Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Lambda sonda
-
- Kontaktovat uživatele:
ze bych mel taky KO lambdu? kdyz tak ctu jak vsichni jezdite za malo... tak duchodec styl jedu za cca 9(okreska 100-120), kdyz jedu svizneji (par cest do cca 10km, tzn studenej motor a sem tam trochu mesto) tak 11 .... 328 E36 coupe... (pri stejnym stylu jedu s 81kW tdi v oktavce cca za 7)
nebo je to normos spotreba? a historky ala do 160km do 8litru jsou nesmysl?
zjistim vadnou lambdu na diag carsoft?
nebo je to normos spotreba? a historky ala do 160km do 8litru jsou nesmysl?
zjistim vadnou lambdu na diag carsoft?
-
- Kontaktovat uživatele:
ted trosku nechapu... samo jsem to precetl cele... ale pises ze se to projevuje tim ze to prichciple jede - mam auto kratce, jede furt stejne, ale pokud sem to s vadnou lambdou uz koupil jak muzu vedet jak to ma jet kdyz je to "neprichciple" ? zere jako tank.. taky nepises co to znamena 50-150litru na sto mi to nezere, ale klidnou jizdou se pod 9 nedostanu a tady jsem cetl ze s 2,8 se da za 7apod... a to teda nedam ani nahodou.. takze me se to muze zdat jako ze to "zere jako tank"nicoczech píše:assasin prosim tě přečti si co jsem psal... a co jsem se několikrát dočetl... nechci to psát znova
jo a este k te dalkove spotrebe vs ze to leje moc pri akceleraci - z meho pohledu by to pri akcni jizde melo zrat stejne i s vadnou lambdou a prave na dalku by to melo zrat vic - jelikoz aspon co vim tak pri dalce to jede v closed loop rezimu kde to "micha" smes i podle lambdy, kdezto pri akceleraci to jede v open loop podle palivovejch map - lambdu to ignoruje - ale je fakt ze moje zkusenosti s motorama a jejich ECU jsou z motorek a tam jsou systemy vstrikovani vyrazne jednodussi...
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak že mě to jede přichcíple je kuli váze s největší pravděpodobností, ale lambda je jediný problém ještě s čidlem teploty chladící kapaliny, žere mě to tak 18 - 20 litrů na sto po městě a už mě na X Y fórech řekli že je to lambda váha čidlo laďák ale že laďák minimálně.... tak fakt už nevim jak to lépe napsat a koho se zeptat protože každej mě řekne to samé
- Killca
- Klubové ID: 1648
jestli ti 2,8 zere kolem 9-11 tak to je norma, lambda a dalsi by prisli na scenu kdyby to zralo 14-20 pri normalni nozeassassin_tl píše:ted trosku nechapu... samo jsem to precetl cele... ale pises ze se to projevuje tim ze to prichciple je
jinak pri jizde na hrane me osobne to nekdy zere i min, nez ve 160 na dalnici
jinak nejnizsi spotrebu dosahnes na dlouhe trase (okreska dalnice) pri rychlosti 80kmh u me e46, u e36 to bylo u isa zase az nekde ve 120kmh, to s 323 e46 davam 6,5litru, ale je to fakt na hlavu
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Klubové ID: 2167
zkus lambdu odpojit, kdyz to pojede lip bez ni tak je asi ko
pak se da zmerit jestli neni prerusenej vyhrivaci obvod(piny 3 a 4) a jestli tam de stava(z relatka)
signal na pinech 1 a 2 by mel pri volnobehu stridave litat mezi 0,2-0,8V (lepsi rucickovej merak)
mel by se zmenit kdyz otevres viko od oleje (chuda smes)
nebo treba caknout trochu benalu na filtr (bohata)
urcite neni od veci diagnostika a emise
nebo dve krasny novy lambdy :--)
pak se da zmerit jestli neni prerusenej vyhrivaci obvod(piny 3 a 4) a jestli tam de stava(z relatka)
signal na pinech 1 a 2 by mel pri volnobehu stridave litat mezi 0,2-0,8V (lepsi rucickovej merak)
-
- Kontaktovat uživatele:
Již sem to psal do téma spotřeba mnou založeného... Lambda před výměnou ručička aktuálí spotřeby lítala z leva doprava jak praštěná hovnem do hlavy. žralo mě to snad 30 na sto po městě možná i klidně víc... Lambdu jsem odpojil jízdní vlastnosti se rapidně zlepšili a řj naběhla pravděpodobně do nějakého nouzového režimu a nežralo to vůbec hodně najel jsem 70 km v kopcích převážně po vesnicích a v zatáčkách za 5 litrů což je teda rapidní skok ručička i při rozjíždění mě se držela do 20 litrů po rovině cca na 7 a při neutrálu při špatné spotřebě 8 litrů po výměně 1-2 litry... auto mě přestalo tak moc hulit začalo po výměně daleko lépe do otáček a tudíž jsem se i lépe rozjížděl do kopce tak todle je snad co možná nejvíce a nejlépe alespoň z mého pohledu popsání vadné lambda sondy... jeslti ti to žere 12 tak to lambda fakt není a přijde mě to absolutně normální
Kdyz je prerušenej vyhrivací obvod na lambdě, tak je stejně potřeba nová ne?Kami1 píše:pak se da zmerit jestli neni prerusenej vyhrivaci obvod(piny 3 a 4) a jestli tam de stava(z relatka)
-
- Kontaktovat uživatele:
nebyl...nechápu naco...řj podle mě nedokáže rozeznat rozbitou lambdu od dobré protože stříká palivo podle toho co na ní řve lambda takže teoreticky nemůže poznat jeslti je dobrá nebo špatnámyrryn88 píše:to nicoczech: Prosim te,kdyz si menil tu lambdu,byl si po tom na diagnostice smaznout chybu?? Ja prave vubec nevim jestli se to musi delat,nebo ne...
-
- Kontaktovat uživatele:
jasny,taky sem si to myslel.. na pohodu u me znamena dalnice okolo 130, okresky kolem kila... tzn pak je myslim tech 9litru OK ... abych s bmw jezdil 80 to se fakt neda... zase dalnice a okreska ve stylu na jakej sem zvyklej z motorky za cca 11neni zly... i TDI oktavka mi pak zere kolem 7mi:)Killca píše:jestli ti 2,8 zere kolem 9-11 tak to je norma, lambda a dalsi by prisli na scenu kdyby to zralo 14-20 pri normalni nozeassassin_tl píše:ted trosku nechapu... samo jsem to precetl cele... ale pises ze se to projevuje tim ze to prichciple je
jinak pri jizde na hrane me osobne to nekdy zere i min, nez ve 160 na dalnici
jinak nejnizsi spotrebu dosahnes na dlouhe trase (okreska dalnice) pri rychlosti 80kmh u me e46, u e36 to bylo u isa zase az nekde ve 120kmh, to s 323 e46 davam 6,5litru, ale je to fakt na hlavu
-
Brátn
- Moderátor
- Klubové ID: 1860
- Kontaktovat uživatele:
tak asi taky budu řešit lambdy, mazlík žere po městě 18,9l plynu a 18,7l benálu (měřeno na posledních cca 2000km) a mimo město je to okolo 15,6l další problém je, že to neakceleruje tak jak bych si to představoval, ale ručička ekonoměru a spotřeba na BC je ideální okolo 10l, tak tipuju to správně na lambdu? nebo to bude ještě něco jinýho?
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Zkus projezdit půl nádrže benzínu, bez LPG. Dělám to jednou za měsíc-dva a spotřeba pokaždé klesne a pak se plíživě zvyšuje.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- paveld
- Klubové ID: 1931
- Kontaktovat uživatele:
Bratn: lambda na M52 se dá proměřit docela jednoduše i doma, aspoň teda její výhřev. je to mám pocit bílá a červená a mezi nimi bys měl naměřit kolem 6ohmů. Zkoušel jsem to, u lambd který byly KO - tam jsem nenaměřil nic, resp. nekonečně velký odpor (ani mezi žádným jiným párem drátů), u těch který se zdají být OK mi to u obou hodilo kolem těch 6 ohmů. Z toho usuzuji, že pokud lambda odejde, tak co na ni tak asi může odejít, je to odporový vynutí pro výhřev...pokud na něm ty hodnoty naměříš, tak bych chybu hledal jinde.