Honnzas píše:... ani nevim jak to vyzkouset.
Počkat až klesnou teploty k nule nebo zajet do boxu do mrazíren a nechat tam auto přes noc.
Honnzas píše:... ani nevim jak to vyzkouset.
Honnzas píše:Vlasta píše:Hledal jsi zřejmě špatně, už se to tady řešilo několikrát, není to plnohodnotný nezávislý topení, ale jen příhřev motoru.
Aha fakt jsem to nenasel nenapadlo me ze by to mohlo byt ono a ani nevim jak to vyzkouset.
ThomasE318 píše:Zdravím všechny!
Když tu tak čtu ty vaše příspěvky tak bych měl také jednu otázku ...?!
Mám 320D a mám tam přídavné topení ale není to nezávislé topení. Je to taková malá krabička podobná baterce na pravé straně pod kapotou. Chtěl jsem se jen zeptat jaký plní účel??? Jestli je to jen aby se rychlejc ohřál motor bo co vlastně??
Dík!
Miguel píše:Funguje to tak, ře nejdřív dojde k aktivaci žhavící svíčky a spalovacího ventilátoru. Po 30 sekundách se aktivuje dávkové palivové čerpadlo a spalovací ventilátor se pozastaví na 3 sekundy. Následně během 57 sekund se spalovací ventilátor rozeběhne na plný výkon a pak si to ještě zjišťuje požadovaný tlak paliva a asi za další minutu teprve začíná fáze vytápění.
Webasto je dost citlivé na šťávu z baterky, takže klidně to mohlo být tak, že jakmile startoval ventilátor na plný koule tak měl málo štávi a automaticky vypnul.
Jak to přesně bylo zjistí diagnostika.