Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Lambda sonda
-
- Klubové ID: 104
- Kontaktovat uživatele:
v servise mi rekli ze mi lambda nevykazuje zadnou cinnost ... hledal jsem si na to informace na netu, ma to prej vliv na spotrebu, na vykon a na emise ...
vase realny zkusenosti jestli jste to uz taky resili?
jinak original nova stoji kolem 5k, nahradu jsem nasel nejak za 2,5k ... nemate nekdo nejakou navic jeste za levnejc?
jinak original nova stoji kolem 5k, nahradu jsem nasel nejak za 2,5k ... nemate nekdo nejakou navic jeste za levnejc?
-
- Klubové ID: 58
- Kontaktovat uživatele:
No Beda mel minulej rok odpalenou Lambdu, mel zvysenej volnobeh a vyssi spotrebu o hodne.Na sprintech jsme byli temer stejne(bylo to zrovna v dobe Brnenskeho sraziku) a kdyz si ji nechal vymenit za novou, tak to chtel zase se mnou projet aby si to mohl porovnat, a udelal me s prehledem....Volnobeh klesl k normalu a spotreba sla radikalne dolu.xsun píše:v servise mi rekli ze mi lambda nevykazuje zadnou cinnost ... hledal jsem si na to informace na netu, ma to prej vliv na spotrebu, na vykon a na emise ...
Kup si universalni lambdu od NGK/NTK stoji od 800 do 2500 je asi 5 druhu, speedy ti sem o tom napise...xsun píše:auto ma necelejch 100k, ale dostala se mi tam voda a ta ju odvarila ...darmon píše:jo vona nevydrzi moc pres 250 tisic
dostal jsem tip, ze je mozny tam misto sondy od bmw nebo nahrady nadrbat sondu z felcky, akorat se prepaji par kontaktu, jinak je to taky boschka a sluzbu udela stejnou ... hm?

N54 PWR
-
- Klubové ID: 91
- Kontaktovat uživatele:
no necely kilo u e36, dobre no, kdyz myslisxsun píše:auto ma necelejch 100k, ale dostala se mi tam voda a ta ju odvarila ...darmon píše:jo vona nevydrzi moc pres 250 tisic
dostal jsem tip, ze je mozny tam misto sondy od bmw nebo nahrady nadrbat sondu z felcky, akorat se prepaji par kontaktu, jinak je to taky boschka a sluzbu udela stejnou ... hm?

takhle podle toho navodu, co sem dal LukasH, jsem to ted meril na Lukasovem Cliu a vyslo nam, ze je jeho lambda v pohode. Chovalo se to tak, ze pri zvysenych ot na 2k ukazoval voltmetr cca 0,030V-0,100V a po te, co dal nohu z plynu, tak se napeti vyhouplo na 0,8V a pomalu klesalo k 0,0V. Takže jsme usoudili, ze je v poradku. Jinak NTK/NGK nabizi uni lambdy, ktere maji delsi kabílky a v baleni jsou i spojky, jak to napojit na ustrizeny originalni konektor. cena je myslim mezi 800-2500kč, podle toho, jeslti maj 1-4kabilky a vyhrivani.
Ja měl podobny problem s Favem, kde jsem mel dvojitou koncovku a ten čuchometr tam nešel zastrčit. Každopádně mě stejně vyhodil, že mám bohatou směs a že to musím rozebrat a vyčistit 1komoru a vzduchivy filtr a td atd. prsoě keci. nakonec jsem tam šel po druhé, na nic jsem nesáhl a jenom sešteloval volnoběžnou směs a prošel jsem jako víno(emise jako nový auto). A to jsem tomu chlapíkovi ani neřek, že mám ostrou 280 vačku, vetší kanály, přetryskovaný karbec a větší předstihJawak píše:To máš recht, mě to naposled nechtělo pustit emisema páč jsem měl navařenou tu ovál-DTM koncovku na výfuku a jak je strčené to čidlo do tlumiče tak tam byl průvan a jejich compl ukazoval nesmyslné hodnoty, tak to ten technik zacpal hadrem a v pohodarmon píše:to neni vzdycky pravda

Ale je fakt, že to smrdělo fest oproti katalizátorovým autům.
-
- Klubové ID: 104
- Kontaktovat uživatele:
tak dneska mi lambdu vymenili, auto jede o dost lip, hlavne na jednicku a dvojku ma lepsi tah, neni to tupy a jde to rychleji do otacek... motor ma na volnobeh uplne klidnej chod a prede jak kote ... takze spokojenost ... jeste jsem zvedavej co to udela se spotrebou, tedka jsem jezdil do osmi, tak se necham prekvapi (doufam ze mile) ...
kdo ma pochybnosti o funkcnosti svoji lambdy, doporucuji promerit a pripadne vymenit ..
kdo ma pochybnosti o funkcnosti svoji lambdy, doporucuji promerit a pripadne vymenit ..