Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Lambda sonda
-
- Kontaktovat uživatele:
Zave píše:zjistil si to tim promerenim nejakym multimetrem nebo na diagnostice?
mno tak asi, padali me otacky a volnobeh misto 800ot sel az na 500 a cukalo to jak skoro pred chcipnutim, tak jsem to hodil do servisu ke znamymu a ten mi to promeril ... jak to nevim, ale rekl bych ze klasicky zmeril jestli jdou nejaky hodnoty od sondy k ridici jednotce nejak podobne jak tady lukash posilal ten navod, zjistil ze lambda nevykazuje cinnost a bylo to ... zadna hloubkova diagnostika se myslim nekonala ...
nejsem takovej kutil jak ty, ja si max vymenim tak olej

darmon píše:no to nevim jestli vi,podle toho jak pise tak zrovna nemam jistotu ze vi o cem mluvi a co se tam dejenic osobniho, jen mne bavi takovy lidi co meri neco aniz by vedeli vlastne co a proc, takovej mi zni popis, a hrozne mi to pripomina ty lidi co chipujou td co vo nich rad vypravi Cimbu
Jj, jsem se špatně vyjádřil, to má Lukášh recht. Tak to trochu rozepíšu:
1 drát - signál, kostra přes závti
2 dráty - signál + kostra přes kablík
3 dráty - signál + kostra přes závit + 2drátky vyhřívání
4 dráty - signál + kostra přes kablík + 2 drátky vyhřívání
Narozdíl od Cimbu nekecám a zjisitl jsem si, co mám měřit.
Mám problém s lambdou. Diagnostika doslova napsala tohle: Obvod ohřevu lambda sondy (skupina 2 snímač 1)
Potřeboval bych vedět jaká z těch dvou to je a kde ji najdu, jedna je na svodech a druhá? Jde o motor M52. A jak postupovat při řešení problému? Vyčistit kontakty a co dál, pomůžu si když někde budu meřit multimetrem třeba odpor nebo vodivost?
Myslíte, že s tu lambdou souvisí, že mi pomale klesají otáčky? Sundám nohu z plynu a asi po vtěřině teprve začnou klesat. Zatím sem vypozoroval, že asi jen než se motor pořádně ohřeje.
Potřeboval bych vedět jaká z těch dvou to je a kde ji najdu, jedna je na svodech a druhá? Jde o motor M52. A jak postupovat při řešení problému? Vyčistit kontakty a co dál, pomůžu si když někde budu meřit multimetrem třeba odpor nebo vodivost?
Myslíte, že s tu lambdou souvisí, že mi pomale klesají otáčky? Sundám nohu z plynu a asi po vtěřině teprve začnou klesat. Zatím sem vypozoroval, že asi jen než se motor pořádně ohřeje.
nooooo hochuuu, nevim
ale jestli to je skupina 2, tak to zrejme bude za katem a pozice 1 bude na svodu od tri prvnich valcu, ale to za katem neni lambda, jen nejaky katalyzator monitor, meric, jestli je kat v haji a ty tam mas katy dva ze, co ti to dela zaproblem? sviti check engine? auto houpe volnobehem? vic zere?

vlevo je matal
a vpravo Killca 

radekc píše:Tak kat tam mam jeden a jedinej problem je s tím, že pomalé klesají otáčky, volnobeh je v pohodě, spotřeba se zda bejt taky dobrá
me taky klesaj otacky po zahrati pomalu jak prase, nevim jestli je to chyba, i kdyz mi to vadi
ta lambda nevim hele, spis bych to videl treba na ucpany kat nez lambdu
vlevo je matal
a vpravo Killca 

-
- Kontaktovat uživatele:
radekc píše:Projevoval se ten problém před vyřešením nějak?nicoczech píše:Přesně tento problém jsem řešil universal lambda 4 drátá na E36 1400bosch... a teda s tou spotřebou mě bylo řečeno killčou že ještě čidlo teploty chladící kapaliny a váha...
Takže vůbec mě to nejede, žere to víc než tank a celkově to je takový přichcíplí... a co bude po výměně napíšu za tejden v sobotu protože mě kluk bude zapojovat na tu lambdu konektor... a hele řešil jsem to na druhím BMW fóru a tam mě řekli to samé....ale otáčky mě drží normálně... ale je to přichcíplé
-
- Kontaktovat uživatele:
Martin330 píše:nicoczech píše:Přesně tento problém jsem řešil universal lambda 4 drátá na E36 1400bosch... a teda s tou spotřebou mě bylo řečeno killčou že ještě čidlo teploty chladící kapaliny a váha...
A jak jste přišli na to čidlo teploty chladící kapaliny?
Jo tak tendle dotaz směřuj na člena Killca ten to poradil mě a já pouze šířím dál co mě řekl...