Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Lambda sonda

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
xsun
Klubové ID: 104
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od xsun »

v servise mi rekli ze mi lambda nevykazuje zadnou cinnost ... hledal jsem si na to informace na netu, ma to prej vliv na spotrebu, na vykon a na emise ...

vase realny zkusenosti jestli jste to uz taky resili?

jinak original nova stoji kolem 5k, nahradu jsem nasel nejak za 2,5k ... nemate nekdo nejakou navic jeste za levnejc?
darmon
Klubové ID: 91
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od darmon »

jo vona nevydrzi moc pres 250 tisic
psena
Klubové ID: 58
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od psena »

xsun píše:v servise mi rekli ze mi lambda nevykazuje zadnou cinnost ... hledal jsem si na to informace na netu, ma to prej vliv na spotrebu, na vykon a na emise ...

vase realny zkusenosti jestli jste to uz taky resili?

jinak original nova stoji kolem 5k, nahradu jsem nasel nejak za 2,5k ... nemate nekdo nejakou navic jeste za levnejc?
No Beda mel minulej rok odpalenou Lambdu, mel zvysenej volnobeh a vyssi spotrebu o hodne.Na sprintech jsme byli temer stejne(bylo to zrovna v dobe Brnenskeho sraziku) a kdyz si ji nechal vymenit za novou, tak to chtel zase se mnou projet aby si to mohl porovnat, a udelal me s prehledem....Volnobeh klesl k normalu a spotreba sla radikalne dolu.
xsun
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xsun »

darmon píše:jo vona nevydrzi moc pres 250 tisic
auto ma necelejch 100k, ale dostala se mi tam voda a ta ju odvarila ...

dostal jsem tip, ze je mozny tam misto sondy od bmw nebo nahrady nadrbat sondu z felcky, akorat se prepaji par kontaktu, jinak je to taky boschka a sluzbu udela stejnou ... hm?
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 3

#5 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

xsun píše:

dostal jsem tip, ze je mozny tam misto sondy od bmw nebo nahrady nadrbat sondu z felcky, akorat se prepaji par kontaktu, jinak je to taky boschka a sluzbu udela stejnou ... hm?
Kup si universalni lambdu od NGK/NTK stoji od 800 do 2500 je asi 5 druhu, speedy ti sem o tom napise... :)
N54 PWR
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od patras Čestný člen »

me zajima ... taky ji chci vymenit nejak se mi ta svina nezda :D (spotreba sla UP)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
darmon
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od darmon »

xsun píše:

no necely kilo u e36, dobre no, kdyz myslis :) kup original nebo univerzalku, zas tak drahy to neni a problem to vyresi, bez nefunkcni lambdy jezdis porad v nouzovym rezimu na bohatou smes....
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zave »

jak se da zjistit vadna lambda? na diagnostice? bo nejak jinak?
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#9 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

Zave píše:jak se da zjistit vadna lambda? na diagnostice? bo nejak jinak?
Jj da takhle...

Obrázek
N54 PWR
Zave
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Zave »

8O 8O 8O dik :D
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

Zave píše:jak se da zjistit vadna lambda?
Na kontrole emisí ;) Když je vadná tak to má moc vysoké hodnoty splodin...
Zave
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Zave »

tak to ju mam mozna vadnou :lol: :lol: :lol:
darmon
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od darmon »

Jawak píše:
Zave píše:jak se da zjistit vadna lambda?
Na kontrole emisí ;) Když je vadná tak to má moc vysoké hodnoty splodin...
to neni vzdycky pravda
Jawak Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 125
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Jawak Člen Klubu »

darmon píše:to neni vzdycky pravda
To máš recht, mě to naposled nechtělo pustit emisema páč jsem měl navařenou tu ovál-DTM koncovku na výfuku a jak je strčené to čidlo do tlumiče tak tam byl průvan a jejich compl ukazoval nesmyslné hodnoty, tak to ten technik zacpal hadrem a v poho 8)
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#15 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

takhle podle toho navodu, co sem dal LukasH, jsem to ted meril na Lukasovem Cliu a vyslo nam, ze je jeho lambda v pohode. Chovalo se to tak, ze pri zvysenych ot na 2k ukazoval voltmetr cca 0,030V-0,100V a po te, co dal nohu z plynu, tak se napeti vyhouplo na 0,8V a pomalu klesalo k 0,0V. Takže jsme usoudili, ze je v poradku. Jinak NTK/NGK nabizi uni lambdy, ktere maji delsi kabílky a v baleni jsou i spojky, jak to napojit na ustrizeny originalni konektor. cena je myslim mezi 800-2500kč, podle toho, jeslti maj 1-4kabilky a vyhrivani.
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#16 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Jawak píše:
darmon píše:to neni vzdycky pravda
To máš recht, mě to naposled nechtělo pustit emisema páč jsem měl navařenou tu ovál-DTM koncovku na výfuku a jak je strčené to čidlo do tlumiče tak tam byl průvan a jejich compl ukazoval nesmyslné hodnoty, tak to ten technik zacpal hadrem a v poho 8)
Ja měl podobny problem s Favem, kde jsem mel dvojitou koncovku a ten čuchometr tam nešel zastrčit. Každopádně mě stejně vyhodil, že mám bohatou směs a že to musím rozebrat a vyčistit 1komoru a vzduchivy filtr a td atd. prsoě keci. nakonec jsem tam šel po druhé, na nic jsem nesáhl a jenom sešteloval volnoběžnou směs a prošel jsem jako víno(emise jako nový auto). A to jsem tomu chlapíkovi ani neřek, že mám ostrou 280 vačku, vetší kanály, přetryskovaný karbec a větší předstih :lol:
Ale je fakt, že to smrdělo fest oproti katalizátorovým autům.
darmon
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od darmon »

Speedy píše: Takže jsme usoudili, ze je v poradku. .......podle toho, jeslti maj 1-4kabilky a vyhrivani.
usoudili ze je v poradku,heheh :) ne 1-4 kabliky a vyhrivani....to a vyhrivani tam nepatri, to delaj ty draty navic ;)
Lukas H. Čestný člen
Čestný člen

#18 Příspěvek od Lukas H. Čestný člen »

darmon píše:
Speedy píše: Takže jsme usoudili, ze je v poradku. .......podle toho, jeslti maj 1-4kabilky a vyhrivani.
usoudili ze je v poradku,heheh :) ne 1-4 kabliky a vyhrivani....to a vyhrivani tam nepatri, to delaj ty draty navic ;)
On to vi, jen se asi spatne vyjadril..:)
Obrázek
N54 PWR
darmon
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od darmon »

no to nevim jestli vi,podle toho jak pise tak zrovna nemam jistotu ze vi o cem mluvi a co se tam deje :) nic osobniho, jen mne bavi takovy lidi co meri neco aniz by vedeli vlastne co a proc, takovej mi zni popis, a hrozne mi to pripomina ty lidi co chipujou td co vo nich rad vypravi Cimbu :)
xsun
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od xsun »

tak dneska mi lambdu vymenili, auto jede o dost lip, hlavne na jednicku a dvojku ma lepsi tah, neni to tupy a jde to rychleji do otacek... motor ma na volnobeh uplne klidnej chod a prede jak kote ... takze spokojenost ... jeste jsem zvedavej co to udela se spotrebou, tedka jsem jezdil do osmi, tak se necham prekvapi (doufam ze mile) ...

kdo ma pochybnosti o funkcnosti svoji lambdy, doporucuji promerit a pripadne vymenit ..
Odpovědět