Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
přední náprava - tyčka stabilizátoru
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem koukal, že odchazí jedna manžeta na tyčce stabilizátoru.
Samotmá nejde vyměnit, takže celej díl.
Cislo dilu je 31 35 1 134 582
Budu muset pak delat geometrii ci ne??
A co koupit?
origo (1160) ci staci druhovýroba (500)
predpokladam ze musim vymenit obe strany.
A co koupit?
- Přílohy
-
- 1414735.jpg (9.86 KiB) Zobrazeno 1772 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Pivson píše:nějáký závažný změny jsem nepozoroval
jde spíš o to že ta manžeta praskla. Nebude to dlouho, je to málo a kontroluju to.
Určitě to po výměně bude lepší.
Ale jak říkám, žádný rany do řízení jsem nezaznamenal.
jdu se projet po kocicich hlavach.... predtim to na nich hodne vrnelo (udajne kvuli teto tycce) tak uvidim

Hele chlapy,
teď jsem to taky měnil na obou kolech ramena i stabilizátory a bylo to dobrý jenom den.
Z pravýho kola se při menších rychlostech nezávisle na hrbolech ozývají rány (dost velký) a nemůžu přijít na to kde to je.Při plným rejdu do prava to nedělá.Mám pocit zda to nemůže být nějak špatně přidělanej stabilizátor na tom kole - byl tam dávanej až když bylo všechno hotový a auto stálo na zemi.Jo a od tý doby se taky chvěje volant kol 90km/h.Soudím , je teda taky potřeba udělat geometrii?
Dík za odpovědi!
teď jsem to taky měnil na obou kolech ramena i stabilizátory a bylo to dobrý jenom den.
Z pravýho kola se při menších rychlostech nezávisle na hrbolech ozývají rány (dost velký) a nemůžu přijít na to kde to je.Při plným rejdu do prava to nedělá.Mám pocit zda to nemůže být nějak špatně přidělanej stabilizátor na tom kole - byl tam dávanej až když bylo všechno hotový a auto stálo na zemi.Jo a od tý doby se taky chvěje volant kol 90km/h.Soudím , je teda taky potřeba udělat geometrii?
Dík za odpovědi!

Pivson píše:Tak jsem koukal, že odchazí jedna manžeta na tyčce stabilizátoru.
A co koupit?
Já jsem měnil v loňském roce, druhovýroba (680,- Auto RS) bez geometrie a do dnešního dne v poho.
ja som mal ten isty problem ale minuly tyzden som to nechal vymenit v autorizovanem servise
..diely som si objednal sam - nie original. Menil som vsetky capy, tycku stabilizatora aj stredovu tyc riadenia aj tlmice. Teraz to chodi perfektne. Cela vymena aj robotou a geometriou vysla asi 15 000 Sk. Takze pohoda a teraz mam uz klud. V znackovem servise presne vedeli co treba menit. Ked som to mal na preskusanie akoze u "odbornika" na BMW tak ten spekuloval ako chora vrana a nevedel presne co vymenit. Neosvedcilo sa mi menit len jeden diel alebo len jednu stranu, lebo postupne sa vzdy ten novy diel nejako posere ked je iny diel "mierne opotrebovany" 

-
- Kontaktovat uživatele:
Taky se přidám se svým případem. Koupil jsme auto, a ud přední nápravy mi šli docela slušné rány. Takže jsem vyměnil komplet tlumiče a tyhlety tyčky, jelikož byly na šrot.... Kupoval jsme je v druhovýrobě a nemohu si na ně stěžovat a geometrii jsem nedělal. Jenže rány se pouze zmenšili, ale nepřestali úplně. Zjistil jsem, že mám v háji ještě čep na pravém předním, takže výměna celého ramne + geometrie a ted je to opět klidnější, ale přeci jen se někdy něco ozve. Projedu díru, a ono je ticho, a projedu jednu a tu samou diru ve stejne rychlosti, ve stejnym smeru a ne stejnym osazeni za půl hodiny, a nic. Mám podezření, jestli to není něco z řízení. Nějaká převodka, či tak něco.....
Ale abych se vrátil k základu-ty tyčky jsme měnil obě dvě, dostali slušnýho "čouda" a držej stále stejně dobře......
Ale abych se vrátil k základu-ty tyčky jsme měnil obě dvě, dostali slušnýho "čouda" a držej stále stejně dobře......
-
- Kontaktovat uživatele:
psena píše:To vis ze to vymenit jde, aspon na E34 ano.Ale jako nahradni dil je asi nekoupis, musis na vrakacu, proste se to nevyplati, radsi dat 800,-.....
Tak jsem to zatím nezkoumal

Ale jako nahr díl ji opravdu nedodavaj. Leda se zkusím podívat ne starší modely E28 ci E30.
Nebo bast z jinyho auta.
ALe ja dam novy cely, ono to tomu jedine prospěje