Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Mlžim se zevnitř
-
Potřeboval bych poradit. Mam na svojí E34 525i dvě závady, který spolu asi souvisejí. Nevim, co mohlo odejít, ale prakticky mi přestal fungovat větrák a běží mi jenom na maximální 4 stupeň, takže buď fouká jako blázen, nebo nic. A navíc se mi začaly silně zamlžovat skla zevnitř, a to nemusí bejt venku žádná zima a já nemusim bejt zmoklej. Prostě se to chová, jako kdyby byla zapnutá vnitřní cirkulace vzduchu. Ale tu když zapínam a vypínam, tak slyšim ten slabej charakteristickej zvuk, takže bych řekl, že to zaseknutý neni. Nemohlo se mi třeba něco ucpat? Fakt vůbec netušim.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ten větrák jsem měl taky stejně.
Jsou to předřadné odpory topení.
Jsou z boku topení jako od spolujezdce, vedou tam ctyri draty a je to upevnený na dvouch šroubech.
Musí ven kastlík, pak polstrovaní z boku stredu přístrojovky a je to jako uplně vzadu na tom topení.
Kurna udelal bych ti sken, ale mozno az pondeli.
Mě to stačilo pročistit (byl tam bordel) a trošku jsem očistil i kontakty.
Jinak na vrakači pry kolem 200,- Kc
Pozor je jich více drůhů dle značky topení.
Myslím, že tím odstraníš i to mlžení, protože větrák by se měl vždy trochu točit.
Proti mlžení mám i prevenci - něco od SONAXU a pomůže to
Jsou to předřadné odpory topení.
Jsou z boku topení jako od spolujezdce, vedou tam ctyri draty a je to upevnený na dvouch šroubech.
Musí ven kastlík, pak polstrovaní z boku stredu přístrojovky a je to jako uplně vzadu na tom topení.
Kurna udelal bych ti sken, ale mozno az pondeli.
Mě to stačilo pročistit (byl tam bordel) a trošku jsem očistil i kontakty.
Jinak na vrakači pry kolem 200,- Kc
Pozor je jich více drůhů dle značky topení.
Myslím, že tím odstraníš i to mlžení, protože větrák by se měl vždy trochu točit.
Proti mlžení mám i prevenci - něco od SONAXU a pomůže to
-
No myslim, že by to mohlo bejt obojí, protože toho listí a bordelu z těch debilních stromů mi u nás v ulici na to padá celkem dost. Ale ten větrák se kromě tý čtyřky asi fakt vůbec netočí, protože dřív při zapnutým topení a větráku na nule šlo dovnitř dycky nějaký to teplo, a teď, když se netočí tak z toho nejde nic. Jo a ten sken by se mohl hodit, díky.
-
-
- Kontaktovat uživatele:
afterburner píše:Potřeboval bych poradit. Mam na svojí E34 525i dvě závady, který spolu asi souvisejí. Nevim, co mohlo odejít, ale prakticky mi přestal fungovat větrák a běží mi jenom na maximální 4 stupeň, takže buď fouká jako blázen, nebo nic. A navíc se mi začaly silně zamlžovat skla zevnitř, a to nemusí bejt venku žádná zima a já nemusim bejt zmoklej. Prostě se to chová, jako kdyby byla zapnutá vnitřní cirkulace vzduchu. Ale tu když zapínam a vypínam, tak slyšim ten slabej charakteristickej zvuk, takže bych řekl, že to zaseknutý neni. Nemohlo se mi třeba něco ucpat? Fakt vůbec netušim.
podle mě je to pylovej filtr.taky se mi to mlžilo pak sem dal novej filtr a od mlžení je klid má se prý měnit každý rok:-( a stojí něco kolem 1000kč..a nerozebíral si ovládání topení???muže se tam ulomit takovej plastík co drží bovden a pak máš vlastně uzavřenej přívod vzduchu k větráku a nemuže to foukat....

a pozor jsou 3 druhy radiátorů
Diagnostika, Kódování, Elektrika, Retrofity, Díly 731465853