Originál zaslal gejza [B]s mechanickym čerpadlem to bude zase spolehlivej diesel,když tady čtu ty poruchy tak mně běhá mráz po zádech.Jak to bude s poklesem výkonu?
...no spolehlivejsi to bude...prece jen, mechanika je mechanika...ale predelavat to? Na to bych se vysral...jo a prestat tlakovat muze stejne dobre mechanicky jak el. cerpadlo - to je o te spodni casti, ktera se casem 400k km opotrebi - no a ten elektronickej vrsek nestoji na vrakale moc cca 6k a jezdi se dal.
Jo, PS: kdyby nekdo chtel dobrej elektronickej vrsek cerpadla na 2.5TDS motor, tak se mi jeden vali v garazi ...prodam za 3.5k
Ja jsem přehazoval pumpu za mechanickou, protože mam někde kra?ase a DDE a původní čerpadlo dělalo kraviny. Ani u BMW mi to nenašli, tak nic jiného nezbylo. Mechanické se napojí také na vodu, aby při studeném motoru trochu čerpadlo zvedlo otáčky. Pokles na výkonu trochu je.. Jde hlavně o to, jak se čerpadlo nastaví (Poměr výkon/spotřeba). Výhoda je spolehlivost a můžeš dělat pokusy s různým nastavením. Dokonce se mi povedlo dosáhnout výkonu vyššího, ale už to začínalo kouřit. Spotřeba je při inteligentním nastavení asi o litr víc. Dokázal jsem to ale i na 6,5l. Pro informaci je to 524td-91r.