Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e39 elektronika selhává!!! HELP
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím pánové... dnes mi nastal problém, chvílu po startu mé 523i se rozsvítila kontrolka čidla ABS ... dále začla svítit ASC a navíc mi nejde pulka palubovky... nefunguje tachometr-ukazatel rychlosti a ukazatel okamžité spotřeby... dodávám, že vše co svítí nefunguje... neporadí mi někdo v čem by to mohlo být?? Popřípadě na co se zaměřit? V tomdle asi bez servisu ani ránu, co... 

-
- Kontaktovat uživatele:
libovka píše:Protože je to zrovna to čidlo které dává signál o rychlosti.Tudíž ti nejdou všechny věci co si psal.
Dobrý... tak snad to nebude nic vážnýho... poradí mi ještě někdo kde bych to čidlo měl hledat? teda pokud je to to čidlo abs... dokážu si to spravit? asi těžko, co?:) Spíše servis a diagnostika...

-
- Kontaktovat uživatele:
libovka píše:Určo to chce diagnostiku,aby řekli který čidlo to je.Výměnu asi zvládneš,ale čidlo bejvá zahnilí takže nic moc práce.Škoda,že jsi z Jihlavy,udělal bych ti to.
Jasný, díky.... dneska máme s klukama z vysočiny takovej regionalsrázek v Jihlavě tak se ještě zeptám zkušenějších než su já co mi na to řeknou a jestli by mi s tím někdo nepomohl. Můžeš mi říct cca opravu toho čidla? nějak sem to nemohl najít
-
- Kontaktovat uživatele:
milo píše:jak tady probehlo, jeste si promer napeti pri zatezi (napr. vsechna svetla, mlhovky atd). muze to byt klidne spatne dobijeni, ABS jednotka je prvni, ktera se odmlci pri nedostatku stavy
Neprojevilo by se špatné dobýjení baterky např. vyš´tavením při častých startech? kdyby altík špatně dobýjel tak by snad šla baterka po chvílu dokytek... nemám pravdu? Je to fakt zvláštní... dycky po nastartování vše chvílu jde a pak to vypadne... a pak jen při tahu dopředu se zase na chvílu vše zapne a pak zas hovno...

-
- Kontaktovat uživatele:
Čau chlapy... tak čidlo vyoperováno, pročistěno a vše je ok
naštěstí... zároveň ale nastal problém, páč někdo z předchozích majitelů zalomil šroubek který čidlo drží a nějak pochybně pojistil upevnění asi chemoprenem z čehož sem se málem pos...al. Až bude čas tak musím zpět na kanál a zkusit zbytek šroubu navařit na matku a pokud pánbůh dá vytočit. Jinak sem teda poprvé viděl auto zespod.... protíká mi voda do ostřikovačů z nádržky zřejmě těsněním pod motůrkem, a pak sem zkoumal jak někdo udělal podomácku ,,sportovní" vejfuk. Na origo tlumič s dvouma laufama někdo ty dvě slabší trubičky odříz a navařil místo nich pořádný nerezový koncovky:) teda jen trubky... no jako divil sem se hodně... sváry jak prase a navíc se na tlumiči začíná dělat dírka... Přemýšlím a nějakým novým... pěkným laďáčku
nedoporučí mi někdo něco??