Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nezávislé topení

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Honnzas »

Ahoj.Proto ze jsem to nikde nenasel, tak se ptam. Asi blně :-(
Je nejake pravidllo, ze u diselovych motoru je vzdy nezávislé topení?
Jedine co jsem se docet ze je v levem podbehu :-)

Vim ze treba Rover 75ka s 2,0CDT(motor BMW tusim 2,0D) ho mel vyzdy a dost bazarniku to ani nevypsalo a dokonce ani nevedelo.

Tak mi jde o to jestli tam je normalne a jen o nem bazarnik nevi. U nekterych aut jsem videl normalni ovladani "externi" tak jak v kamionu :-)

Jak se tedy ovlada pokud tam je napsane a neni njikde nic videt. Ovladanim klinatizace?
Je to jen teplovzdusne topeni, nebo ohriva i vodu?
Dik za info.
BMWPower
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od BMWPower »

Pokud je to nafťák tak nezávislý topení mít nemusí.

Jinak co se týká toho ohřívání... Záleží na typu a výrobci NT a to platí i u ovládání.
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Honnzas »

Diky
landys
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od landys »

U 530D jsem viděl ovládání Webasto zvlášť i v menu TV, starší měly zase elektrické...
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Honnzas »

No ja prave videl ovladani jak zvlast, tak i prave v menu TV. Jak tak na to koukam tak se asi spis jedna o priplatkovou vybavu. Koukal jsem co stoji dostavba a je to docela mazec. Mluvim o novem topeni. Ted je otazka za kolik se da sehnat pouzite a co bystalo ho namontovat do auta.
Pokud by to byl vodnik s casovym predehrevem, tak je to luxus uplne nejluxsnejsi. Predstava ze rano prijdu do auta, nastartuji jiz teply motor a valim to se mi zamlouva. Podivam na nejaky stranky a hodim to sem. Pokud se o to jeste nekdo zjima at nemusi hledat.
landys
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od landys »

To by od tebe byla záslužná činnost ;-)
Teď si ještě představ, že bys měl alarm s dálkou, co umí sepnout i nějaký okruh - ráno by jsi se probudil, na pageru stisknul tlačítko, šel by jsi si vyčistit zuby a vypláchnout zrak a neš bys došel k autu, odtál by z něj sníh a mohl bys nastoupit rovnou bez zimní bundy :D
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Honnzas »

No jasne ten predehrev funguje tak ze si nastavis cas kdy ma topeni sepnout. Tak ze kdyz odjizdis v 8 tak to nastavis na 7:00 a za hodku si myslim ze parada. Co prave vim tak u toho Rovera 75 to bylo jak nastaveni casu zapnuti tak ovladani na klicich. Taky to jde mobilem, treba v kobinaci s GPS sledovanim od Jablotronu, kde uz stejne sim karta je a umi to i sepinat jine okruky.

Co jsem koukal na Ebay v nemecku da se tam topeni koupit docela rozume.
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Honnzas »

landys
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od landys »

Časově ano, to se dá různě nastavit, třeba v menu Obrázek, ale když člověk neví kdy vyjede, je na to optimální třeba autoalarm s dvoucestným pagerem, třebaMagicar . Magicar dokáže m.j. ukazovat teplotu uvnitř auta, stav akumulátoru a spínat 2 okruhy, takže se s ním dá v zimě zapnout až na vzdálenost 5km bufík a v létě spustit vetilaci, nebo vyklopit šíbr. Nemluvě o možnosti nastartování, což je zejména u automatu užitečné.
corle

#10 Příspěvek od corle »

tak,tak Magicar je na to super měl jsem v předchozím báwu M8000B a teď je už nový model. Přes pager se dá nastavit čas nastartování a tím i teplota v autě. Auto je stále zamčené a pod alarmem, když k autu přijdeš a otevřeš jej,motor se automaticky vypne.
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Honnzas »

To je dobry, ale pokud strtujes studenej motor v -20 C tak je to stejny. Myslim ze nejvetsi pohoda je topeni ktere ohriva vodu. Mel jsem ho v nakladaku.
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Honnzas »

Teplo pro kabinu i motor.
HYDRONIC, který je zamontován do chladícího vodního okruhu motoru vozidla a je zapnut spínacími hodinami, předává své teplo do výměníku topení vozidla a pomocí stávajícího topného systému se dostává jemně dávkovaný teplý vzduch do vnitřního prostoru vašeho auta. Zároveň se díky teplé vodě ohřívá i motor, a tak současně zabraňuje studeným startům.

[img]http://www.autoelektrocentrum.cz/pictures/cara.jpg[img]

[/img]http://www.autoelektrocentrum.cz/pictures/ovladani_osobni.jpg
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Honnzas »

Teplo pro kabinu i motor.
HYDRONIC, který je zamontován do chladícího vodního okruhu motoru vozidla a je zapnut spínacími hodinami, předává své teplo do výměníku topení vozidla a pomocí stávajícího topného systému se dostává jemně dávkovaný teplý vzduch do vnitřního prostoru vašeho auta. Zároveň se díky teplé vodě ohřívá i motor, a tak současně zabraňuje studeným startům.

Obrázek
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Honnzas »

Obrázek
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Honnzas »

Obrázek
libovka

#16 Příspěvek od libovka »

Já ho měl v 525ix a super.Sám jsem si ho domontoval.Ale bacha na to.Třeba u E39 nebo E53 se musí měnit i panel klima pokud ho chceš ovládat přes BC.
selkie
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od selkie »

ja ho mam a zatim jsem ho nepouzil, protoze parkuju v garazi, kde je momentalne nejakych 16 stupnu...jinak, kdyz stojim venku, tak se mi pousti automaticky...a to je prave to, na co bych se chtel zeptat...je mozny, ze se mi NT pousti automaticky behem stani, kdyz je auto zamceny a naprogramovanyho neni nic? zda se mi, ze mi mizi nafta :lol:
Honnzas
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Honnzas »

Pripadne mi to divne. Urcite to nemas nekde nastaveny, aby se poustelo?
libovka

#19 Příspěvek od libovka »

selkie píše:ja ho mam a zatim jsem ho nepouzil, protoze parkuju v garazi, kde je momentalne nejakych 16 stupnu...jinak, kdyz stojim venku, tak se mi pousti automaticky...a to je prave to, na co bych se chtel zeptat...je mozny, ze se mi NT pousti automaticky behem stani, kdyz je auto zamceny a naprogramovanyho neni nic? zda se mi, ze mi mizi nafta :lol:

pokud ho nemáš v BC naprogramovaný,tak je to divný,že se samo zapne.Ale už jsem to taky viděl,ale majitel to nechtěl řešit,tak jsem pouze vyndal pojistku.
selkie
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od selkie »

nastaceny to fakt nikde nemam...je mozny, ze to je jenom muj pocit...kdyz odjizdim z garaze, tak mam hnedka ze zacatku treba i o 50km nizsi dojezd...a raficka se taky pohne smerem k nule...nechapu to...je nejaka moznost, jak to zmerit? treba napojit pres noc nejakej merak nebo tak neco
Odpovědět