Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Svetla-HID xenonova sada

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
m4zzy
Klubové ID: 3096

#1 Příspěvek od m4zzy »

Zdraviim. Mam e36 a jsou na ni dane xenony. Resp. Ta HID prestavbova xenonova sada. Vi nekdo, jestli se daji jednoduse predelat zpet na halogeny? Diky
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Pokud ten, co to tam dával, neupravoval kabeláž, tak vyměníš výbojku za žárovku a je to. Jediný problém může být snad díra pro protažení kabeláže k trafu někde ve světlometu, typicky krytka světla vzadu.
m4zzy

#3 Příspěvek od m4zzy »

Jsou tam tyhle vybojky, ktere se zapoji do jakesi krabicky , asi menic napeti. Ty halogeny maji stejne kabely nebo uplne jine? Taky mi leve svetlo nesviti a vybojkou to neni:(
http://www.jb-tuning.cz/www-jb-tuning-c ... ny-zarovka
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Jdou tam dva dráty od napájení žárovky do trafa a dva dráty od trafa do výbojky. Jestli ti jedna strana nesvítí, mrkni jako první na pojistky. Potom prohoď trafa mezi stranama a vylučovací metodou zjistíš, co je špatně.
m4zzy

#5 Příspěvek od m4zzy »

Tak jestli to dobře chápu : kdyby se tam dala ta HID sada a nic jiného by se neřešilo (tím myslím jinou elektriku) tak pokud bych tam dal halogeny, mělo by to svítit? Elektřině moc nerozumím :D
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

V podstatě ano. Pokud někdo neuštípal konektory a nepředělal to, ale to lidi většinou nedělali.
m4zzy

#7 Příspěvek od m4zzy »

Dobře. Díky moc za rady :)
m4zzy

#8 Příspěvek od m4zzy »

no tak ty kabely od původních halogenů sem nenašel. Ale mrkl sem na pojistky a byla prasklá pojistka pro pravé obrysové světla. tu sem vymělil a AE kroužky a zadní světla svítila na obou stranách. Brzdovky nesvítily ale to byly špatné kontakty mezi žárovkou a tím plechem ve světle. všecho fungovalea, le pak mi začala praskat ta samá pojistka, kterou jsem předtím vyměnil. vypráskal jsem 3 a mám poslední, kterou už tam dávat nechci a nevím v čem je problém, když to předtím svítilo. Začlo to potom, když jsem čistil ty kontakty na žárovce a trochu je ohnul aby lépe dosedaly. :(
Odpovědět