Super. A mohl bys prosím Tě zjistit přesný ETK číslo toho z M3? Mě se to nedaří zjistit ani od M3, ani od M5 (e39), dole v tabulce ETK chybí řádka s tím dílem. e39 a e60 by měla mít stejné, jednu převodovku z e39 se spojkovým válečkem tu mám, je tam i ten ventil, tak to můžu zkusit vrtnout na soustruhu až bude chvilka
Vrtat se uplne nedoporucuje, aby tam pak nezustal nejakej bordel. Zeckhauseni to tusim delaji vodnim paprskem.
Jinak stary Mka ty ventily nemely, to az novejsi. A i kdyz ty ventily vypadaji napric modelama podobne, tak se lisi zavitama, aby nesly zamenovat, tze s tim opatrne.
Pokud jde o E9x, tak na ventilu závity nejsou. Původně jsem si chtěl objednat modifikovaný ventil ale z e90post jsem zjistil, že M3 (E90,92,93) má identický ventil ale průchodný. Mám ho na autě víc jak 2 roky a funguje výborně.
janbrasna píše:Ja mam CDV upraveny od Zeckhausen Racing.
Vrtat se uplne nedoporucuje, aby tam pak nezustal nejakej bordel. Zeckhauseni to tusim delaji vodnim paprskem.
Jinak stary Mka ty ventily nemely, to az novejsi. A i kdyz ty ventily vypadaji napric modelama podobne, tak se lisi zavitama, aby nesly zamenovat, tze s tim opatrne.
vodní paprsek, nebude z toho bordel? to je to nejvetsi svinstvo, zbytky materialu (a pripadne abraziva (korundu) se naserou uplne vsude, zlaty vrtani) vim o cem mluvim, tu technologii znam jak svy boty.
Tak už jsem ten malý ventilek taky vyhodil. Udělal jsem menší foto, kdyby to někoho zajímalo
Jak je patrné z popisu, nedával jsem žádných 90 doláčů za upravený ventil, ale propojil váleček napřímo po menší úpravě trubičky. IMO je to jednoduší.
Rozdíl je opravdu poznat, ten rozjezd je hned o 100% jistější. Kop spojky je mnohem živelnější. Vůbec veškerá práce se spojkou je o dost příjemnější a čitelnější. Určitě doporučuji všem.
Proč to tam dávaj? No proč asi . Přece aby pohonné ústrojí nedostávalo takové rázy od motoru . Jinak vyndání navíc i prodlouží životnost spojky tím, že se omezí prokluzování a tím i tepelné namáhání.