Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Lambda sonda
-
- Kontaktovat uživatele:
ze bych mel taky KO lambdu? kdyz tak ctu jak vsichni jezdite za malo... tak duchodec styl jedu za cca 9(okreska 100-120), kdyz jedu svizneji (par cest do cca 10km, tzn studenej motor a sem tam trochu mesto) tak 11 .... 328 E36 coupe... (pri stejnym stylu jedu s 81kW tdi v oktavce cca za 7)
nebo je to normos spotreba? a historky ala do 160km do 8litru jsou nesmysl?
zjistim vadnou lambdu na diag carsoft?
nebo je to normos spotreba? a historky ala do 160km do 8litru jsou nesmysl?
zjistim vadnou lambdu na diag carsoft?
-
- Kontaktovat uživatele:
nicoczech píše:assasin prosim tě přečti si co jsem psal... a co jsem se několikrát dočetl... nechci to psát znova
ted trosku nechapu... samo jsem to precetl cele... ale pises ze se to projevuje tim ze to prichciple jede - mam auto kratce, jede furt stejne, ale pokud sem to s vadnou lambdou uz koupil jak muzu vedet jak to ma jet kdyz je to "neprichciple" ? zere jako tank.. taky nepises co to znamena 50-150litru na sto mi to nezere, ale klidnou jizdou se pod 9 nedostanu a tady jsem cetl ze s 2,8 se da za 7apod... a to teda nedam ani nahodou.. takze me se to muze zdat jako ze to "zere jako tank"
jo a este k te dalkove spotrebe vs ze to leje moc pri akceleraci - z meho pohledu by to pri akcni jizde melo zrat stejne i s vadnou lambdou a prave na dalku by to melo zrat vic - jelikoz aspon co vim tak pri dalce to jede v closed loop rezimu kde to "micha" smes i podle lambdy, kdezto pri akceleraci to jede v open loop podle palivovejch map - lambdu to ignoruje - ale je fakt ze moje zkusenosti s motorama a jejich ECU jsou z motorek a tam jsou systemy vstrikovani vyrazne jednodussi...
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak že mě to jede přichcíple je kuli váze s největší pravděpodobností, ale lambda je jediný problém ještě s čidlem teploty chladící kapaliny, žere mě to tak 18 - 20 litrů na sto po městě a už mě na X Y fórech řekli že je to lambda váha čidlo laďák ale že laďák minimálně.... tak fakt už nevim jak to lépe napsat a koho se zeptat protože každej mě řekne to samé
assassin_tl píše:ted trosku nechapu... samo jsem to precetl cele... ale pises ze se to projevuje tim ze to prichciple je
jestli ti 2,8 zere kolem 9-11 tak to je norma, lambda a dalsi by prisli na scenu kdyby to zralo 14-20 pri normalni noze
jinak pri jizde na hrane me osobne to nekdy zere i min, nez ve 160 na dalnici
jinak nejnizsi spotrebu dosahnes na dlouhe trase (okreska dalnice) pri rychlosti 80kmh u me e46, u e36 to bylo u isa zase az nekde ve 120kmh, to s 323 e46 davam 6,5litru, ale je to fakt na hlavu
vlevo je matal
a vpravo Killca 

zkus lambdu odpojit, kdyz to pojede lip bez ni tak je asi ko
pak se da zmerit jestli neni prerusenej vyhrivaci obvod(piny 3 a 4) a jestli tam de stava(z relatka)
signal na pinech 1 a 2 by mel pri volnobehu stridave litat mezi 0,2-0,8V (lepsi rucickovej merak)
mel by se zmenit kdyz otevres viko od oleje (chuda smes)
nebo treba caknout trochu benalu na filtr (bohata)
urcite neni od veci diagnostika a emise
nebo dve krasny novy lambdy :--)
pak se da zmerit jestli neni prerusenej vyhrivaci obvod(piny 3 a 4) a jestli tam de stava(z relatka)
signal na pinech 1 a 2 by mel pri volnobehu stridave litat mezi 0,2-0,8V (lepsi rucickovej merak)
-
- Kontaktovat uživatele:
Již sem to psal do téma spotřeba mnou založeného... Lambda před výměnou ručička aktuálí spotřeby lítala z leva doprava jak praštěná hovnem do hlavy. žralo mě to snad 30 na sto po městě možná i klidně víc... Lambdu jsem odpojil jízdní vlastnosti se rapidně zlepšili a řj naběhla pravděpodobně do nějakého nouzového režimu a nežralo to vůbec hodně najel jsem 70 km v kopcích převážně po vesnicích a v zatáčkách za 5 litrů což je teda rapidní skok ručička i při rozjíždění mě se držela do 20 litrů po rovině cca na 7 a při neutrálu při špatné spotřebě 8 litrů po výměně 1-2 litry... auto mě přestalo tak moc hulit začalo po výměně daleko lépe do otáček a tudíž jsem se i lépe rozjížděl do kopce tak todle je snad co možná nejvíce a nejlépe alespoň z mého pohledu popsání vadné lambda sondy... jeslti ti to žere 12 tak to lambda fakt není a přijde mě to absolutně normální
Kami1 píše:pak se da zmerit jestli neni prerusenej vyhrivaci obvod(piny 3 a 4) a jestli tam de stava(z relatka)
Kdyz je prerušenej vyhrivací obvod na lambdě, tak je stejně potřeba nová ne?
-
- Kontaktovat uživatele:
myrryn88 píše:to nicoczech: Prosim te,kdyz si menil tu lambdu,byl si po tom na diagnostice smaznout chybu?? Ja prave vubec nevim jestli se to musi delat,nebo ne...
nebyl...nechápu naco...řj podle mě nedokáže rozeznat rozbitou lambdu od dobré protože stříká palivo podle toho co na ní řve lambda takže teoreticky nemůže poznat jeslti je dobrá nebo špatná
-
- Kontaktovat uživatele:
Killca píše:assassin_tl píše:ted trosku nechapu... samo jsem to precetl cele... ale pises ze se to projevuje tim ze to prichciple je
jestli ti 2,8 zere kolem 9-11 tak to je norma, lambda a dalsi by prisli na scenu kdyby to zralo 14-20 pri normalni noze
jinak pri jizde na hrane me osobne to nekdy zere i min, nez ve 160 na dalnici
jinak nejnizsi spotrebu dosahnes na dlouhe trase (okreska dalnice) pri rychlosti 80kmh u me e46, u e36 to bylo u isa zase az nekde ve 120kmh, to s 323 e46 davam 6,5litru, ale je to fakt na hlavu
jasny,taky sem si to myslel.. na pohodu u me znamena dalnice okolo 130, okresky kolem kila... tzn pak je myslim tech 9litru OK ... abych s bmw jezdil 80 to se fakt neda... zase dalnice a okreska ve stylu na jakej sem zvyklej z motorky za cca 11neni zly... i TDI oktavka mi pak zere kolem 7mi:)
-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak asi taky budu řešit lambdy, mazlík žere po městě 18,9l plynu a 18,7l benálu (měřeno na posledních cca 2000km) a mimo město je to okolo 15,6l další problém je, že to neakceleruje tak jak bych si to představoval, ale ručička ekonoměru a spotřeba na BC je ideální okolo 10l, tak tipuju to správně na lambdu? nebo to bude ještě něco jinýho?
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Zkus projezdit půl nádrže benzínu, bez LPG. Dělám to jednou za měsíc-dva a spotřeba pokaždé klesne a pak se plíživě zvyšuje.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Bratn: lambda na M52 se dá proměřit docela jednoduše i doma, aspoň teda její výhřev. je to mám pocit bílá a červená a mezi nimi bys měl naměřit kolem 6ohmů. Zkoušel jsem to, u lambd který byly KO - tam jsem nenaměřil nic, resp. nekonečně velký odpor (ani mezi žádným jiným párem drátů), u těch který se zdají být OK mi to u obou hodilo kolem těch 6 ohmů. Z toho usuzuji, že pokud lambda odejde, tak co na ni tak asi může odejít, je to odporový vynutí pro výhřev...pokud na něm ty hodnoty naměříš, tak bych chybu hledal jinde.