Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Spojkovej pedal dela mrtvyho..
1Pavel píše:A jak to tedy jede teď? Za normálního provozu? Rozjezdy v pohodě?
Teď jsem přijel z města, tak když se rozjedu, mám spojku už skoro u horní úvratě, tak to pocukává, spojku pouštím pomalu, tak to dělá na kvalty 1,2,3 myslim. Zkoušel jsem teda asi v 80 km/h jet na 5ku na 2000rpm, sešlápnul jsem spojku, vytočil do 6000rpm, rychle ji pustil a spadlo to na 2500, ale nepravidelně, byl to takovej zhup u 4000, jako by se chytla, ale pak to kleslo ještě na těch 2500, zkoušel jsem to několikrát.
1Pavel píše:A jak to tedy jede teď? Za normálního provozu? Rozjezdy v pohodě?
Teď jsem přijel z města, tak když se rozjedu, mám spojku už skoro u horní úvratě, tak to pocukává, spojku pouštím pomalu, tak to dělá na kvalty 1,2,3 myslim. Jinak to jede normálně, ale smrdí to z kapoty po spáleným oleji, když zastavím a nadechnu se zvenku, ten typickej smrad spjky.
Zkoušel jsem teda asi v 80 km/h jet na 5ku na 2000rpm, sešlápnul jsem spojku, vytočil do 6000rpm, rychle ji pustil a spadlo to na 2500, ale nepravidelně, byl to takovej zhup u 4000, jako by se chytla, ale pak to kleslo ještě na těch 2500, zkoušel jsem to několikrát.
Podívej se ze spoda na komoru spojky, jestli tam neteče olej. Je možné, že prdnul simering a prolíná tam trochu oleje a spojka klouže. I když to by nemělo mít vliv na zdvih pedálu. To bych přisuzoval zničenýmu přítlačáku nebo vysypanému axiálnímu ložisku /to by taky pískalo/. V každém případě to vypadá na výměnu. Ale pokud máš rampu, tak to se dá za odpoledne zvládnout.
-
Jawak
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Spojku jsem teda ještě nevyměňoval... ale někdy se to musím naučit
Nevíte někdo, jestli pasuje spojka z 325tds na 320i ?
Čuměl jsem do ETK a zda se mi to být stejný. Akorát jsem se díval u mé 320i rv. 07/1992, tak přesně od toho měsíce tam je u auta s klimatizací jiná ta placka s lamelama normální: je to číslo 21211223636
nebo "Zweimassenschwungrad"- to rozumím jako dvojité závaží, nebo co.. číslo 21211223678
Co všechno musím vyměnit? Asi co je pr..eli, to ale nevim, tak asi všechno, ach jo..

Nevíte někdo, jestli pasuje spojka z 325tds na 320i ?
Čuměl jsem do ETK a zda se mi to být stejný. Akorát jsem se díval u mé 320i rv. 07/1992, tak přesně od toho měsíce tam je u auta s klimatizací jiná ta placka s lamelama normální: je to číslo 21211223636
nebo "Zweimassenschwungrad"- to rozumím jako dvojité závaží, nebo co.. číslo 21211223678
Co všechno musím vyměnit? Asi co je pr..eli, to ale nevim, tak asi všechno, ach jo..

To není žádná složitost. Máš rampu nebo zvedáK Pokud ano, tak sundáš kardan, zajistíš motor, povolíš šrouby okolo příruby, sundáš vše z převodovky/spojkový válec a tak/. Převodovka není tak těžká. Ve dvou jí sundáš v pohodě, ale vyndaval jsem jí i sám
Musíš mít připravený trn na vystředění lamely. Vyměň ložisko v setrváku, namontuj tam přítlačák, šup s převodovkou zpátky a můžeš drandit. Jestli nebudeš vyměnovat přítlačák, tak si poznamenej jeho polohu a dej ho tam stejně. To samé platí u kardanu. Zdar při práci. Btw, jde to dělat i na chodníku, ale je to vopruz. Již nikdy.
Kdyby něco, tak napiš a dáme to dohromady.

Kdyby něco, tak napiš a dáme to dohromady.