) Zobrazeno 1182 x
Zave
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zave »

No ja jeste nevidel ze by nekde jen svitila... :roll:
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mkalous »

nevím, co je špatně, ale mě také bliká. A mám pocit, že jsem jí viděl na jakýmkoliv autě vždy blikat.... Dokonce mám pocit, že v novějších autech (mega :lol: dioda na spodku vnitřního zrcátka) taky bliká... Jestli to v tom návodu není jen blbě napsané....
Bliká to ještě někomu, abych se necejtil blbě, že mi v autě něco zase nefunguje :lol: 8O :lol:
Zave
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zave »

Ja mam v aute nejakej jablotron a blika mi... jo ta megadioda na spodu toho zrcatka je jen cervena krytka a v tom 3mm dioda... :wink:
martinn
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od martinn »

original alarm - ledka ma svietit, resp. kratko po zamknuti a aktivovani chvilu blika a potom ostane svietit. ostane blikat, ked niektory zo snimacov hlasi aktivitu - napr. nedovrete okna. Blikanie (ked predtym ostala svietit) je tiez znamka, ze bol aktivovany alarm.
mkalous
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od mkalous »

Zave_M50 píše:Ja mam v aute nejakej jablotron a blika mi... jo ta megadioda na spodu toho zrcatka je jen cervena krytka a v tom 3mm dioda... :wink:

S tou megadiodou, to jsme vedel, jen me to takhle v noci napadlo proste tak pojmenovat.... :lol: :lol: Psat to dlouhe vysvetleni, co jsi psal ty, tak mi upadnou ruce :lol: :lol: Ale na druhou starnu, vime o cem mluvime a tem "pomalejsim" jsi to dokonale vysvetlil, takze i oni vedi, o cem je řeč.....
ali-c
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od ali-c »

Tak to nevim. Mě taky bliká! Myslel jsem že to tak má být.
Fugo

#8 Příspěvek od Fugo »

u e32 jak píše martinn
martinmasat

#9 Příspěvek od martinmasat »

Mě v e32 chvíly svítila jako čas s prodlevou a asi za minutu začla blikat.
Zave
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Zave »

No ja kdyz to zamknu tak zasviti asi 3sekundy a pak zacne blikat...
toretto

#11 Příspěvek od toretto »

sorry, ze se vracim k tak staremu tematu.. ale jak to teda je?

..me taky blika - nejdriv rychle a pak zpomali (nebo obracne? :roll: )
:arrow: a hlavne mi nefunguje postup aktivace alarmu popsany v manuale - pri zavreni dalkou stisknout tl.1 a hned tl.2..
me to zavre a hned otevre dvere :lol:
:arrow: jak zjistim co mam za alarm? naklonovy cidlo, otresovy a pod..?

dik
voko21
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od voko21 »

martinn píše:original alarm - ledka ma svietit, resp. kratko po zamknuti a aktivovani chvilu blika a potom ostane svietit. ostane blikat, ked niektory zo snimacov hlasi aktivitu - napr. nedovrete okna. Blikanie (ked predtym ostala svietit) je tiez znamka, ze bol aktivovany alarm.

Přesně tak to mam na E34, taky po zamčení ca 3 s bliká a pak zůstane svítit. Tak to má podle mě být jinak bude asi špatnej jeden ze snímačů.
toretto

#13 Příspěvek od toretto »

voko21 píše:Přesně tak to mam na E34, taky po zamčení ca 3 s bliká a pak zůstane svítit. Tak to má podle mě být jinak bude asi špatnej jeden ze snímačů.

V tom pripade mam asi v haji nejaky cidlo.. kde vsude jsou? okna mam 100% zavreny :lol:

..me to funguje takto:
:arrow: po stisknuti tl.1 na dalkaci se auto zavre + blikne vsech sest blinkru + zacne blikat dioda na palubce (cca 1blik/1,5s)
:arrow: pokud do 15s zmacknu tl.2 (dle manualu se ma timto aktivovat alarm), tak se to zas otevre :cry:
:arrow: pokud po zavreni auta zmacknu jeste jednou tl.1, tak se dioda na cca 3s rozsviti, a pak to zase zacne blikat..
:arrow: nekdy se stane, ze ta dioda, blika s vyssi frekvenci (cca 1blik/1s), ale nevim v jake zavislosti :roll:

..jak zjistim jaky tam mam vsechny cidla - jakou verzi alarmu mam???

tak a ted babo rad!!!
Mad Max
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Mad Max »

toretto píše:
voko21 píše:Přesně tak to mam na E34, taky po zamčení ca 3 s bliká a pak zůstane svítit. Tak to má podle mě být jinak bude asi špatnej jeden ze snímačů.

V tom pripade mam asi v haji nejaky cidlo.. kde vsude jsou? okna mam 100% zavreny :lol:

..me to funguje takto:
:arrow: po stisknuti tl.1 na dalkaci se auto zavre + blikne vsech sest blinkru + zacne blikat dioda na palubce (cca 1blik/1,5s)
:arrow: pokud do 15s zmacknu tl.2 (dle manualu se ma timto aktivovat alarm), tak se to zas otevre :cry:
:arrow: pokud po zavreni auta zmacknu jeste jednou tl.1, tak se dioda na cca 3s rozsviti, a pak to zase zacne blikat..
:arrow: nekdy se stane, ze ta dioda, blika s vyssi frekvenci (cca 1blik/1s), ale nevim v jake zavislosti :roll:

tak a ted babo rad!!!

Jsem s toho daněk.
voko21
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od voko21 »

Mad Max píše:
toretto píše:

..me to funguje takto:

tak a ted babo rad!!!

Jsem s toho daněk.

Asi to chce Darmona! Řekne: "kup si příručku od Bentleye ty Lamo" .heh
toretto

#16 Příspěvek od toretto »

Mad Max píše:
toretto píše:Jsem s toho daněk.

:lol: jsme dva :wink:

voko21 píše:Asi to chce Darmona! Řekne: "kup si příručku od Bentleye ty Lamo" .heh

mozna kdyby neco konkretnejsiho :roll:
toretto

#17 Příspěvek od toretto »

tak jsem dneska zase zkoumal a prisel jsem na toto..
pri zamceni dalkacem blika (cca 1/s); kdyz je nejake cidlo sepnute (logicky spis rozepnute - oteverene okno, kapota a pod.), tak blika rychleji (cca 2/s)..
stale ale nevim co se deje, kdyz po aktivaci zmacknu uzavirani jeste jednou - dioda na palubce se rozsviti na 3s a pak zase blika (tohle lze opakovat 4x po sobe) - v manualu pisou neco o aktivaci/deaktivaci cidla sklonu, ale cely to funguje nejak jinak, tak nevim :roll:
...tak co vy na to? a nerikejte, ze to nevite, ze vam je jedno jak vase auto funguje.. :?

v souvislosti s timto jsem narazil na problem.. nahradnim klicem nenastartuju auto - je/vypada stejne (dalka z nej funguje), jde i rucne otevrit dvere a zapalovani prepnout do polohy 2, ale kdyz chci startovat, tak NIC :(
ostatnima klicema to jde bez problemu.. napada nekoho neco?
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Ma nekdo z vas e34 s original alarmem a jednoduchym klicem bez dalkoveho ovladani?

Mam tam totiz v te velke mrizce klasickou alarmovou diodu, minuly majitel rikal ze tam je alarm, ale jeste se me ho nepovedlo sprovoznit :?

Konkretne to je rv 1989
toretto

#19 Příspěvek od toretto »

toretto píše:tak jsem dneska zase zkoumal a prisel jsem na toto..
pri zamceni dalkacem blika (cca 1/s); kdyz je nejake cidlo sepnute (logicky spis rozepnute - oteverene okno, kapota a pod.), tak blika rychleji (cca 2/s)..
stale ale nevim co se deje, kdyz po aktivaci zmacknu uzavirani jeste jednou - dioda na palubce se rozsviti na 3s a pak zase blika (tohle lze opakovat 4x po sobe) - v manualu pisou neco o aktivaci/deaktivaci cidla sklonu, ale cely to funguje nejak jinak, tak nevim :roll:
...tak co vy na to? a nerikejte, ze to nevite, ze vam je jedno jak vase auto funguje.. :?

tak co? nikdo nevite jak vam funguje v aute alarm? ..to mi nerikejte :?
BMWM5

#20 Příspěvek od BMWM5 »

toretto píše:
toretto píše:tak jsem dneska zase zkoumal a prisel jsem na toto..

tak co? nikdo nevite jak vam funguje v aute alarm? ..to mi nerikejte :?

Zeptej se Maxiczecha. Ten mám pocit dělá v elektrice. Bohužel ho tady každej zatopí přiblblejma kecama. Možná by bodnul manuál, co? :idea:
Odpovědět