Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Lambda sonda

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Zpráva
Autor
myrryn88
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od myrryn88 »

nicoczech píše:Přesně tento problém jsem řešil universal lambda 4 drátá na E36 1400bosch... a teda s tou spotřebou mě bylo řečeno killčou že ještě čidlo teploty chladící kapaliny a váha...

A strili ti do vyfuku??Taky mam podezreni na lambdu a prave me to strili jak bejk...
Killca

#42 Příspěvek od Killca »

cidlo teploty chladici kapaliny urcuje, kdy jde motor na sytic a kdy se sytic vypne, smes je bohatsi (vic benzinu, vic zere) a po zahrati se smes vyvazi na optimalni hodnotu pro provoz

martinek píše:blabla

no vypis ti pise o vaze ze od ni neni signal nebo co, by sis moh pucit od rummana vahu a vyzkouset co to bude delat :-) nebo do nekoho s 3litrem

ale je mozny, ze to cukani dela i neco kolem svicek a civek

myrryn88 píše:A strili ti do vyfuku??Taky mam podezreni na lambdu a prave me to strili jak bejk...

ze by to delala lambda?! nemuze to byt spatne nastavenymi ventily ci spatne palicimi svickami?
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od nicoczech »

Teda mě to nijak nehází akorád mě to přichcípává těžko se to rozjíždí ani mě to necuká a prostě to jede přichcíplne těžce a žere to jako tank
Martin330

#44 Příspěvek od Martin330 »

Kdes vytáh tu první citaci? :) JJ nechám prověřit, díky.
Killca

#45 Příspěvek od Killca »

Martin330 píše:Kdes vytáh tu první citaci? :) JJ nechám prověřit, díky.

edited, zrovna sem premyslel nad fenama :-D
vlevo je matal Obrázek a vpravo Killca Obrázek
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od nicoczech »

Jo ještě jsem zapoměl dodat, že vadná lambda se projevu také tím že po sešlápnutí plynu teče mnohem více paliva než by mělo a při dálkové jízdě žere pravděpodobně stejně jako s lambdou funkční a že při rozjíždění do kopce a tak dále to prostě spolkne příliš...jestli to to řekl někdo předemnou tak se omlouvám
myrryn88
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od myrryn88 »

myrryn88 píše:A strili ti do vyfuku??Taky mam podezreni na lambdu a prave me to strili jak bejk...

ze by to delala lambda?! nemuze to byt spatne nastavenymi ventily ci spatne palicimi svickami?[/quote]

No to nevim,znamej mi prave rikal ze tohle dela lambda i tady sem se to nekde docetl.No uvidime az ji vymenim.
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od nicoczech »

myrryn88 píše:

ze by to delala lambda?! nemuze to byt spatne nastavenymi ventily ci spatne palicimi svickami?

No to nevim,znamej mi prave rikal ze tohle dela lambda i tady sem se to nekde docetl.No uvidime az ji vymenim.[/quote]

Já si myslím že to bude určitě ona hele vlez pod to a podívej se jak vypadá já jí mám tak schnilou že se z ní loupaj plechy takže myslím že já to mám naprosto jasný
radekc

#49 Příspěvek od radekc »

Nevíte teda která z těch dvou to je? Obvod ohřevu lambda sondy (skupina 2 snímač 1)
radekc

#50 Příspěvek od radekc »

Měl bych takovej možná hloupej dotaz, ale kde najdu konektory od lambdy na M52? Kam jsou zapojeny?
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od nicoczech »

radekc píše:Měl bych takovej možná hloupej dotaz, ale kde najdu konektory od lambdy na M52? Kam jsou zapojeny?

Nevím co myslíš ale já je teda mám v podlaze konektor šroubovací.... a je to cca 50 cm od lambdy samotné
radekc

#52 Příspěvek od radekc »

aha tak to sem potřeboval vedět, sem to hledal u motoru zhora, ale nenašel, tak už vím, že se k němu dostanu jen zdola
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od nicoczech »

Hele je lambda kousek od svodů no a tak v polovině cesty mezi svodama a lambdou mám v podlaze konektor...
castro
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od castro »

radekc píše:Měl bych takovej možná hloupej dotaz, ale kde najdu konektory od lambdy na M52? Kam jsou zapojeny?

taky je najdeš když zeshora motoru sundáš ten malej plastovej kryt. Tam jsou konektory k lambdám u M52.
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od nicoczech »

castro píše:

taky je najdeš když zeshora motoru sundáš ten malej plastovej kryt. Tam jsou konektory k lambdám u M52.

ono těch konektorů je víc otázka je kterej hledá....
radekc

#56 Příspěvek od radekc »

Tak tomu moc nerozumím, hledám konektor se čtyřma drátama ke každý lambdě, abych je mohl proměřit.
A ten malej plastovej kryt myslíš ten mezi vikem ventylu a sanim?
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od nicoczech »

Já teda tomu teď vůbec nerozumim vim že ta otázka není pro mě....ale už se to tu několikrát omílalo a to to že lambdu vadnou neodhalí kolikrát ani diagnostika natož to že jí proměříš....hele to zjistíš nejlépe tim že tam dáš novou nebo si jí od někoho pučíš...
radekc

#58 Příspěvek od radekc »

Budu pracovat jen s vyhrivaci casti lambdy, bud tam zmerim odpor (nebo vodivost) a bude se to resit dal, treba procistit konektor nebo se presvedcim ze je spatna lambda, ale nez koupim novou za 3 tis chci se ujistit ze je problem v ni
nicoczech
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od nicoczech »

Bude tam vodivost bude tam všecko možný bude se ti zdát dobrá ale informace které snímač odesílá jsou špatné nevím jak to už říct mužu to skusit namalovat
castro
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od castro »

lambda vydží okolo těch 170.000km ( BOSCH ), tak jestli máš na tachu tak nějak tak je to docela normální věc že se to mění.
Odpovědět