Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 elektronika selhává!!! HELP

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
KOKO
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od KOKO »

Zdravím pánové... dnes mi nastal problém, chvílu po startu mé 523i se rozsvítila kontrolka čidla ABS ... dále začla svítit ASC a navíc mi nejde pulka palubovky... nefunguje tachometr-ukazatel rychlosti a ukazatel okamžité spotřeby... dodávám, že vše co svítí nefunguje... neporadí mi někdo v čem by to mohlo být?? Popřípadě na co se zaměřit? V tomdle asi bez servisu ani ránu, co... :cry:
Hansen

#2 Příspěvek od Hansen »

Umřelo ti některé čidlo ABS.
KOKO
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od KOKO »

Hansen píše:Umřelo ti některé čidlo ABS.

Jen čidlo? a důvod toho? a co to ostatní? to je následek?
libovka

#4 Příspěvek od libovka »

Protože je to zrovna to čidlo které dává signál o rychlosti.Tudíž ti nejdou všechny věci co si psal. :wink:
KOKO
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od KOKO »

libovka píše:Protože je to zrovna to čidlo které dává signál o rychlosti.Tudíž ti nejdou všechny věci co si psal. :wink:

Dobrý... tak snad to nebude nic vážnýho... poradí mi ještě někdo kde bych to čidlo měl hledat? teda pokud je to to čidlo abs... dokážu si to spravit? asi těžko, co?:) Spíše servis a diagnostika... :?:
libovka

#6 Příspěvek od libovka »

Určo to chce diagnostiku,aby řekli který čidlo to je.Výměnu asi zvládneš,ale čidlo bejvá zahnilí takže nic moc práce.Škoda,že jsi z Jihlavy,udělal bych ti to.
KOKO
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od KOKO »

libovka píše:Určo to chce diagnostiku,aby řekli který čidlo to je.Výměnu asi zvládneš,ale čidlo bejvá zahnilí takže nic moc práce.Škoda,že jsi z Jihlavy,udělal bych ti to.

Jasný, díky.... dneska máme s klukama z vysočiny takovej regionalsrázek v Jihlavě tak se ještě zeptám zkušenějších než su já co mi na to řeknou a jestli by mi s tím někdo nepomohl. Můžeš mi říct cca opravu toho čidla? nějak sem to nemohl najít
ondra325

#8 Příspěvek od ondra325 »

tohle mi jednou delal i altik a podruhe cidlo ale jen chvili kdyz se do nej dostala voda druhy to bylo ok
Shelby

#9 Příspěvek od Shelby »

Je to čidlo ABS levého zadního kola :!:
libovka

#10 Příspěvek od libovka »

Čidlo stojí cca 2500.
KOKO
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od KOKO »

ok, díky za rady... ještě se zeptám, dá se to vadný čidlo rozpoznat nějak pouze manuálním způsobem nebo se musím hnát někam na tu diagnostiku...
Případně kdo by z okolí vysočiny byl ochotnej se na to podívat, případně diagnostika. KamilAC mi doporučil někoho v brně.
KOKO
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od KOKO »

Jo ještě sem zapomněl dodat, že vše začne fungovat při prudším tahu dopředu, třeba jízda do kopce,dvojka plnej a vše na chvílu naskočí..... není možnej špatnej kontakt někde????
milo
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od milo »

jak tady probehlo, jeste si promer napeti pri zatezi (napr. vsechna svetla, mlhovky atd). muze to byt klidne spatne dobijeni, ABS jednotka je prvni, ktera se odmlci pri nedostatku stavy
KOKO
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od KOKO »

milo píše:jak tady probehlo, jeste si promer napeti pri zatezi (napr. vsechna svetla, mlhovky atd). muze to byt klidne spatne dobijeni, ABS jednotka je prvni, ktera se odmlci pri nedostatku stavy

Neprojevilo by se špatné dobýjení baterky např. vyš´tavením při častých startech? kdyby altík špatně dobýjel tak by snad šla baterka po chvílu dokytek... nemám pravdu? Je to fakt zvláštní... dycky po nastartování vše chvílu jde a pak to vypadne... a pak jen při tahu dopředu se zase na chvílu vše zapne a pak zas hovno...:) někdy zvláštní jezdit aniž bych věděl kolik..
KOKO
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od KOKO »

Čau chlapy... tak čidlo vyoperováno, pročistěno a vše je ok :D naštěstí... zároveň ale nastal problém, páč někdo z předchozích majitelů zalomil šroubek který čidlo drží a nějak pochybně pojistil upevnění asi chemoprenem z čehož sem se málem pos...al. Až bude čas tak musím zpět na kanál a zkusit zbytek šroubu navařit na matku a pokud pánbůh dá vytočit. Jinak sem teda poprvé viděl auto zespod.... protíká mi voda do ostřikovačů z nádržky zřejmě těsněním pod motůrkem, a pak sem zkoumal jak někdo udělal podomácku ,,sportovní" vejfuk. Na origo tlumič s dvouma laufama někdo ty dvě slabší trubičky odříz a navařil místo nich pořádný nerezový koncovky:) teda jen trubky... no jako divil sem se hodně... sváry jak prase a navíc se na tlumiči začíná dělat dírka... Přemýšlím a nějakým novým... pěkným laďáčku 8) nedoporučí mi někdo něco??
Odpovědět