Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nezávislé topení

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#41 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Honnzas píše:... ani nevim jak to vyzkouset.

Počkat až klesnou teploty k nule nebo zajet do boxu do mrazíren a nechat tam auto přes noc.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
maha007

#42 Příspěvek od maha007 »

Honnzas píše:
Vlasta píše:Hledal jsi zřejmě špatně, už se to tady řešilo několikrát, není to plnohodnotný nezávislý topení, ale jen příhřev motoru.

Aha fakt jsem to nenasel nenapadlo me ze by to mohlo byt ono a ani nevim jak to vyzkouset.

ja jsem taky majitelem jen s příhřevem a po dotazu na technika z vebasta mi zdělil že stačí nechat přeprogramovat topení a pak by mělo jít nastavit časovač na rádiu takže zbejvá zajet od servisu a ověřit zda jeto pravda 8)
landys
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od landys »

Toto vše už se tu psalo, nejen o doprogramování, ale i dálkovém ovládání originálním, ovládací klávesnici i o ovládání Magicarem!
ThomasE318

#44 Příspěvek od ThomasE318 »

Zdravím všechny!
Když tu tak čtu ty vaše příspěvky tak bych měl také jednu otázku ...?!
Mám 320D a mám tam přídavné topení ale není to nezávislé topení. Je to taková malá krabička podobná baterce na pravé straně pod kapotou. Chtěl jsem se jen zeptat jaký plní účel??? Jestli je to jen aby se rychlejc ohřál motor bo co vlastně??

Dík! :wink:
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Honnzas »

ThomasE318 píše:Zdravím všechny!
Když tu tak čtu ty vaše příspěvky tak bych měl také jednu otázku ...?!
Mám 320D a mám tam přídavné topení ale není to nezávislé topení. Je to taková malá krabička podobná baterce na pravé straně pod kapotou. Chtěl jsem se jen zeptat jaký plní účel??? Jestli je to jen aby se rychlejc ohřál motor bo co vlastně??

Dík! :wink:

Jo presne tak je to prihrev.
jerry

#46 Příspěvek od jerry »

Cau,mam dotaz,i kdyz odpoved asi znam... :)
Nezavisly topeni mi vzdyky fungovalo bez problemu,ale ted jsem tyden na horach a po peti dnech,co auto bez hnuti stalo pod snehem se nezavisly topeni po zapnuti dalkou rozbehlo jen na chvilku,pak hned zhaslo a takhle to udelalo trikrat a pak se vyplo.Zkusil jsem ho zapnout i rovnou na idrive a to samy.Bezelo vzdy tak cca minutu,trikrat to zkusilo a konec. Pak jsem jeden den najel asi cca 40 km a druhy den rano fungovalo bez problemu do uplneho vytopeni. Dnes rano,pote,co auto zase stalo vice nez den bez hnuti to same. Rozbehlo se,zhaslo a takhle trikrat a dost. Takze bych rekl,ze je to slabou baterkou,i kdyz startuje v pohode. Ale zarazi me,ze se zapne a vypne a to vicekrat. Nejak bych predpokladal,ze kdyz bude slaba baterka,ze to bude stejny jako kdyz je v nadrzi malo benzinu,tzn. ze se nezapne vubec.Co myslite?
Miguel

#47 Příspěvek od Miguel »

Funguje to tak, ře nejdřív dojde k aktivaci žhavící svíčky a spalovacího ventilátoru. Po 30 sekundách se aktivuje dávkové palivové čerpadlo a spalovací ventilátor se pozastaví na 3 sekundy. Následně během 57 sekund se spalovací ventilátor rozeběhne na plný výkon a pak si to ještě zjišťuje požadovaný tlak paliva a asi za další minutu teprve začíná fáze vytápění.

Webasto je dost citlivé na šťávu z baterky, takže klidně to mohlo být tak, že jakmile startoval ventilátor na plný koule tak měl málo štávi a automaticky vypnul.

Jak to přesně bylo zjistí diagnostika.
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Slavisimo »

Tak se k vam pridam :-D mam taky webasto ale rekl bych ze nefunguje...Bud sem debil a nebo fakt nejde. V interieru mam mini krabicku s displayem a myslim ze 5 tlacitek.. je tam tlacitko se symbolem horeni, to kdyz zmacknu tak se ten display rozsviti a ukaze se na nem symbol toho horeni ale nejak se nic nedeje..Nevim jesli je to predehrev nebo to ma topit nebo co to ma delat :-D Pod kapotou mam ten motorek i s vyfukem a vedou k nemu trubky. Ceho sem si vsiml tak tak ze u tech kabelu sou nejaky vytrhany draty, tak se na to musim jeste podivat. Zajima me jak by to melo pracovat, jo a je to na 323ti E36.

Dokonce sem nasel foto i na netu :-)
Obrázek
bergos Člen Klubu
Člen Klubu

#49 Příspěvek od bergos Člen Klubu »

mám úplně stejnou krabičku. po zmáčknutí plamene se rozjede př.topení (plný výkon zhruba do 1min.), je slyšet hučení jako z plynového kotle. Já mám topení vlevo před předním kolem za nárazníkem. e46 320i
Ostatní tlečítka jsou na naprogramování spoštění topení podle času.
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
8-)
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Slavisimo »

Tak to bych to mel poladit, me tam nic nehuci ani po 10minutach co sem vydrzel cekat :-D

Dekuju :wink:
jerry

#51 Příspěvek od jerry »

Miguel píše:Funguje to tak, ře nejdřív dojde k aktivaci žhavící svíčky a spalovacího ventilátoru. Po 30 sekundách se aktivuje dávkové palivové čerpadlo a spalovací ventilátor se pozastaví na 3 sekundy. Následně během 57 sekund se spalovací ventilátor rozeběhne na plný výkon a pak si to ještě zjišťuje požadovaný tlak paliva a asi za další minutu teprve začíná fáze vytápění.

Webasto je dost citlivé na šťávu z baterky, takže klidně to mohlo být tak, že jakmile startoval ventilátor na plný koule tak měl málo štávi a automaticky vypnul.

Jak to přesně bylo zjistí diagnostika.

Tak to asi bude tou baterkou,prece jenom je uz vic nez tri roky stara.
A ty mas tu diagnostiku nebo musim do toho zpi**nyho AutecoInveltu?
Miguel

#52 Příspěvek od Miguel »

Diagnostiku mam a záleží na tobě kam s tim pojedeš. Klidně to můžem pořešit.
jerry

#53 Příspěvek od jerry »

Miguel píše:Diagnostiku mam a záleží na tobě kam s tim pojedeš. Klidně to můžem pořešit.

Posli mi na tebe prosim te nejaky kontakt,ze bych se s tebou domluvil a zajel za tebou. Dik
Odpovědět