Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Želví Pawr Rejsink do 15 let starýho motoru?
-
- Klubové ID: 1407
Serifus píše:Kdo říká, že ho držím v nízkejch otáčkách?

Jinak si myslím že je to zbytečný, jednou za čas možná, aby se trošku motror pročistil a tak, ale lejt to tam furt, to ne. Hlavně pokud liješ do starýho motoru pouze tenhle vysokooktanovej benál, můžou ti v motoru vzniknout vůle, což neni dobrý...

- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
papírově je to nesmysl .. realita je jiná. Už i do Š120 jsem tankoval pouze 100 oktanový benzín a jezdila líp. Rozhodující je jestli jsi poznal rozdíl, mě se u všech aut vždy zlepšil volnoběh v horním pásmu otáček. Na normální jízdě jsem rozdíl nepoznal.

Vůle? Jakto?michal09 píše:Serifus píše:Kdo říká, že ho držím v nízkejch otáčkách?![]()
![]()
Jinak si myslím že je to zbytečný, jednou za čas možná, aby se trošku motror pročistil a tak, ale lejt to tam furt, to ne. Hlavně pokud liješ do starýho motoru pouze tenhle vysokooktanovej benál, můžou ti v motoru vzniknout vůle, což neni dobrý...

Rozdíl jsem poznal hned. Nejen v peněžence. To auto mi přišlo takový divný... Nemám moc srovnání. Najel jsem s tím zatím 200 kmHuska píše:papírově je to nesmysl .. realita je jiná. Už i do Š120 jsem tankoval pouze 100 oktanový benzín a jezdila líp. Rozhodující je jestli jsi poznal rozdíl, mě se u všech aut vždy zlepšil volnoběh v horním pásmu otáček. Na normální jízdě jsem rozdíl nepoznal.

-
- Klubové ID: 1407
Když máš 15 let starej motor, kterej má natočeno 300k km a zničeho nic do něj začneš lejt 100 oktanovej benzín, kterej do něj nikdo předtím nelil, tak můžu vzniknou vůle v motoru, protože ten 100 okt. mimo jiné čistí motorové prostory a u starýho zanešenýho motoru to může uvolnit různé usazeniny atd. a tak můžou vzniknout vůle. Taková teorie, ale nejsem mechanik, možná kecámSerifus píše:Vůle? Jakto?michal09 píše:Serifus píše:Kdo říká, že ho držím v nízkejch otáčkách?![]()
![]()

Když jsme u toho 100okt, benálu, občas to tankuju do motorky - 125ccm, 9kw a musím říct že je to znát, ve vysokých otáčkách to je živější, odzkoušeno...